REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 25 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6801
21.4° Constanța Joi, 25 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6801
 

Constănțenii, momiți de o firmă „naturistă“ cu vouchere cadou de 600 de lei... Video

Constănțenii, momiți de o firmă „naturistă“ cu vouchere cadou de 600 de lei... Video

Andreea VLAICU, Mariana MURAT 25 iulie 2024 | 00:00 558

O nouă înșelătorie circulă în rândul constănțenilor. Mai mulți localnici au fost sunați pentru a li se prezenta o ofertă „de nerefuzat”. Mai exact, un reprezentant al firmei „Eu sunt sănătos” îi contactează pe numărul personal de telefon și îi anunță că au câștigat un voucher în valoare de 600 de lei pe care îl pot folosi pentru a cumpăra produse din magazinul online. Ceea ce nu li se spune la telefon este că trebuie să investești sute de mii de lei în firma lor și să atingi target-uri anuale formate din comenzi plasate de tine sau apropiați.

Constantenii, momiti de o firma „naturista“ cu vouchere cadou de 600 de lei... Video

Înșelătoriile cu abordare telefonică sunt din ce în ce mai întâlnite în România, iar Constanța nu este nicidecum ferită. Mai mulți constănțeni au fost sunați pe numerele personale de telefon de către un reprezentant al firmei „Eu sunt sănătos”. Firma este cunoscută pentru promovarea produselor sănătoase și naturale precum sucuri, creme și uleiuri bio.

Constantenii, momiti de o firma „naturista“ cu vouchere cadou de 600 de lei... Video

La începutul apelului telefonic, reprezentantul invită clienții la un sediu ales pentru promovarea campaniei desfășurată în țară, printre care și Constanța. Evenimentul urma să aibă loc în data de 24 iulie a.c., la Casa de Cultură din municipiu. „Sunteți din Constanța? Noi avem o campanie desfășurată în Constanța la Casa de Cultură a Sindicatelor. De acolo se poate ridica voucherul și un produs cadou. Veți primi un voucher în valoare de 600 de lei și un produs cadou. Cu voucherul puteți achiziționa produse de la noi și are o valabilitate de 90 de zile”, a spus femeia care a sunat să racoleze potențiali clienți.

Video 1:

Cu toate că părea mult prea frumos să fie adevărat, mulți constănțeni au picat în plasă. Prezentați la fața locului, persoanele într-adevăr interesate de produsele naturiste sau pur și simplu veniți să își ridice voucherul promis au degustat din sucurile promovate de firma „Eu sunt sănătos”. Apoi, le-a fost făcută o prezentare a societății, cu ce se ocupă și ce fel de produse oferă cetățenilor din România și nu numai. Au fost prezentat o varietate de sucuri cică naturale, dar și gustări și siropuri ca alternativă a mâncării și băuturilor nocive din ziua de zi cu zi. Nu contestăm că așa o fi, până la proba contrarie... În apelul telefonic nu a fost nicidecum menționat faptul că li se va face o prezentare a produselor și cu ce se ocupă firma, ci doar că le va fi înmânat un voucher cu banii promiși.

Constantenii, momiti de o firma „naturista“ cu vouchere cadou de 600 de lei... Video

Pe scurt, reprezentanții firmei au explicat faptul că afacerea lucrează cu și prin oameni. Potențialilor clienți li s-a prezentat un plan de investiție în firma „Eu sunt sănătos”, prin care dacă în fiecare an cumperi produse în valoare de 3.000 de lei de pe site-ul acestora, „atât tu cât și restul membrilor afiliați, beneficiați de 45% din profitul firmei”. Sună bine, însă dacă socotim procentul împărțit la miile de membri înscriși, vedem că profitul personal este mai mic decât încearcă ei să spună. De menționat este și faptul că la înscriere trebuie plătită o sumă de 9.700 de lei, sumă pe care cei care promovează afacerea spun că mai toate persoanele beneficiază de ea, fiind vorba de echivalentul a 2.000 de euro și mai ales că majoritatea dintre cei prezentați să-și „ridice” voucherul erau... pensionari.

Video 2:

Uite premiul, nu e premiul!

La finalul evenimentului a avut loc o tragere la sorți prin care s-au împărțit premii. Mare a fost mirarea participanților atunci când s-au câștigat 2.000, 3.000 și chiar 6.000 de lei. Totuși, sumele nu au fost oferite sub formă de cash și nici măcar pentru a cumpăra produsele firmei, ci sub forma unei reduceri la taxa de afiliere în valoare de 9.700 de lei. Deci oricum ai fi dat-o... nu era un câștig prea mare, mai ales dacă nu aveai de gând să te înscrii oricum.

Constantenii, momiti de o firma „naturista“ cu vouchere cadou de 600 de lei... Videoprodusele vândute

La final, când evenimentul a luat sfârșit și a fost prezentată afacerea pe care reprezentanții o promovau ca fiind de neratat și revoluționară, a venit momentul așteptat de toți și anume înmânarea voucherului de 600 de lei. Toți participanții au primit, spre surprinderea tuturor, voucherul. Totuși, modul prin care poți beneficia de suma primită este unul destul de complicat, având în vedere vârsta participanților la eveniment. Pentru a intra în posesia banilor participanții sunt nevoiți să introducă seria și parola primită pe voucher pe site-ul firmei, lucru care poate fi destul de bulversant pentru vârstnici.

Constantenii, momiti de o firma „naturista“ cu vouchere cadou de 600 de lei... Video

O firmă înființată acum 2 ani

Firma „Eu sunt sănătos” se prezintă ca fiind una care vine în întâmpinarea nevoilor fiecăruia cu produse și servicii 100% sănătoase. „Împreună construim un univers  al încrederii și al autenticității”, se arată pe pagina oficială. Eu sunt sănătos SRL este o firmă finanțată în anul 2022 și are sediul în Brașov. În anul fiscal 2023 a raportat o cifră de afaceri de puțin peste 2 milioane de lei, profit de 479,454 de lei și datorii de 285,971 de lei. În același an au înregistrat 11 angajați. Societatea este controlată de Bilant Janos.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
r*mânul e mocangiu crede că tot ce zboară se mănâncă și în plasă singur se aruncă
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699