REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța, și-a dat demisia

Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța, și-a dat demisia

A.F. 29 august 2023 | 00:00 7356

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a susținut astăzi, 28 august a.c., o declarație de presă în care prezintă concluziile Corpului de Control al Ministrului referitoare la situația provocată de accident produs în data de 19 august, la 2 Mai. Predoiu a spus că şoferul Vlad Pascu a fost oprit în trafic de şeful Serviciului Rutier Constanţa şi trebuia sancţionat pentru lipsa semnului de începător, în plus, nu s-a respectat ridicarea plăcuţelor de înmatriculare. Ministrul a mai declarat că șeful IPJ Constanța, chestorul Constantin Glugă și-a înaintat demisia în cursul zilei de azi. Tot potrivit ministrului, comisarul–șef Mădălina-Sorina Vlangăr, în vârstă de 45 de ani, este noul sef interimar al IPJ Constanta.

Constantin Gluga, seful IPJ Constanta, si-a dat demisiaConstantin Glugă

„Am lăsat toată independența Corpului de control în verificările de la 2 Mai, șeful Corpului de control nu e numit de mine și nu am comunicat cu el pe durata controlului Niciuna din concluziile raportului și niciuna din măsurile anunțate nu pot înfrânge principiul nevinovăției.

La data de 18 august ora 21.40 suspectul aflat la volanul unui autoturism a fost oprit în trafic de șeful Poliției Rutiere Constanța. Au fost încălcate mai multe norme: nu avea semnul începător, au fost încălcate prevederi care menționau că trebuiau ridicate plăcuțele. ulterior a fost primit un apel la 112 care făcea referire la o presupusă conducere sub influența băuturilor alcoolice sau droguri. Apelul a fost gestionat de un agent șef de poliție și șeful Poliției Mangalia. Au fost încălcate norme, după preluarea apelului 112 nu au raportat evenimentul conducerii. 

Constantin Gluga, seful IPJ Constanta, si-a dat demisiaCătălin Predoiu

În data de 19 în jurul orei 2.00 a fost depistat iar autoturismul dat în consemn în Vama Veche. Agentul de poliție a încălcat prevederi legale, nu a ridicat plăcuțele de înmatriculare, nu a pornit nici dispozitivul body cam. 

Activitățile procedurale s-au încheiat în jurul orei 4.40 iar făptuitorul a părăsit sediul Poliției Vama Veche.  La ora 5.24 a fost primit apelul care a semnalat accidentul rutier.  S-au stabilit carențe în actul managerial. 

Raportul propune declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Județene Constanța, iar șeful IGPR va decide cu privire la declanșarea cercetării prealabile în cazul mai multor ofițeri“, a transmis Predoiu.

Predoiu: „Se propune declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Județene Constanța“

Ministrul de Interne a mai declarat că șeful IPJ Constanța, chestorul Constantin Glugă, și-a înaintat demisia în cursul zilei de azi și că s-a propus declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Județene Constanța.

„Se propune declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Județene Constanța. Șeful IGPR va decide cu privire la declanșarea cercetării prealabile în cazul mai multor ofițeri”, a adăugat Predoiu. Șeful IPJ Constanța și-a depus demisia, potrivit ministrului: „Domnul inspector Glugă și-a înaintat raportul de eliberare din funcție”, a precizat Cătălin Predoiu.

Constantin Gluga, seful IPJ Constanta, si-a dat demisiaConstantin Stoian

Șeful Poliției Rutiere Constanța, șeful Poliției Mangalia și de la Vama Veche și adjunctul șefului IPJ Constanța, demiși pe 23 august

În urma tragediei de la 2 Mai, în care unde un șofer drogat a provocat un accident rutier, omorând doi tineri, adjunctul șefului IPJ Constanța, Marin Dincă, șeful Poliției Rutiere Constanța, comisarul Constantin Stoian, șeful Poliției Mangalia, comisarul de politie Dragoș Gabriel Cristea, și șeful poliției Vama Veche - inspectorul principal de politie Radu Vachente și-au pierdut funcțiile.

Anunțul a fost făcut miercuri, 23 august a.c., în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.

Comisar șef Mădălina-Sorina Vlangăr, noul șef interimar al IPJ Constanța

Ministrul Predoiu a mai precizat că Mădălina-Sorina Vlangăr, comisar–șef în vârstă de 45 de ani, este noul sef interimar al IPJ Constanta.

„Am luat act de acuzațiile din presă și se opune o resetare completă a structurilor din MAI. Voi începe resetarea din județul Constanța și o voi extinde în toată țara. Găsim în Constanța toate formele de criminalitate și cauzele cer și de precaritatea educației civice. Voi lua măsurile care urmează: Reorganizarea de sus până sus a IPJ Constanța. Întreaga structură organizatorică va fi regândită,. Desființez IPJ și îl vom regândi pentru a avea o șansă în lupta cu criminalitatea. Noua organigramă va fi adoptată în jurul datei de 15 octombrie, până atunci va fi conducere interimară.

Mădălina-Sorina Vlangăr, comisar–șef, în vârstă de 45 de ani, este noul sef interimar al IPJ Constanta. Aceasta este fost sef de brigadă de Combatere a Criminalității și a ocupat funcția de atașat de afaceri interne în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot care va fi model pentru celelalte IPJ-uri“, a mai declarat ministrul Cătălin Predoiu. 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ionuț Popescu , fiul fostului comisar Popescu Victor , în prezent la antidrog … este traficant de droguri , și consumator de ani buni … coduce un Mercedes n***u vyp la număr și el nici nu deține permis … cum ar fi posibil asta fără protecția tatălui ?
1
0
Gluga a fost avansat la gradul de chestor de către Despescu pentru merite deosebite - a adunat copii care se jucau în curtea școlii și i-a amendat în pandemie. Scapă cam usor cu demisia . În sfârșit mai vine și nota de plata la masa unor șefi care au ajuns pe funcții cu toate că nu aveau pregătirea necesară. Păcat că demisiile sunt pefondul unei tragedii.
0
0
Sa-si dea demisia si cei de la sectia 4 din str. Somes. Sunt total ineficienti si tin dosarele in sertare pana la perimare.
1
0
va fi scos la pensie, ca merita! arata cam ingindurat de problemele politiei cta, dar merge(la pensie).
1
0
Respect pt C.V. doamnei, dar nu dumneaei aplica legea in strada. Daca vrea sa puna ordine in sistem, trebuie sa-si aduca oameni. Altfel vor avea grija spagarii sa aiba soarta lui gluga. Ca un sfat : mutatii pe toti din politia Constanta si aduceti politisti din tara....cum sa puna ordine ala de la Mangalia, cind duminica "toata lumea buna" sunt la el la gratarul cu mici...
5
0
Jegul ala de Didel cat mai sta la cadre? E ultima fosila ramasa la IPJ Constanta
4
0
I se spunea Gluga de Coceni ca era prea p***t. Musamaliza anchete pentru bani, isi vindea c.uru pentru bani ca prostituatele, om fara caracter… l****a politicu de placere , o paiata fara coloana vertebrala
6
2
Mai bine ne desființam decât să fim IMPOTENTI
6
1
Ce teapa a luat și zzoprana ... da e bine ca are cine sa I cânte marșul rușinii. Te așteptăm la casa de pensii. Cu drag al tău Vizi. PS te aștept pe plaja la un frappe ... știi tu acolo unde ai trimis Dna ul. Apropo ar fi bun drug testul și etilotestul pe strada Ion Corvin mai des. Crezi ca nu stim Bode?! A Nu
5
0
Spiritul padurii te bantuie. Sa nu crezi ca s.a uitat ceva. Zi-i si lu ala care ti.a dat ordinul ca vine si dupa el spiritul... nu scapa nimeni...
5
0
Comisar sef te faci singur, chestor te fac altii!!! Asta e sintagma care functioneaza in toata structura militarizata din toata tara. Clasa politica este responsabila de toti chestorii, generalii si amiralii pe care ii are tara asta! Daca este o clasa politica corupta atunci pe acelasi profil sunt alesi si cei mentionati mai devreme!!! Mi e scarba!!!
16
0
Oamenii buni și profesioniști înlăturați și puse la conducere glugi obediente și amatoare și dacă se poate fără scoala de ofiteri
9
2
După ce a făcut praf IPJ-ul, pleacă bine mersi la pensie!14-150000 lei!
10
0
Respect i ai dupa tine și pe aia de la sipi cât ai săpat cu despecu la Vizitiu la Dogaru Dancu și alți adjuncți care îți ziceau în fata ca ești zero! Nu ti convenea ca faceau treaba profi. Vroiai sa faci tu ca esti smardoi de Braila.Liniștea se duce de la vale pentru toți mai ales când sapi groapa altuia.. apropo mai trimite jandarmii la pădure sa ți dam mure
7
3
Și pe scârbele de politicieni când îi resetați? De acolo pornește cancerul ! Inclusiv moșii de la Curtea Constitutionala care au impresia că doar bășinile lor sunt legi...speciale!
14
0
O gluga numita de cepartid ?? este important!! Asa sunt numitite toate glugile la toate institutiile statului. pana la ultimele alegeri le ajungeau sefii mari. acum toate functiile de conducere sunt controlate politic de niste ciurucuri de partid.
6
1
zici politia si mori de ras
5
2
Nu va faceti sperante. Get defensive. Scapa cine poate.
5
0
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază, care latră...contra cost!!!
5
5
In scurti timp apare consiler pe undeva,reteta devenita clasica. Ce pretentii sa ai la angajatii din subordinea unor Vela,Bode sau gluma asta de Predoiu,ca sa dau cateva din numele ultimilor ministri ai Administratiei si Internelor! O vorba veche spune : ,,cum e turcul,si pistolul",cum e ministrul,asa si subalternii! Nici un ministru din cei mentionati mai sus,nu a iesit vreodata din cuvantul lui Iohannis,doar niste ,,yesmeni"!
8
1
Cãt e tony in floare nici in oaie nu ne doare
2
0
ce fraier
0
1
Fata asta în 2 ani iese la pensie ,sa fim serioși ! Sa găsiți unul valabil din Germania care sa nu cunoască pe nimeni ,și sa nu poată fi șantajat!Atunci da ,am o speranța!
11
2
Problema cea mai mare in momentul de fata a politiei din Cta este fratia cu infractorii! Nu exista politist in Cta care sa aiba curajul sa respecte litera legii! De ce ? Simplu: Marii”oameni de afaceri”, a se citi infractori, au servanti la varful structurilor! Contra cost, bineinteles! Daca vreti sa aflati legaturile dintre ei, este foarte simplu! Trebuie doar sa se doreasca asta. Nici macar nu se ascund! Sunt la chefuri impreuna! Clanul politistilor trebuie desfiintat, chiar de mai sus de conducerea IJP! Aici este o structura mafiota in adevaratul sens al cuvantului. Se acopera furturi de carburant, trafic de droguri, violente, nu mai vorbesc de contraventii! Verificati cate masuri de liniste sociala au fost dispuse!
18
1
Mult ti a trebuit p.anarama ce esti , speram sa nu mai auzim de tine NICIODATA ! Vei ramane in istorie ca un mare J.EGOS ! Rusine
14
2
Se desfiinteaza IPJ Constanta si se reconstruieste . Sa speram ca noua structura va sparge uriasa masina de spalat bani si evaziune din Mamaia Nord si va anihila grupul din jurul primariei Navodari. Asta pe langa lupta cu crima organizata si traficul de droguri. La Constanta ar trebui militarizat ANAF si curatat de oieri.
22
3
The real coza nostra
11
1
In sfarsit poate vedem putina orfine in oras! Curse de masini noaptea, haos in trafic cu soferi dmnti, orasul fara legi!!! Sper ca noua sefa sa fie capabila sa calce pe cadavre!!!!
16
1
Să mă cac pe gradele lui de chestor făcut la apelul de seara al bocancilor...
6
8
Ma pana una alta omu are varsta de pensionare .49 . Faceti-va si voi chestori si iesiti pensie la 49 ani. Si mai are si cv pus pe dreapta probabil …
5
12
Sper din tot sufletul , pentru a nu stiu cata oara, sa fie de bun augur! Poate reuseste sa rupa cardasiile din IJP… Daca reuseste sa sparga si gasca de infractori-politisti, atunci cu siguranta va avea toata sustinerea! Poate cu ocazia asta, pentru a contura realitatea, noul sef va cere si parerea sipi, sri, dga si salte institutii acreditate!
14
3
Nu aveți o fotografie cu dl Chestor Gluga de coceni?.In concluzie IPJ Constanța sunt niste IMPOTENTI.La Cernavodă cred că nu sa mai dat o sancțiune rutiera de luni de zile...Rahatoii mari șoferi de trei zile nu poartă centura de siguranță,se droghează,se îmbată și ies seara la figuri pe strada ambalarea țigăile in zona statiei de carburanți Mol pun manele la maxim iar locatarii sunt îngroziți de haosul produs de aceștia.Nu exista comandant de poliție la Cernavodă?.
13
5
Demiteri foarte frecvente sunt in politie de decenii si activitatea este tot catastrofala; trebuie facut un audit extern profesionist foarte amplu si profund si facuta o reforma radicala in tot ministerul; influentele politice si economice locale si centrale in politie sunt prea puternice de decenii iar atat timp cat nu se vor lua masuri pentru a le anula nu se obtine nimic; dar nu se doreste o politie functionala, disciplinata si mult mai putin corupta la nivel politic central ptr ca cei din conducere sunt ei insisi infractori si au legaturi cu infractorii
12
2
Esti un dobitoc
13
5
Cum ai ajuns tu din satul Valea Mare din jud Valcea sef in Constanta? Cine va alege tarani sa ajungeti sefi la oras? Si daca tot ai iesit din fundul vagaunii nu puteai sa-ti faci treaba pentru care esti platit bine si pensie de tanar?
17
12

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166