REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
29.4° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Constănțenii cer semafoare INTELIGENTE în locul SENSULUI GIRATORIU de pe BRĂTIANU

Constănțenii cer semafoare INTELIGENTE în locul SENSULUI GIRATORIU de pe BRĂTIANU

Replica API 6 ianuarie 2021 | 09:04 7159

Sensurile giratorii, fie ele de mari sau mici dimensiuni, dau bătăi de cap tuturor șoferilor constănțeni. Unele sensuri chiar decongestionează circulaţia însă, cele mai multe sunt prost realizate, periculoase şi mai mult încurcă decât descurcă traficul, spun conducătorii auto. Cea mai mare problemă se înregistrează, conform cetățenilor, la sensul giratoriu de la intersecția bulevardului I.C.Brătianu cu strada Cumpenei.

În marile orașe, primarii s-au întrecut, în ultimii ani, în promovarea ideii că sensurile giratorii sun absolut necesare în intersecţii, în detrimentul semaforizării, la fel s-a întâmplat și la Constanța. Promisiunea fostului primar, Decebal Făgădău, se pare că a fost uitată înainte de a fi derulată. Fotografiile SF prezentate în campania electorală din 2016, nu au fost realizate nici până în prezent.

Conducătorii care sunt nevoiți să traverseze zilnic această zonă, sunt terorizați de această intersecție. ,,Sensul de la Cora a fost făcut cumplit între două artere circulate intens. Trebuie semafoare inteligente pentru decongestionarea traficului.” a declarat un cetățean nemulțumit de zonă.

Cât despre siguranța circulației, nici nu poate fi vorba. Toate străzile intens circulate, cum este și bulevardul I.C.Brătianu, sunt un real pericol. Totul a fost găurit și cârpit, crăpat și denivelat. La momentul actual nu există niciun metru de asfalt pe care să mergi cu mașina fără să dai într-o ,,formă de relief” , riscul producerii de accidente rutiere fiind foarte ridicat.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O gramada de soferi cu carnetul luat la Suceava. Are prioritate cel care este in girator. La Cora problema sunt bretelele de acces la supermarket.
1
0
Era f f buna ideea cu pasarela pietonala.. Pacat ca a fost doar o minciuna
1
0
Pai da bre, e stiinta, ce sa ceri de la o amarata de primarie care nu arde decat cateva sute de milioane pe an. Zi sarumana ca nu maresc salariile...
1
0
De unde stiti voi ce doresc constantenii mah...?!?
1
1
Manipulare. Constantenii cer pasaj subteran nu semafoare.
11
0
Exista modele deja verificate in tarile civilizate si care pot fi copiate si la noi. Nimeni nu ar fi suparat. Cum primarii patriei sunt ca si ceilalti conducatori de tara,adica au grave lipsuri de logica si preocupare in folosul celor ce i-au votat,ramanem cu masuri izvorate din minti gaunoase. Chiar daca e o porcarie,cat timp e spusa de un sef se aplica,pentru ca asa este la noi. Dupa aia romanasii se descurca mai greu,tacand cu zambete tembele de lasi obedienti. Sufera romanii, dar tac. Apoi se cearta intre ei,nu aleg alt sef destept ca in tarile civilizate.
1
1
Oare cand o sa avem si noi capace de canalizare ca in Cluj,Oradea si alte orase europene? La noi s-a asfaltat dar, multimea de canalizari asezate aiurea i-ti strica masina. In orase Europene, nu simti deloc in momentul in care treci cu roata peste o canalizare. La noi se schimba borduri si nu capace de canalizare.
10
1
suntem in sec 21, marile intrsectii se fluidizeaza cu pasaje sub sau supraterane, la cora la intrarea in cta dinspre carrefour, la delfinariu etc. e drept ca banii pentru acestea sunt deocamdata dirijati spre bucuresti
9
0
daca numarul de autovehicule este la fel de mare pe ambele directii si artere de circulatie semaforul inteligent este inutil. singura solutie civilizata este prelungirea pasajului peste calea ferta si peste intersectie. in rest numai discutii. Oricum sensul giratoriu este mai eficient decat semaforizarea. Problema congestionarii traficului o reprezinta trecerile de pietoni.
7
2
Pentru cine foloseste creierul la gandire este evident ca intr-un giratoriu toate cele patru fluxuri de trafic patrund simultan in intersectie, regland viteza ca sa fluidizeze circulatia. O dirijare semaforizata clasica, oricat de "inteligenta" ar fi, va bloca permanent doua din cele patru fluxuri.
8
1
Sigur nu are prioritate auto care circula din stanga?
7
2
Cea mai proasta investitie cu aceste sensuri giratorii. Nimeni nu respecta legea.
7
12
Decat prosti se sperie de giratoriu. Daca la tine la Tariverde nu ai vazut asa ceva normal ca esti ingrozit sa traversezi o intersectie de doi lei unde dai prioritate de dreapta
10
12
Proiectarea intersectiei este gresita. Diametrul este mult prea mic pentru numarul de benzi si frecventa traficului.
11
3
Asta si intersectia de la selfinariu sunt cele mai nasoale din oras.
13
1
in situatia asta de la Cora ajuta doar un sistem inteligent de semafoare unde sa fie monitorizat traficul si sincronizat dupa nr de masini. sanse 0 de asa ceva, deci inapoi in sens si la OUG 195. Spor la invatat !
7
2
Intersectiile cu mai mult de 3 benzi pe sens si nesemaforizate sunt pierderi de timp, din 3 benzi abia daca se folosesc 2 !! Giratorii pina la 2 benzi!
13
3

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620