REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
26.3° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Constanța sprijină refugiații din Ucraina

Constanța sprijină refugiații din Ucraina

Replica API 27 februarie 2022 | 20:26 2759

Constănțenii își arată solidaritatea pentru vecinii ucraineni refugiați în România. Zeci de persoane din județ s-au oferit să asigure cazare, mâncare, articole vestimentare, transport și consiliere pentru aceștia. Deputatul USR, Cristina Rizea pune la dispoziție cele două birouri parlamentare ale acesteia, din Medgidia și Mangalia, pentru colectarea de donații care vor merge spre ucrainenii refugiați în România.

Evenimentele neplăcute, care se manifestă de puțin timp în Ucraina, au scos la iveală sentimentul de solidaritate din fiecare român. Constănțenii s-au mobilizat și au hotărât să sprijine refugiații cu ce au putut. Zeci de anunțuri, prin care persoanele din județul Constanța oferă sprijin ucrainenilor ce fug din calea războiului, curg pe rețelele de socializare de câteva zile.

Un bărbat din Murfatlar oferă trei camere care pot găzdui familii de refugiați cu copii. Bărbatul împreună cu familia acestuia asigură și transportul până la cazare, pentru cei care intră în țară prin vama Giulești.

Andreea Tamaș, fondator a asociației ”Ajut deci exist”, dorește să fie suport pentru patru familii de refugiați, oferind cazare, hrană, îmbrăcăminte și consiliere. Aceasta pune la dispoziție casa părintească și asigură transportul din București până în Eforie Nord, acolo unde se află obiectivul de cazare.

Primăriile din Ovidiu și Mangalia și-au arătat și ele suportul oferind cazare și mâncare refugiaților. Primăria din Ovidiu a făcut un apel umanitar, prin care anunță că persoanele ce doresc să facă donații pentru cei aflați la nevoie în această perioadă critică, poate veni la Clubul Sportiv Ovidiu, în fiecare zi până la ora 22:00.

Compania de telefonie mobilă Telekom, le-a oferit gratuitate clienților, pentru apelurile și sms-urile către Ucraina.

Deputatul USR Cristina Rizea, a pus la dispoziție birourile parlamentare din Medgidia și Mangalia pentru strângerea de donații care vor merge către refugiații din Ucraina veniți în România. Împreună cu aceasta, europarlamentarul Nicu Ștefănuță a pus și el la dispoziție, tot pentru strângerea de donații, cabinetul său din Constanța.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436