REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.5° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Constănțenii sunt scandalizați de mesajele Ro-Alert: Care este logica?

Constănțenii sunt scandalizați de mesajele Ro-Alert: Care este logica?

Replica API 26 iulie 2022 | 00:00 2620

Sistemul Ro-Alert permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Însă, în ultima perioadă, la Constanța, spiritele s-au încins după ce mai multe astfel de mesaje au fost trimise populației. Mulți dintre oameni le consideră inutile și spun că au dezactivat opțiunea de a le mai primi.

Printre cele mai recente mesaje de tip Ro-Alert au fost transmise duminică seara, 24 iulie, fiind vorba de o atenționare de vreme rea. ”Eram la un local și au început să urle toate telefoanele. Mesajul ne anunța pe toți că... plouă. Vedeam și noi că plouă, de vreo 5 minute. S-a creat panică, oamenii voiau să plece... Nu înțeleg, care e logica acestor mesaje?”, a spus o femeie, pentru Replica.

”Care o fi logica retardată a acestui sistem RO-alert, să trezești oamenii din somn pentru a le spune ca afară plouă?! Cu ce au fost ajutați oamenii de acest mesaj? Ca să nu mai zic că deja ploua, tuna și fulgera de cel putin 15 minute. Ce au prevenit autoritățile prin acest mesaj? Doar s-a creat o panică și nervozitate la oră fixa, atât. Respect retardaților moderni!”, a spus un alt bărbat.

Iar părerile de acest gen sunt multe, oamenii precizând că au dezactivat opțiunea de a mai primi astfel de mesaje.

Însă, sunt și cei care le consideră utile.

”Săptămâna trecută, parcă, a fost un mesaj cu o fată dispărută. Am înțeles că și atunci oamenii erau nemulțumiți că de ce se trimit astfel de mesaje. Dar, din ce am înțeles, a fost găsită datorită acestui mesaj. Nu știu, eu le văd utile. Că se trimite când deja plouă, ok, dar poate te întorci din drum cu ocazia asta sau mai amâni plecarea pentru că vezi cât durează și ce implică. Consider că am devenit răi și nu ne mai mulțumește nimic”, a spus o altă persoană.

Precizăm că sistemul RO-ALERT este folosit, după cum spun autoritățile, în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma pis pe ro alert si statul roman
0
0
Daca ar fi un mesaj de bun simt acustic si vizual n-ar fi nimic aiurea dar efectiv aceste alerte irita prin intruziunea si insistenta lor! Ai inteles, boule? Oricum am dezactivat acest serviciu, boule!
0
0
era. la munte si la 11 noaptea,cind eu dorm,a inceput sa tiuie ceva.era telef gagicii care anunta un urs la 2 km.i.am zis sa dezafecteze dreq,cum am facut si eu!
0
0
mai platim un serviciu inutil jlekerilor
2
0
Bai, cretinilor! Sistemul trebuie testat periodic. In mesaj scrie ca este un test. Domniile voastre au ajuns sa fie deranjate si ca au primit mesaj cu disparatia acelei copile. Daca ati fi fost in locul parintilor ei, cretinilor?! Daca ar fi fost vreo urgenta si n-ar fi functionat sistemul pt ca nu a mai fost testat? Dezactivati Ro-alert daca nu vreti sa le primiti, smecheri fara neuroni!
0
0
deci pe seceta asta, autoritatilor le pare rau ca ploua
0
0
Isi bat joc de importanta acestui servicu, cand va fi nevoie de el cu adevarat...dezastre naturale sau de alta nataura , multi nu-l vor mai avea pe telefon !!!
0
0
logica e sa nu moara p****i dar ei tot insista ma refer la astia deranjati de mesaje ..
2
0
Prostii tot p****i raman.
0
0
Dezactivati si gata, ce tot comentati ca retardatii. Si cand o veni vreo furtuna sa tipati ca pizdele ca nu v-a anuntat nimeni
0
0
Roalert reflecta imaginea sistemului : putred, incompetent, expirat. Am dezactivat notificarile.
0
0
sinteti si cam fraieri.dezactivati ro alert suckerilor!
0
0
Ce asteptai de la circarul arahat ? Sa salveze oamenii din elicopterul cazut la 50 m de mal, in lac ? Sau pe cei din munti ori cei care ard in apartamente si sar de la etaj de durere ?
2
1
si pe mesajele lui de cacat.Nu a fost nicio furtuna nicio ploaie.
0
0
Sa ma pis cu jet pe mesajele de rahat. Cum a plouat puyin, cum mare furtuna. O sa primim mesaje ro alert si cand si-o baga tarfan sau firea.
0
0
Da, m-a uns la suflet ca au dat pe roalert noaotea cand dormeam faptul ca s a piedut o copila. Maine poimaine o sa apara ca s a pierdut un caine, sau la ce tara de corupti avem, cine stie, poate vedem si niste dedicatii pe acolo intre cyoroyy care ne inconjoara
1
0
jucaria lui arafat este, acest sistem. dupa atatea psihoze cu covid, in care iti spunea sa stai in casa ca racesti, si sa te speli pe maini, acum iti spune ca afara ploua. nu cred ca exista persoana sanatoasa la cap care inca are acest serviciu "care iti vrea binele" activ.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513