REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.8° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Constănțenii sunt speriați de creșterea prețurilor gazelor și își cumpără sobe

Constănțenii sunt speriați de creșterea prețurilor gazelor și își cumpără sobe

Replica API 16 septembrie 2022 | 00:00 3451

Odată cu scumpirea energiei electrice dar și a gazelor naturale, tot mai mulți constănțeni par să se reorienteze către trecut. Conform unei firme specializată în vânzarea de sobe, în luna august a anul 2022 s-au vândut cu peste 200% mai multe sobe față luna august a anului precedent.

Scumpirile se țin lanț în România, iar cetățenii sunt tot mai speriați de venirea iernii, dar mai ales de facturile de la energie electrică și gaze, care cu toate că Guvernul României a anunțat plafonarea prețurilor, acestea au crescut față de anul trecut.

Contactat de reporterii de la Replica de Constanța, directorul de vânzări de la firma Pefoc.ro, firmă specializată în prelucrarea și montarea sobelor și a șemineelor, a declarat, că la nivelul județului Constanța, numărul de sobe vândute în anul 2022, până în luna august, a fost cu 181% mai mare față de anul 2021, semn că cetățenii se așteaptă la o iarnă grea din punct de vedere al facturilor. Cea mai mare creștere a vânzărilor de sobe a fost sesizată în luna august 2022, înregistrându-se o creștere de 200% în rândul vânzărilor, față de luna august a anului precedent.

Situația la nivel național și european

Situație nu este roz nici la nivel național. Conform unui comunicat al Romsilva, anul acesta s-a constatat o creștere a cererii pentru lemnele de foc, urmând ca aceștia să suplimenteze volumul oferit pe piață cu circa 500 000 de metrii cubi de lemne. Pe lângă această decizie, cei de la Romsilva menționează că în primele opt luni ale anului curent, au livrat cu peste 360 000 metrii cubi față de aceeași perioadă a anului trecut.

Odată cu izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, toată Europa a început să se confrunte cu creșteri ale prețurilor. Liderii europeni caută alternative pentru a nu mai depinde de gazele rusești, în prezent se caută soluții pentru reducerea consumului de gaze dar și de energie electrică.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atatea comentarii atat televiziunile,ziarele etc.,o sa vina "apocalipsa",caldura,electricitate,gaze.Nu o sa murim,aveti impresia ca s-a trait pana acuma?
0
0
cand vine? Ca am uitat la ce numar sunt si nimeni nu zice nimic de cand cu razboiul. Eu vreau inca un vaccin ca era frumos cand eram atat de p****i si dezbinati din cauza unui cacat de vaccin. BAAAAAAAAAA!!! Cine s a vaccinat e un mare p****. Sa si aduca toata viata aminte de ce p***t a fost pe timpu covidului
0
0
Iubesc sa traiesc dupa principii liberale !
0
0
ca-i usr-ul, pnl-ul sau acum psd-ul la butoane, pe Arahat nimeni nu-l atinge.
0
1
Si eu voi pune incalzire cu lemne .Am voie sa gauresc peretele apartamentului meu dar nu stiu care ar fi mai bun pentru iesirea fumului ,peretele de nord sau cel de vest ?
1
0
DLE..DIN PARTEA MEA TE ROG SA PRIMESTI UN 10 CU FELICITARI...TOT CE SPUI ESTE PERFECT...ADEVARAT.. CIUCA AL NOSTRU ESTE PRINCIPALUL RASPUNZATOR DE SOARTA...ROMANIEI...V-ATI INTREBAT CE...PENSIE DE SACRIFICIU ARE...DL CIUCA AL NOSTRU???TRAIM VREMURI GRELE..POATE DUMNEZEU VA FACE...DREPTATE...DOAMNE...AJUTA-NE...
0
0
p***t esti tu amice, la centrala EU decid cat consum pe cand tu platesti la incalzirea centrala o groaza de bani degeaba!! asta e diferenta!!
1
0
STAU SI MA INTREB , HAI CA PE HOTI DE LA UNIUNEA EUROPEANA II DOARE IN ALUP DE NOI . DAR AI NOSTRI , CIUCA AL NOSTRU , DULAPUL NOSTRU , CIOLACU NOSTRU , ASTIA , PE ASTIA , TOT IN ALUP II DOARE DE NOI ? SUNT FAMILII CARE TRAIESC DE PE O ZI PE ALTA , BATRANI CARE ABIA DACA ISI POT DUCE ZILELE DE AZI PE MAINE . I-AU NENOROCIT . NU O SA-SI MAI POATA PERMITE SA ISI CUMPERE DE MANCARE , NICI MACAR TACAMURI SI PARIZERUL ALA NENOROCIT . Daca nu ne v-om uni , daca nu ne dam mana cu mana , ne ingroapa de vii .
0
0
Nu-i nicio afacere. In urma cu cativa ani, rumanasii se buluceau sa-si puna gaze, se laudau ca au platit 5 lei pe timp de vara, 50 lei iarna. Si politica asta ia facut pe multi cetateni sa-si puna gaze. Si normal ca preturile au crescut vertiginos. La fel o sa se intample si cu pretul lemnelor, daca toti vor avea sobe. Totul e speculatie, afacere impotriva rumanasilor. alti bani cheltuiti cu sobe.Fiindca sant f. redusi si calici.
0
0
Ba vorba lu koko-Saracilor nu mai aveti bani?Macar sa va cumparati o masina electrica sa dormiti in ea la indicatia ue si a partidelor ecologiste si de mediu.Va bate foamea la piciorus cu 18,9-0 bogatilor care va numiti.
1
0
si uite asa se vor speria rusii cand or vedea mii de lansatoare pe la geamurile romanilor de la bloc
0
0
ce ma nu mai aveti bani? s au terminat aia 100 lei de la vaxu moca? nici de crapelnita nu mai aveti? 3 mititei cu mustarel si 1 chifla? PE ASTA V ATI VANDUT MA! pupatil pe gheoghita buze roz si arahatelu. aluporcus
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364