REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
21.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

CONSTĂNȚENII, ÎNGENUNCHIAȚI în fața DEZASTRULUI de la Boli INFECȚIOASE

CONSTĂNȚENII, ÎNGENUNCHIAȚI în fața DEZASTRULUI de la Boli INFECȚIOASE

Replica API 2 octombrie 2021 | 00:21 2421

Imaginile parcă desprinse din filmele de groază, de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, au atras privirile constănțenilor, a oamenilor care nu aveau rude sau prieteni internate la spitalul groazei. Chiar și așa, se citea pe chirpurile lor disperarea, furia, mila și disprețul față de cei care ne conduc și care ar fi trebuit să vegheze pentru binele și sănătatea noastră.

Zi neagră la Constanța! Dacă până acum priveam înmărmuriți de ceea ce se întâmpla în spitalele din țară și ce tragedii s-au putut petrece în urma incendiilor din secțiile ATI, iată că ‘blestemul’ a lovit și Constanța. În cursul zilei de 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI a pornit un incendiu în care și-au pierdut viața șapte persoane.

Imagine de coșmar…

Disperare… acesta a fost cuvântul care poate descrie ce s-a întâmplat. Încă din momentul izbucnirii incendiului, strigătele de disperare și de frică ale pacienților bolnavi ce încercau să-și salveze viața au fost auzite până dincolo de zidurile unității medicale. Scoși de personalul spitalului și de primii pompieri sosiți la fața locului, pe geam sau pe uși, duși pe brațe într-un loc sigur, pacienții erau în stare de șoc. La fel și constănțenii, care asistau la imaginile șocante. ”Doamne! Nu cred așa ceva. Nu am văzut decât în filme și la televizor”, ”Vai de mine! Arde spitalul, ard oamenii, faceți ceva”, strigau oamenii aflați pe trotuare, în fața spitalului.

Evenimentul nu a fost privat de ochii curioșilor

Vestea s-a răspândit iar curioșii au ajuns destul de repede la fața locului. Echipajele de pe ambulanță se ‘împiedicau’ în realizarea misiunii lor de salvare a persoanelor din incendiu, de persoanele curioase. Aceștia asistau ca la spectacol, fără a fi implicați în vreun fel.

Întrebați de oamenii legii dacă au rude ce erau internate în spital sau doresc identificarea cuiva, două persoane au declarat: „Nu, pur și simplu sunt curioasă de ce se întâmplă!”, „Nu, îl așteptăm și noi pe Arafat”. Au fost de asemenea și cazuri în care, din cauza traficului blocat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, tronsonul cuprins între bulevardele Ferdinand și I.C.Brătianu, șoferii coborau din mașini pentru a vedea ce s-a întâmplat. Alții au asistat de la început până la final. O constănțeancă superstițioasă a declarat pentru Replica: „Săracii oameni, au murit fix astăzi… în zi de sărbătoare! E un făcut!”.

Traficul a fost deviat ore bune

Planul roșu a atras, de la sine, și închiderea circulației pe bulevardul Ferdinand și pe 1 Decembrie 1918, pentru a face loc șirului lung de ambulanțe pregătite să intervină.

„Nu ne spune nimeni dacă este în viață sau nu este”

Printre curioși, s-au aflat și rudele victimelor, care-și căutau cu disperare pacienții pe care și i-au lăsat pe patul de spital, în speranța că se vor întoarce acasă sănătoși. O femeie întreba cu diperare în suflet cadrele medicale ce alergau de colo-colo de soțul ei: „Nu știu unde este soțul meu! Era și el internat dar într-un alt salon… nu știu, nu știu unde e”. O alta își căuta sora. „Sunt terminată! Vinovat este sistemul și conducerea și toți care se bat pe ciolan. Îi alegem p-ăia că ne promit câte ceva și nimic nu se realizează. Suntem niște fraieri că alegem oameni nepotriviți care sunt la conducere numai pentru bani. Numai banii contează la ei și noi stăm în spitale din astea… Am intrat aici la ATI, foarte urât, foarte mizerie. Ce condiții? Stătea dezbrăcată și era învelită cu o pătură din aceea care te mănâncă pielea. Miercuri am văzut-o ultima dată… Nu ne spune nimeni dacă este în viață sau nu este. Era la Terapie Intensivă la salonul 6”, a declarat Lenuța T. Iar un bărbat își striga mama.

Protest, în urma tragediei

Trebuie să menționăm faptul că vineri seară, reprezentanții AUR au organizat și un protest, unde prezent a fost și parlamentarul George Simion. Aceștia au scandat: „Demisia!”, „Criminalii” și, totodată au lansat o invitație la protestul ce va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, la București.

Citește și: PROTEST la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE CONSTANȚA: CRIMINALII! Video

Diana BERECHET, A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vor pleca toti inclusiv ciolanus ce nu vrea sa mearga sa voteze motiunea , draku-i pe ei cat Casa poporului ce a iesit in strada sa alunge acesti cretini . Va fi prapad la furia ce exista si nimeni nu vrea sa spuna doua cuvinte poporului !
0
0
dar la fagadau de ce nu tipati? ala a fost vice si primar peste 10 ani si a fost asa corect ca are dosare penale, corectilor
9
2
Primarul criminal
6
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118