REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Constanța intră în spiritul Crăciunului; A început montarea luminilor de sărbători! Video

Constanța intră în spiritul Crăciunului; A început montarea luminilor de sărbători! Video

A.L. 18 noiembrie 2022 | 00:00 1949

Montarea luminițelor de Crăciun a devenit un subiect cotidian pentru constănțeni. De câteva zile pe străzile municipiului, muncitorii au început montarea instalațiilor festive. Iar, joi, 17 noiembrie, se puteau observa deja, în mai multe zone din oraș, primele instalații. Se pare că, până la data de 1 decembrie a.c., instalațiile vor fi montate în toate zonele stabilite.

În câteva zile, constănțenii vor resimți spiritul Crăciunului pe străzile municipiului! Amplasarea luminițelor festive a început, în numeroase zone ale orașului observându-se  deja primele instalații. Joi, 17 noiembrie, echipa Replica a surprins primele pregătiri pentru întâmpinarea sezonului festiv.

Cum va arăta Crăciunul în plină criză energetică?

instalații festive, pe străzile Constanței

Deși anterior Primăria a luat în considerare posibilitatea renunțării la decorațiunile festive de iluminare, dat fiind contextul crizei energetice care afectează întreaga lume la momentul actual, s-a ajuns totuși la un compromis. Constanța va fi iluminată și în acest an, urmându-se în schimb anumite limite.

 

Chiar dacă inițial, licitația a pornit de la suma de 5 milioane de lei, s-a decis totuși că suma alocată anul acesta este de 2,9 milioane de lei. ”Am discutat și cu alți primari din România, i-am întrebat cum fac ei, și am luat următoarea decizie: nu putem să lăsăm sărbătorile să treacă pe lângă noi. În același timp, nici nu vreau să fie opulență. Atunci am anulat licitația și am scos-o din nou, suntem în evaluare, avem un singur ofertant, pentru 2,9 milioane de lei. Am redus suma.” , a declarat primarul Vergil Chițac, recent, pentru Replica.

Precizăm că, în 2018, municipalitatea a pus la bătaie nu mai puţin de 5.523.210,07 lei cu TVA, echivalentul a peste un milion de euro, pentru luminiţele de sărbători. În 2019, s-au investit pe iluminatul festiv 5.398 295.05 lei, dublu față de alte mari orașe din țară. În 2020, anul în care PNL a venit la primărie, nu s-au băgat bani în iluminat, însă anul trecut, administrația locală a scos din bugetul local 5.433.469.49 lei.

instalații festive, pe străzile Constanței

Reamintim că Primăria Constanța a organizat licitație pentru închirierea inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă, pe trei loturi:

LOT I - Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul I.C.Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile și sensurile giratorii aferente, precum și intrările în oraș.

LOT II - Iluminat festiv municipiul Constanța în zona Peninsulară, Piața Ovidiu Constanța (Revelion).

LOT III - Iluminat festiv municipiul Constanța în parcuri inclusiv Parcul Tăbăcăriei, zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor).

Acestor zone li se vor alătura anul acesta și Bulevardul Aurel Vlaicu și cartierul Palazu Mare.

Bulevardul Tomis

Primele luminițe au fost aprinse în cursul serii de joi, 17 noiembrie a.c. pe Bulevardul Tomis.

Bulevardul Tomis

Cine se ocupă de pregătirile festive anul acesta?

Firma care se va ocupa de înfrumusețarea orașului de Crăciun are un lung istoric de colaborare cu Primăria, fiind vorba de Rc Energo Install- Luxten Lighting Company SA, unicul ofertant, de altfel.

Date despre Energo Install și Luxten Lighting Company SA

Societatea RC Energo Install SRL a fost înființată în iunie 2005 și are sediul social pe strada Transilvaniei, numărul 132. Administratorii firmei ce se ocupă de lucrări de instalații electrice sunt Eugen Florin Ducă și Viorica Ioana Zainescu. Ca și asociați persoane juridice este societatea Romcarbon SA. În anul fiscal 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de peste 11 milioane de lei, față de7.646.082 lei, cât a avut în 2020, un profit net de 295.381 lei, datorii de peste 13 milioane de lei și un număr mediu de 61 de angajați.

În ceea ce privește Luxten Lighting Company SA, asociații companiei sunt Claudiu Nicolae Rădulescu (40 % din acțiuni), Ionel Pepenică (23 %), Monica Maria Bucur (18 %), Silvian Șerbănescu (15%). Compania a fost înființată în 1993 de către Zoltan Boszormenyi care și-a vândut acțiunile, în 2003, către Rădulescu, Pepenică și Moica.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Personal am renunțat de mult să-l mai critic pe așa-zisul primar al Constanței. Poate greșesc, dar am convingerea că respectivul e în afara lumii în care trăiește, e complet autist. Eu am cu toți cei care au votat ființa în cauză și ne-au trimis beleaua pe cap. Asta e, suportați-l, dacă l-ați votat!
1
0
Doamne , noua pe toate posturile de tv ni se spune ca trebuie sa facem economie iar primarul nu stie cum sa risipeasca banul public. Exact ca in bancul cu Bula , asta ne mai lipsea la cum arata orasul ,,,,
1
0
Exact ce ne trebuia! Restul problemelor au fost rezolvate, apă caldă la discreție, străzi nou asfaltate, Spitalul de boli infectioase redeschis etc.
2
0
De fapt nu vorbim de adevaratul spirit al craciunului,care este ignorat de marea majoritate. Nu se vorbeste de nasterea lui Christos,ci de haleala,bautura,chefuri cu mult sex,vanzari de rahaturi nefolositoare,inghesuieli in magazine si profit pentru jnapanii vesnici. Care Craciun? Betie si bagat la jgheab. Care credinta? Fatarnicie si mimarea starii de bine.
6
0
Asta e modelul pasnic de "Fals Flag",adica ei fura si mint si fac jocul unor nazisti/comunisti/fani CHINA si dictatura de Canada cum aplica Castro Jr Trudeau si in acelasi timp arunca 3 becuri si 5 perdele sa va bage in Spiritul Craciunului care o mai fi si ala ca Isus sigur nu e.
2
0
Tichie de margaritar. Nu mai facem economie? Adica ei ne recomanda sa stam cu lumina stinsa si cu caldura la maxim 19 grade, dar ei monteaza ornamente luminoase. Mutu, ne recomanda sa punem o haina in plus pe noi, dar el face naveta la Sibiu saptamanal cu vreo 5 masini de escorte, ambulanta, pe banii nostri. Cine sa-i mai inteleaga. Ca si asazisul covid. A fost covid pana intro zi. A doua zi nu mai era. p****i ne mai cred. Dar, cu acceptarea noastra tacita, isi fac de cap, indiferent de coloratura politica. Pleaca ai nostri, vin ai vostri... mama lor de ....
12
0
Va rog sa impodobiti toate utilajele si gropile/lucrarile nefinalizate. Zona City pe B dul Lapusneanu a depasit un an si putem sa ii luam motzul.
10
0
o pata de... lumina pe mintea celor ce nu inteleg care i... vrajeala, s a faca omul necajit nitel fericit ,cu imaginea ...visului implinit si inca o data mai ...pacalit!
3
4
Urmeaza marirea impozitelor locale cu 50%, ura o sa aiba primaria bani la discretie sa cheltuiasca fara discernamint
13
0
Noaptea asta o mare parte din oras era cam in bezna, jeguri ordinare...
10
0
Beneficiarii lucrarilor ce se desfasoara in oras sunt cetatenii iar administratia nu prea pare sa isi faca treaba din cate se vede, nici urma de muncitor la lucrari lasate de izbiste, ba mai mult isi inulta beneficiarii(cetatenii) prin raspunsuri arogante. Mie personal nu imi inspira incredere respectivul deloc, voi care l-ati votat, cum ati cazut in plasa? acuma toti avem de suferit... De ce nu cerem demisia celor ce nu isi fac treaba?
15
0
chitac si gasca a preluat tunurile de la fostii, adica, avize pentru blocuri aiurea si pe spatii verzi, pavele si trotoare, iluminatul de sarbatori, din toate astea iese spaga, ceva concret NIMIC! sa vina urmatorul la rand ca are balta peste!
14
3
Urmeaza "BURICADA" cu "funduiala"!
4
2
Trotuare rupte, străzi sparte ce par abandonate de muulte luni, au rămas doar răspunsurile arogante....Ce împodobește? Cu ce se poate lauda administrația la sfârșit de an? Cum își evaluează "performanta "? Nu se mai lucrează deloc în anumite zone și pentru Incompetență nu ar trebui sa mai existe nicio justificare. DEMISIA!
20
1
In timp ce mii de pensionari fac sacrificii pentru a putea trece iarna cu pensiile mizerabile oferite de statul roman , in timp ce alte mii de copii vor astepta in zadar sosirea lui Mos Craciun , in timp ce mii de pacienti internati in spitalele din Romania vor suferii de foame si de frig , Primaria Constanta se ocupa de iluminatul festiv … Adevarul este ca la cum arata orasul numai iluminat festiv ii trebuia , probabil ca pentru unii politicieni rupti de realitate este un motiv de bucurie tot haosul din Constanta .
18
1
Fix ce lipsea Constantei: iluminat festiv! Bine ca avem apa calda, trotuare, strazi si bulevarde asfaltate... Dle. Chitac, care este suma alocata pentru sarbatorile de iarna unui copil din orfelinat?! Dar suma pt orice elev din Cta?
19
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513