REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
27.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Constănțenii nu se înghesuie la centrele de evaluare COVID

Constănțenii nu se înghesuie la centrele de evaluare COVID

Replica API 2 februarie 2022 | 00:32 2891

Ministerul Sănătății a amenajat centre de evaluare ambulatorie în care persoanele infectate cu Sars-Cov-2, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor fi tratate gratuit astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital. La nivelul județului Constanța există 4 astfel de centre, 2 fiind deschise pe 21 ianuarie, iar al patrulea pe 4 februarie. Cu toate că sunt deschise de aproape 2 săptămâni, se pare că locuitorii din Constanța nu prea au înțeles scopul acestor centre, astfel că nu prea le vizitează. ”Deocamdată lumea nu prea știe care e scopul acestor centre și nu prea vine“, a declarat colonel doctor Aurel Trană, directorul Spitalului Militar Constanța, unde se află unul dintre centrele de evaluare.

Centru evaluare Medeea

Persoanele sunt tratate gratuit

Bolnavii infectați cu Covid se vor putea prezenta în aceste centre de evaluare, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat. E important ca pacienții diagnosticați cu Covid să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.

4 centre la Constanța

În Constanța sunt 4 centre de evaluare: Spitalul Municipal Mangalia, unde sunt 22 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, cu 21 de paturi și Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu”, cu 10 paturi.

Marți, 1 februarie, s-a deschis și cel de-al patrulea centru, pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4 A, în cartierul Medeea. Acesta aparține de Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și are 16 paturi.

Centru evaluare Mangalia

La Mangalia s-au prezentat 85 de persoane de la deschidere

Pentru pacienții care acuză simptomatologie ușoară sau medie și nu doresc să aștepte câteva zile până la sosirea ambulanței pentru a fi testați de personalul calificat, se pot efectua teste antigen rapide și în spitalul nostru, dar contra cost. Precizăm că, în centrul medical de evaluare, pacienții Covid sunt consultați de către un medic pneumolog sau infecționist, li se fac analize medicale și li se eliberează rețetă pentru tratamentul la domiciliu. Doar pacienții cu forme grave rămân internați în spital. De la deschiderea centrului, până acum s-au prezentat 85 de persoane”, a declarat managerul Spitalului din Mangalia, Alina Dan.

Alina Dan

Lumea nu știe care e scopul centrelor

Deocamdată lumea nu prea știe care e scopul acestor centre și nu prea vin, însă pe parcurs cred că o să se mărească numărul de persoane. Până acum de la deschidere s-au prezentat 72 de persoane” a declarat pentru Replica de Constanța, colonel doctor Aurel Trană, directorul Spitalului Militar Constanța.

Aurel Trană

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ati ajuns pe mana lor....e grav!
1
0
dar nu stiam ca e obligatoriu sa fiu bolnav
5
0
Pai daca le spunem centre de evaluare, cum ar putea sa stie lumea ca de fapt ei le vor spitale? Sa ziceti mersi daca se prezinta oameni la testare, ca si aici neincrederea in autoritati este mare: ma testez, ma scot astia bolnav, fie ca sunt, fie ca nu. Ma baga in spital, cine stie cu ce ma aleg de acolo, in loc sa ma vindec. ca sa va bage lumea in seama, trebuie sa deveniti credibili.
7
1
ACOLO IN MEDEEA A FOST ALTCEVA.CEI DE LA INFECTIOASE STIU ASTA.CIND SE VA REDESCHIDE SPIT DE INF UNDE VOR FI SOUTALIZATI CEI DE PE COMPARTIMENT.FLEGME UMANE MENEGER DE HINDEK PRIMAR LA FEL HINDEL TOOTAL
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303