REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 27 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6834
20.4° Constanța Marți, 27 August 2024 Anul XX Nr. 6834
 

Constănțenii se revoltă: petiție împotriva scoaterii autobuzelor CT BUS de pe trasee

Constănțenii se revoltă: petiție împotriva scoaterii autobuzelor CT BUS de pe trasee

R.D. 27 august 2024 | 00:00 608

După cum „Replica de Constanța“ vă semnala, în urma cu câteva zile, CT BUS a tăiat o parte din curse, decizia fiind a Primăriei Constanța. Anunțul privind eliminarea transportului pe timp de noapte și înjumătățirea numărului de curse pe timp de zi au generat un val de reacții negative în rândul constănțenilor. Nemulțumiți de această măsură, un grup de localnici a inițiat o petiție prin care solicită revenirea la vechiul program al autobuzelor. Petiția a ajuns deja la aproape 1.000 de semnături.

Constantenii se revolta: petitie impotriva scoaterii autobuzelor CT BUS de pe trasee  aglomerație în CT BUS

Pe data de 1 august, o decizie controversată a primăriei municipiului Constanța a schimbat radical peisajul transportului public local. Reducerea serviciilor de transport a generat un val de nemulțumire printre locuitorii orașului, care resimt acum impactul negativ al acestei hotărâri. Cu toate acestea, comunitatea din Constanța nu a stat pasivă în fața acestor schimbări și a inițiat o petiție pentru anularea deciziei care a redus cursele de autobuze în oraș.

Revenirea la vechiul program de curse al CT BUS a devenit o prioritate pentru mulți constănțeni, care consideră că accesul la transportul public eficient este esențial pentru buna funcționare a orașului. Timpul de așteptare prelungit și reducerea numărului de curse au creat dificultăți semnificative pentru locuitorii din Constanța, afectându-le direct mobilitatea prin oraș.

În special, pe durata verii, când numărul turiștilor crește, aglomerația și dificultățile de deplasare devin tot mai accentuate. Revenirea la un transport public adecvat devine crucială nu doar pentru confortul zilnic al locuitorilor dar și pentru siguranța deplasărilor. Oamenii din Constanța cer o soluționare rapidă, iar restabilirea vechiului program de CT BUS reprezintă un prim pas în direcția corectă.

Care au fost tăierile de curse ?

Iată care va fi programul autobuzelor, în timpul săptămânii, de luni până vineri, după tăiere: linia 101 - reducere cu şase curse/zi; linia 42 - reducere cu două curse/zi; linia 100C - reducere cu două curse/zi; linia 101M - reducere cu două curse/zi; linia 3 - reducere cu nouă curse/zi; linia 2-43 - reducere cu 15 curse/zi; linia 5-40 - reducere cu 13 curse/zi; linia 44 - reducere cu 11 curse/zi; linia 48 - reducere cu 13 curse/zi; linia 51- reducere cu şase curse/zi; linia 43C - reducere cu cinci curse/zi; linia 48 - reducere cu şase curse/zi etc. De asemenea, au fost suspendare și liniile de noapte N102, N2-43 și N5-40.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe autobuz scrie "Salim"? Si-a scris soferul numele? Ca-n vorba aceea: numele "desteptilor" sunt pe toate gardurile... Are voie? Este masina mostenita de la ta-su'? Are sefi?
0
1
Bine ar fi sa nu se mai plimbe t!g@n'' gratuit.Nu contribuie cu nimic ,de ce sa aiba atatea privilegii?
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520