REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Constanţa, în topul judeţelor cu cele mai profitabile firme în anul 2022

Constanţa, în topul judeţelor cu cele mai profitabile firme în anul 2022

Ana Maria LIPAN 30 august 2023 | 00:00 3023

Constanța ocupă o poziție importantă în topul județelor unde companiile au generat cel mai mare profit în anul 2022. Firmele locale au reușit să acumuleze nu mai puțin de 8,9 miliarde de lei și o cifră de afaceri de 88 de miliarde de lei, asigurând în acest fel un număr impresionant de 126.000 de locuri de muncă. Cei mai mari contributori la aceste statistici rămâne Rompetrol Rafinărie, dar și companiile din domeniul energiei, precum Corni Eolian și Ewind SRL. Nu în ultimul rând, în această listă regăsim și Alezzi Beach Resor, care a înregistrat câștiguri de 76 de milioane de lei. 

Constanta, in topul judetelor cu cele mai profitabile firme in anul 2022

Constanța s-a  remarcat de-a lungul timpului ca fiind unul dintre județele cu cele mai prospere companii. Mediul de afaceri local a generat în 2022 profituri ce depășesc 8,9 miliarde de lei, reprezentând de asemenea nu mai puțin de 3,67% din totalul agenților economici din România. Cifra de afaceri a atins de asemenea valori impresionante, însumând 88 miliarde lei. De asemenea, firmele ce activează în Constanța au asigurat un număr mediu de angajați de 126.000.  Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, principalii contributori și în acest an fiscal au fost societățile ce au ca domeniu de activitate producția de energie electrică, precum Corni Eolian, care a înregistrat profit de 111 de milioane de lei, dar și Ewind SRL din comuna Mihail Kogălniceanu, care operează parcul eolian Pantelimon 4, cu puterea instalată de 123 MW și a terminat anul 2022 cu un profit în valoare de 174 de milioane de lei.

Constanta, in topul judetelor cu cele mai profitabile firme in anul 2022

Și în domeniul fabricării produselor obținute din prelucrarea țițeiului, în 2022 au fost realizate profituri profituri de 666,9 milioane de euro. Este vorba despre Rompetrol Rafinare SA, cel mai mare activ al Grupului KMG Internațional în România, cu sediul în Năvodari, care se laudă și cu o cifră de afaceri de 23 de miliarde de lei, aproximativ 5,2 miliarde de euro. Compania operează cele 2 rafinării ale Grupului – Petromidia, din Năvodari, alături de singura divizie de petrochimie din România.

Constanta, in topul judetelor cu cele mai profitabile firme in anul 2022

Din această listă fac parte și Constanța South Container Terminal, care a încheiat anul cu profit de 114,1 milioane de lei, Electrocentrale Constanța Logistic, cu 65 de milioane de lei, dar și  Ameropa Grains SA, Comvex SA, Monsson Trading SRL și Electrocentrale Constanța. 

Constanta, in topul judetelor cu cele mai profitabile firme in anul 2022

Nu în ultimul rând, amintim de grupul Alezzi Beach Resort, care a acumulat nu mai puțin de 76 de milioane de lei, ducând la finalizare unele dintre cele mai ambițioase obiective de investiții din domeniul imobiliar. Vorbim despre Alezzi Infinity Resort & SPA, care a fost inaugurat oficial pe 31 mai a.c. Proiectul amplasat pe malul Mării Negre este primul aparthotel cu servicii de cinci stele și un design premium. Complexul beneficiază de o priveliște încântătoare și are 41 de apartamente moderne, cu facilități de top. Fără îndoială, experiența oferită de Alezzi Infinity se ridică la cele mai înalte standarde. 

Constanta, in topul judetelor cu cele mai profitabile firme in anul 2022
Deși ultimii ani au fost pus la grea încercare ramura agriculturii, firmele cu activități în cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase din Constanța  au realizat 597,5 milioane euro. 

Ce alte județe sunt în top

După București, care are nevoie de propria categorie pentru a fi clasificat, Ilfov deschide topul regiunilor cu cele mai profitabile companii. Firmele din zonă au înregistrat în anul fiscal 2022 un profit net de 14 miliarde lei, o cifră de afaceri de 178 miliarde lei și au avut un număr mediu de angajați de 202.000. Printre companiile fruntașe se regăsesc Philip Morris Trading, cu un profit de 635 de milioane de lei, Coca-Cola HB, cu 394 de milioane de lei, dar și Oscar Downstream, cu 351 de milioane de lei.

Constanta, in topul judetelor cu cele mai profitabile firme in anul 2022

Urmează apoi Clujul, ale cărei companii au reușit să genereze profituri de 13 de miliarde de lei și Timiș, cu 9 miliarde de lei. Clasamentul este închis de Sibiu, unde profitul firmelor însumează  6,6 de miliarde lei, Brașov, cu  6,3 de miliarde lei și Argeș, unde au profiturile au însumat 5,5 de miliarde de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da bai tata au facut astia atatea locuri de munca de nu mai stim de noi. Profitori ordinari!
0
0
Daca nu cresc salariile angajatilor inseamna ca investitiile sunt foarte mici si concurenta foarte s***a aproape inexistenta in unele domenii; intr-o tara subdezvoltata care importa 75% din mancare in conditiile in care ar trebui sa fie o tara agricola foarte puternica intre altele si aflata intr-o catastrofa economica continua de peste 40 de ani nerecunoscuta de aproape nimeni nu e un mare motiv de mandrie; ce comparam saracia si subdezvoltarea din judetul nostru cu saracia si subdezvoltarea din celelalte judete ? sa ne anuntati cand vom ajunge la nivelul bucurestiului
1
0
Din nou reclama la Alezzi. Nu stiu cati bani ati luat, dar s-a prins toata lumea ca aveti combinatii cu Alezzi
5
0
Profitabilitatea spectaculoasa a firmelor rezida din gradul mare de corupere, evaziuni si evitarea legii. Nicio societate responsabila si cu respectarea intocmai a legislatiei nu va avea profit spectaculor. Mai mult, profitul intra in buzunare selecte, angajatii buzunare sparte. Multi buticari au masini de milioane, vacante si case scumpe si angajata pe 1800 lei. Ma lasi cu aberatiile astea! Tara lui Papura-Voda, cine fura are!
2
1
Constanta, orasul in care salariul mediu nu a mai crescut. Nu e de mirare ca patronii sunt pe val.
11
1
Multumim amiralului si gagiului ciorbar pitic cu pors ca au adus ZERO FIRME, ca au creat parcuri industriale si locuri de munca in ultimii 3 ani! Sper sa citeasca si edy mesaju asta rusule
9
0
a dat faliment ? ce folos daca nu avem apa calda
4
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166