REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Constanța, orașul în care mașinile stau pe trotuar și pietonii merg pe stradă! Video

Constanța, orașul în care mașinile stau pe trotuar și pietonii merg pe stradă! Video

Replica API 21 februarie 2022 | 22:58 7917

Tot mai mulți șoferi constănțeni au adoptat moda parcării pe trotuar. Că au locuri libere de parcare sau nu, mașinile stau mai comod pe mijlocul trotuarului. Din această cauză pietonii sunt nevoiți să se strecoare printre autoturisme, sau chiar să iasă pe partea carosabilă pentru a se putea deplasa.

Constanta, orasul in care masinile stau pe trotuar si pietonii merg pe strada! Video

Imaginea trotuarelor aglomerate cu mașini este una foarte familiară pentru constănțeni. Principalul motiv al acestui tablou este lipsa parcărilor, așa că șoferii au găsit soluția.

Constanta, orasul in care masinile stau pe trotuar si pietonii merg pe strada! Video

Aceștia parchează pe mijlocul trotuarului, lucru care nu-i deranjează deloc, atât timp cât autoturismele lor au locul de parcare asigurat. Ba chiar au pus ”stăpânire” pe aceste locuri, crezând că pietonii sunt obligați să le ofere prioritate.

Bunul simț i-a părăsit pe șoferi, așa că s-au ridicat cu pretenții tot mai mari. Se pare că nu este de ajuns faptul că ocupă spațiul destinat pentru deplasarea pietonilor, ba chiar îi și claxonează pentru a se da din calea lor.

 

Parcatul pe trotuar este interzis

Ceea ce nu știu unii șoferi este că, în lipsa unor marcaje sau a unor panouri care să permită explicit parcarea autoturismelor, legea interzice parcarea pe trotuar.

Deci, fără un panou care să indice clar locul de parcare pe trotuar, oprirea sau staționarea este interzisă, indiferent de cât spațiu se lasă liber pentru a permite trecerea pietonilor.

Printre pietonii afectați de nepăsarea șoferilor se numără atât persoanele cu dizabilități, cât și mămicile ce-și scot copii la plimbare în cărucioare.

O mămică din Constanța a ținut să arate constănțenilor că este obligată să iasă pe partea carosabilă, având copilul în căruț, pentru a se putea deplasa.

Aceasta a spus: ”De ce să te asiguri tu că au loc pietonii, când putem foarte simplu să ieșim pe carosabil”, a declarat femeia nemulțumită, dar ironică.

Reporterii Replica de Constanța au luat la pas străzile din Constanța, pentru a imortaliza tabloul în care pietonii sunt nevoiți să se deplaseze pe partea carosabilă.

Bineînțeles, și aceștia au fost nevoiți să iasă în stradă pentru a putea surprinde imaginile.

Zona Faleză Nord, strada Zorelelor

Zona Poarta 6

 

Zonele Inel 2, strada Eliberării și zona Tomis 3, strada Ghiocel

 

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rog redactorii ziarului sa se deplaseze pe Aleea Crizantemor nr 6 ...sa vada cum primaria ,la sugestia presedintelui blocului a masacrat aleea pietonala si a transformat o in strada cu circulatie in ambele sensuri...asta in conditiile in care aleea are pe o portiune doar 2.7 latime....nu exista trotuar si nici semn de restrictie de viteza.... m am adresat primariei,vicelui,confort urban,Politiei Rutiere.....am primit numai raspunsuri naucitoare....Politia mi a zis ca pana nu se intampla un.accident ...nu poate face nimic......Confort urban....spune ca lucrarea este conforma...
0
0
pnl eium si votantilor lor
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303