REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° ConstanÈ›a Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
29.9° ConstanÈ›a Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Constantin (Guvern): Şeful demis al Secretariatului pentru revoluţionari a încălcat legea protecţiei datelor cu caracter personal

Constantin (Guvern): Şeful demis al Secretariatului pentru revoluţionari a încălcat legea protecţiei datelor cu caracter personal

Victor ROTARU 3 ianuarie 2024 | 00:00 394

Mihai Dodu a fost schimbat din funcÅ£ia de ÅŸef al Secretariatului de stat pentru problemele revoluÅ£ionarilor, după ce Corpul de control al prim-ministrului a descoperit abateri la legea protecÅ£iei datelor cu caracter personal, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Constantin (Guvern): seful demis al Secretariatului pentru revolutionari a incalcat legea protectiei datelor cu caracter personalMihai Dodu

"Controlul făcut de Corpul de control al prim-ministrului la Secretariatul de stat pentru revoluÅ£ionari era programat. Făcea parte din programul anual de control, programat pentru trimestrul IV 2023. El nu a venit ca o consecinţă a unui context actual. Acele concluzii intermediare ale Corpului de control au arătat anumite abateri legislative ale fostei, deja, conduceri a acelui Secretariat de stat, care au fost un temei pentru manifestarea unor prerogative ale premierului de înlocuire (...). Am avut acces la aceste concluzii intermediare. Pot să vă spun generic doar că este vorba de abateri de la legea protecÅ£iei datelor cu caracter personal. Corpul de control a ÅŸi sesizat Autoritatea naÅ£ională pentru protecÅ£ia datelor cu caracter personal ÅŸi urmează concluziile să fie trase în perioada următoare", a explicat Mihai Constantin într-o conferinţă de presă.

Mihai Dodu a fost demis, miercuri, de premierul Marcel Ciolacu din funcÅ£ia de secretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaÅŸterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, în urma unui raport al Corpului de control al prim-ministrului.

În timpul mandatului lui Mihai Dodu, o comisie din cadrul Secretariatului a constatat că Marcel Ciolacu nu îndeplineÅŸte condiÅ£iile pentru a primi certificat de luptător "cu rol determinant" la RevoluÅ£ia din decembrie 1989.

Premierul a deschis la Tribunalul Buzău un proces împotriva Secretariatului, având termen de judecată în ianuarie 2024.

Conform presei centrale, Mihai Dodu ar fi făcut publice informaÅ£ii din dosarul de revoluÅ£ionar al lui Marcel Ciolacu. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica a dat in gat o lepadatura hoata si ce sa vezi NU trebuia ...Deci a facut abuz in serviciu si sa fie ascuns cca .20 de ani
4
0
A fost executat politic!!!
3
0
vrajeala ! la ...determinat pe ciolacu sa l dea afara ca nu indeplineste conditii mincinoase sa umfle niste bani, asa se intampla cine nu minte cu ei e impotriva lor !are cheltueli mari , intretinere, hrana, distractii, de unde din cei cinci mi de euroi care intra lunar !
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212