REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Constănțenii sunt supărați că au plătit abonament pentru parcare și nu prind locuri seara, din cauza gratuității!

Constănțenii sunt supărați că au plătit abonament pentru parcare și nu prind locuri seara, din cauza gratuității!

Replica API 18 august 2022 | 15:54 4469

Una caldă, una rece! Și nu ne referim la apă, ci la situația plății parcărilor din municipiul Constanța. Unii s-au bucurat de intrarea în vigoare a gratuității pe timp de noapte, însă, iată, au apărut și vocile celor nemulțumiți, care susțin că au plătit abonament, pe zona 2 spre exemplu, iar acum nu mai prind seara nici un loc de parcare, pentru că... e gratuit.

De dată recentă, după ce s-a votat în ședința de Consiliu Local, parcarea a devenit gratuită pe timp de noapte, atât în stațiunea Mamaia, cât și în municipiu, în intervalul 19:00-09:00. Astfel, nemulțumirile cetățenilor s-au mai stins, însă, iată, s-au reaprins altele.

”Să poți avea un loc de parcare este aproape imposibil. Am depus cerere la Primărie de peste un an de zile, însă nu sunt locuri. Ok, am făcut abonament pe zona 2, am plătit aproape 200 de lei, tocmai să prind un loc seara, când ajung acasă de la serviciu. Și a fost ok, chiar găseam loc, nu mai stăteam cu stres. Acum, am revenit la situația de dinainte. Începând cu ora 19.00 nu mai găsesc nimic. Nu mai pot trece pe la piață, pentru că dacă mă prinde ora 19.00 prin oraș parchez la cucuiata din deal. Înțeleg că trebuia introdusă această gratuitate, însă, nu știu, să se găsească o soluție, la modul ca persoanele cu abonament să aibă un beneficiu totuși.... în fața celor care nu au abonament”, a declarat o persoană din Constanța pentru Replica.

Primarul așteaptă opiniile cetățenilor

”Am reunit reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local, în două întâlniri succesive, pentru a modifica Regulamentul parcărilor publice din Constanța. Pe scurt, câteva dintre modificările propuse:

- Menținem gratuitatea parcării, în intervalul orar 19:00-09:00, în weekend și de sărbătorile legale;

- Introducem noi abonamente pentru zona 0 și zona 1, abonamente zilnice și săptămânale, la valori mult mai mici decât dacă s-ar plăti tariful orar;

- Introducem abonamente anuale pentru toate zonele.

Nu vom neglija însă vocea dumneavoastră, a tuturor constănțenilor. Înainte de a fi supus aprobării consilierilor locali, forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. În câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța. Vă mulțumim pentru implicare și așteptăm opiniile dumneavoastră”, a specificat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Liliana BELCIUG

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Escroc international...sarpe pervers
1
0
Pentru creier prajit.Parazitul de la stat care incaseaza salariu degeaba si nu face nimic.V Cel mai zgarcit ,avar si lacom individ...traieste pe spatele altora.Stie el bine ce spunem.
1
0
Cel mai idiot primar pe care l-a avut acest oras de la Decebal incoace. A distrus totul si asteapta sa mai prinda un mandat si sa repare distrugerile de acum. Sa ajungi coleg de celula cu pastaie mwistule
2
1
izmanarilor care cumuleaza pensia cu salariul si spaga.
0
1
ce mweeeee au luat hastagistii!!!!!! cum strigati acu 2 ani,retardatilor.....
2
0
Nici mazare, nici fagadau nu au fost asa rupti de realitate ca militarul asta autist.
0
0
Meriti aplauze primare, Constanta chiar e altfel, doar ca e un exemplu de ASA NU. Tot orasul e decopertat, sapat si nu ai nici o lucrare finalizata. Sa inteleg ca ai facut achizitie doar pentru a distruge iar mandatul urmator faci achizitie pentru reparatii?
2
0
Acel asa numit "abonament pentru zona 2" este in realitate o vigneta de oras care nu are nicio legatura cu rezolvarea problemei de fond. Ci strict pentru ca Primaria sa mai incaseze niste taxe de la prostovanime pentru o amarata de masina. Asa ajungi sa platesti impozit, accize in combustibil, ROvigneta, taxa de pod, taxa pentru zonele 0 si 1 si vigneta de oras mascata ca o taxa pentru zona 2. Si, in paralel, iti rupi rotile in gropile din Constanta, ramai blocat peste tot din cauza transeelor RAJA si "dezvoltarii orasului" de catre Primarie, nu gasesti un loc de parcare s.a.m.d.
0
0
Dupa mine, eu puneam plata la parcare dupa ora 20, ca pe zi toata lumea misuna
2
0
Au votat cu doua maini un derbedeu, ca se stia cine e asta. Acum mucles!
0
0
Ce rost au pancardele puse de primarie unde spune ca pana la ora 16 se plateste si pe alta parte noaptea este gratuit
0
0
Pe soseaua din vii ati lasat parcarea doar pe o singura parte de strd si nu avem unde parca toti,pt ca garajele stau goale,vecinii nu te lasa sa parchezi pe partea lor....faceti ceva si dati drumul sa se parcheze pe ambele parti
0
0
Rezultatul gandirii unui g***i din Istria si a unui travestit aciuat pe la primarire. Au facut pleava orasul acesti idioti.
0
0
Si eu am facut abonament pentru zona2. Singura diferenta fata de perioada cand nu se platea acest absurd abonament e ca acum platesc dar tot nu am unde parca. Mai aduna Primaria niste bani. In rest nu au rezolvat nimic pentru riveranii care parcheaza in fata blocului. Nu au creat decat nemultumiri.
3
0
Chitac.Un bou cu t**e
2
0
fie ca va convine sau nu, autovehiculele sunt inca la putere si vor fi pentru multi ani de acum inainte! Asa ca trebuie sa actionati in consecinta si sa construiti cat mai multe locuri de parcare! Fiecaruia ii place comoditatea si confortul pe care-l da o masina asa ca nu mai fiti ipocriti! Daca totusi vreti sa descurajati inmultirea necontrolata a numarului de autoturisme taxati draconic prin toate posibilitatile a doua si a treia masina din fiecare familie!
1
0
Licitatie pe locuri in locul sistemului actual IMBECIL cu parcare rezervata 5 ani si platita 10 lei pe luna. Dupa ce ai castigat, AL TAU sa fie. Se mai elibereaza de rable, toparlani si mosnegi
0
0
Plata abonamentelor fara a asigura loc de parcare este furt. Eu iti dau niste bani, pentru ce serviciu?
1
0
Stau si ma intreb Vergile ce doamne iarta-ma va mai trece prin cap ca sa stringeti bani la buget. Dupa ce o ducem greu din cauza pensiilor si salariilor mici ne mai pui si taxe mari. Nu o sa treaca ceva timp si o sa ne taxati si pe mersul pe jos, pe aerul respirat, asta depinde ce dracu mai visati noaptea.
0
0
RAR-ul sa-si faca treaba si sa verifice rablele. Sa vedeti cum se injumatatesc masinile pe strada. Toti taranusii si-au luat masini de 300 de euro si acum nu mai au unde sa le parcheze. Si nu una, ci cate doua sau chiar trei.
1
0
Ba primar nenorocit toate trotuarele dintre blocuri sunt ocupate de masini, se parcheaza pe spriile verzi, parcarile sunt neamenajate desi aveai obigatia sa faci asta, iar tu nu ai in cap decat abonamente si licitatii?
2
0
La creier prajit de la antidrog nu lasati spatiu pentru comentarii? Ii este frica de comentarii? Oare ce il deranjeaza ? Caracterul lui infect
0
0
alta belea acum!
0
0
Sa ma py$ cu bolta pe toate placutele,abonamentele, sms-urile , bidoanele legate cu ata si ce alte mizerii mai aveti in capu ala de talibani care va fac sa va transformati in animale pt un loc de parcare
0
1
Cautati pe YOUTUBE "Vatafii din Eforie calca in picioare toate legile"-de harry florin geana. Acel politist in civil, cu burta, si cu buricul pe afara, si care pare ca are pantalonii patati de pipi, a fost prezent la o audienta cu Primarul Robert Serban, primar care il trimitea pe acest politist sa dea o amenda de 200 de milioane, doar fiindca primarul a fost intrebat de ce nu respecta legea. DA! Primarul, prin acest politist cu pipi pe el, voia sa il amendeze tot pe cel care ii aducea la cunostinta o faradelege. Pentru 5 secunde am gandit: " Doamne, in Eforie e mai rau ca in MAFIA."
1
0
Acum ca ANAF-ul e cu ochii pe casele de pariuri, sa ne apucam de case de licitatii pt locurile de parcare din Constanta. Voua nu va vine sa glumiti cu asta, fiindca consilierii sunt apti sa voteze si asa ceva. Cine plateste mai mult, sa ia locul. Sa porneasca de la 200 lei, si sa ajunga la...2..000. Cine adjudeca locul cu 2000 lei, sa plateasca 10 la suta catre casa de licitatii....pana vine ANAF-ul, mai dureaza un an.
1
0
Si pt aia care nu te a avortat
1
0
Licitatie pe locuri
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513