REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Constănțenii nu renunță la mască, chiar dacă Guvernul a renunțat. Video

Constănțenii nu renunță la mască, chiar dacă Guvernul a renunțat. Video

Replica API 9 martie 2022 | 01:05 2146

Constănțenii s-au împărțit în două tabere, după anunțul făcut de președintele României, Klaus Iohannis, legat de neprelungirea stării de alertă. În timp ce unii se bucură că vor scăpa de purtatul măștii pe stradă, alții preferă să păstreze acest obicei, pentru a preveni eventualele riscuri de îmbolnăvire.

Valul 5 de pandemie de coronavirus este pe cale să ia sfârșit în România. Având în vedere că numărul cazurilor de coronavirus sunt în scădere, la fel și cel al persoanelor aflate în spitalele de profil și în secțiile de Terapie Intensivă, autoritățile au decis să nu mai prelungească starea de alertă. Astfel, 8 martie 2022 a fost ultima zi în care starea de alertă mai este valabilă.

Klaus Iohannis a anunțat oficial că nu mai este nevoie de prelungirea stării de alertă și de impunerea unor restricții dure, având în vedere contextul epidemiologic actual.

Valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii, cu un impact major pentru viitor. Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic se datorează în bună parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități. În mod evident, nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care în marea lor majoritate au înțeles și au respectat regulile”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Masca, un accesoriu indispensabil

O parte din constănțeni sunt sceptici cu privire la ieșirea din starea de alertă. Oamenii sunt în continuare atenți la eventualele riscuri de îmbolnăvire cu Covid, și asta pentru că sunt speriați, în continuare, de temutul virus.

O vânzătoare din piața Km 4-5 din Constanța a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că preferă să poarte în continuare masca de protecție pentru a prevenii eventualele boli.

Eu încă o mai port. Mă gândesc că această boală se va reîntoarce. Eu o mai țin pentru orice eventualitate, pentru că lucrez cu oamenii și sunt conștientă de eventualele riscuri”, a declarat vânzătoarea pentru reporterii Replica.

În același timp, există și constănțeni care nu cred în boala de coronavirus și declară că este un lucru foarte bun renunțarea la mască.

Nu sunt de acord cu masca, este o porcărie. Nu cred în această boală, au murit atâția oameni din cauza altor boli”, a declarat o pensionară din Constanța.

O altă femeie, ce muncește în piața din Km 4-5 din Constanța, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că, la cei 71 de ani ai săi, nu s-a infectat cu virusul Covid-19, nu este vaccinată și nu poartă mască.

Nu port mască, lucrez aici ca femeie de serviciu, am 71 de ani, nu m-am îmbolnăvit și nici vaccinată nu sunt”, a declarat femeia pentru reporterii Replica.

VIDEO:

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia care stau cu masca singuri in masina
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768