REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
27.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Constănțenii au decontat de la stat peste 10 milioane de lei pentru cazarea și masa refugiaților ucraineni, dar nimeni nu știe câți sunt

Constănțenii au decontat de la stat peste 10 milioane de lei pentru cazarea și masa refugiaților ucraineni, dar nimeni nu știe câți sunt

Replica API 23 august 2022 | 00:00 2444

Constănțenii sunt printre cei mai primitori români, iar asta reiese din cifrele oficiale ale Guvernului referitoare la decontările făcute până acum de la bugetul de stat pentru cazarea și masa refugiaților ucraineni. Singura problemă ar fi că nimeni nu știe, de fapt, câți astfel de refugiați care au fugit din Ucraina afectată de război au găsit ajutor în România, din moment ce autoritățile recunosc, oficial, că nu are o evidență centralizată a acestora.

Guvernul României a decontat până acum aproape 160 de milioane de lei pentru cazarea și masa refugiaților ucraineni, iar asta înseamnă câte 2.100 lei pe lună oferiți românilor care au declarat că au primit și hrănit în casele lor bieții oameni care au fugit cu ce aveau pe ei din calea războiului rus din țara lor. Constanța se află pe locul doi în țară, după București, la banii încasați de la stat.

Conform informațiilor oficiale, Guvernul a decontat până la această dată 158 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru cazarea și masa unui număr mediu de 15.000 de cetățeni străini proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Constănțeni s-au călcat în picioare să primească de la stat 2.100 lei/lună pentru găzduirea de refugiați ucraineni

Cel mai mult au decontat persoanele fizice din București-Ilfov – respectiv 18,4 milioane lei, în timp ce pe locul doi în țară se află bunii samariteni din Constanța, care au decontat de la stat 10,6 milioane lei, urmați de cei din Suceava - 6,85 milioane lei, Cluj - 5,61 milioane lei și Sibiu - 4,9 milioane lei.

Statul român plătește cetățenilor români un sprijin de 20 lei/persoană găzduită/zi, pentru asigurarea hranei și încă 50 lei/persoană găzduită/zi, pentru asigurarea cazării. În acest fel, orice român poate cere și primi de la stat 2.100 de lei net pe lună pentru fiecare refugiat ucrainean pe care susține că-l găzduiește și hrănește.

Cei care fac asta nu trebuie să declare banii încasați astfel de la stat la ANAF, ceea ce face din găzduirea refugiaților ucraineni, reală sau fictivă, o afacere extrem de bună.

Foarte interesant este, în acest context, faptul că Bucureștiul nu a centralizat până acum numărul de ucraineni pentru care a plătit; el doar a decontat cererile primite din teritoriu, și atât.

Iar aceste deconturi se fac prin autoritățile locale și nimeni nu știe cât de serioase sunt verificările asupra românilor care declară pe proprie răspundere că adăpostesc refugiați ucraineni.

Altfel spus, Guvernul român a decontat până acum aproape 160 de milioane de lei, iar constănțenii sunt lideri naționali la acest capitol, dar nimeni nu știe câți refugiați sunt găzduiți și hrăniți în realitate.

Refugiații nu au găsit locuri de muncă în Constanța, deși sunt așa de mulți, după cum reiese din deconturi

Și încă un aspect interesant. Constanța are cei mai mulți cetățeni model din țară, după suma decontată de la bugetul de stat pentru găzduirea refugiaților, dar nu se regăsește și în topul județelor în care ucrainenii și-au găsit un loc de muncă.

Astfel, peste 6.400 de cetățeni ucraineni și-au găsit până acum un loc de muncă. Cei mai mulți dintre ucraineni cu joburi la noi în țară, 1.297, se află în București, 435 în județul Bistrița- Năsăud, 269 în județul Timiș, 235 în județul Arad, 216 în județul Maramureș, 161 în județul Bihor și 150 în județul Argeș. Nimic despre Constanța, deși aici se află, teoretic, printre cei mai mulți refugiați, din moment ce s-au cerut și decontat atât de mulți bani.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SATANA putin VA PLATI CURAND , tot acest MASACRU SOVIETIC SATANISTIC !!!
0
0
Faptul ca nu stiu cate persoane sunt este o minciuna. In momentul intocmirii cererii de restituire a sumelor si fac niste declaratii cu numarul de persoane. Aviz celor curiosi - se fac verificari, atat de serviciile de asistenta sociala impreuna cu ISU, cat si de catre Protectia Copilului, mai nou.
1
0
mai mult costa pensiile speciale bugetarii si asistatii pomanagii social .
1
0
in care am bagat numai uncrainieni..am scapat de jegosii astia de turisti romani care au impresia ca daca iti dau banii de chirie se pot comporta ca niste animale in casa omului.
0
0
sunt banii...tarii, cotizam suficient pentru ei !
0
0
sa fim noi in locul lor. Noi suntem un popor cu identitate nationala de secole. Asta pt cine habar nu are de istorie.
2
1
Suntem un popor ospitalier si trebuie sa tinem seama de drama poporului ucrainean. Puteam sa fim noi in locul lor.
0
0
si pe ucrainieni in egala masura! Nu sunt unii mai buni decat ceilalti!
0
0
Handicapatilor, banii sunt decontati de UE
2
1
Replica dezinformeaza cu privire la decontul de cheltuieli in privinta cazarii ucrainienilor. Banii sunt decontati de catre UE. Daca ar fi fost decontati de Ro, nici acum nu i-am fi primit cei care am oferit aceste "servicii" ucrainienilor. Rocsana, google it more!
0
0
Multi din acesti bani sunt decontati de UE. Evidenta, sigur o au, dar reporterii Replica nu sunt informati
1
0
Toata lumea a incasat de pe urma lor,nu inteleg care e revolta.
0
0
autoritatile nu ARE o evidenta... Rocsana, mai incearca...
0
0
Mooarte Russia , mooarte putin !
2
0
suma cred ca este mult mai mare, dar ce sa zici
0
0
citeva pensii speciale acopera banii astia!
0
1
Slugile Europei adica guvernantii nostri si paralamentarii cheltuiesc sute de milioane de euro cu cazarea zi hrana ucrainienilor iar poporul roman este supus infometarii. Sictir asa conducatori.
2
0
Jegurile astea care sunt tineri si grasi si care in loc sa lupte cu rusii au fugit cu banii ciorditi si beau pe Promenada la Mamaia Nord sunt de o nesimtire crasa , au un tupeu de parca romanii sunt servitorii lor , cacane-am pe fata lor de porci !
2
0
Unde se depune dosarul ca sa.obtii banii.
0
0
oamenii astia ne-au cerut ajutorul din cauza razboiului. poate ne spuneti cat ne costa traiul parazitar al celor din Henri Coanda.
1
1
noastra de amarati
0
0
In steaua lor! Si notrii mor de foame, noi ii cazam pa stia care nu recunosc ca existenta romanilor la ei pe teritoriu, care au interzos limba romana si identitatea nationala. Asa este cu dulapul disperat dupa finctii si un apv ist ce administereza banii tarii. La un nivel mai mic vedem kakatul apv ist din constanta.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513