REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Constructorul minune, un necunoscut al Constanței, contract de 3 mil. euro la APDM

Constructorul minune, un necunoscut al Constanței, contract de 3 mil. euro la APDM

Andreea CONDURACHE 29 decembrie 2023 | 00:00 4904

Compania Națională ,,Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA a atribuit în cursul zilei de 16 noiembrie 2023 cele 2 loturi aferente proiectului ,,Dezvoltare Port Măcin”, în urma unei proceduri de licitație publică deschisă inițiată pe 14 iunie 2023. Terra Construct SRL din Tulcea și Ramali Construct SRL din Constanța sunt fericitele câștigătoare ale contractului de zeci de milioane de lei.

Constructorul minune, un necunoscut al Constantei, contract de 3 mil. euro la APDMPaul Haralambi

O firmă din Constanța și una din Tulcea au reușit să își adjudece cele 2 loturi ale contractului privind dezvoltarea Portului Măcin. Licitația a fost lansată în cursul zilei de 14 iunie a.c., atribuită în cursul zilei de 16 noiembrie a.c., rezultatul licitației fiind publicat abia pe 20 decembrie a.c.. Cele 2 firme care au reușit să pună mână pe milioane de la Compania Națională ,,Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA sunt Terra Construct SRL din Tulcea și Ramali Construct SRL din Constanța. Vă reamintim că, Terra Construct SRL a solicitat falimentul societății Ramali Construct SRL, în octombrie 2020, din cauza datoriilor.

Constructorul minune, un necunoscut al Constantei, contract de 3 mil. euro la APDMGura Arman și Turcoaia

Primul lot a fost obținut de societatea Terra Construct SRL, din Tulcea, deținută de Vasile Iordache și Liviu Pascale, și prevedere proiectarea și execuția lucrărilor din Portul Măcin. Valoarea contractului este de 25.760.505,89  de lei, fără TVA.

În ceea ce privește cel de-al doilea lot ,,locurile de operare Gura Arman și Turcoaia”, acesta a fost câștigat de Ramali Construct SRL, patronată de Paul Haralambi. Valoarea contractului este de 16.203.227,2 de lei, fără TVA.

Constructorul minune, un necunoscut al Constantei, contract de 3 mil. euro la APDM

Ramali Construct SRL a fost înființată în 2013, are sediul într-un apartament de pe Bulevardul 1 Mai din Constanța și s-a evidențiat prin succesul incredibil pe care îl are la banii publici din județul Tulcea.

Firma a raportat pentru 2022 cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa, respectiv 57 de milioane lei, cu un profit net de 3,7 de milioane de lei și 160 de angajați, precum și datorii de 28,9 de  milioane de lei. Ramali Construct SRL este patronată de tulceanul Paul Haralambi, care a reușit să câștige în doar câțiva ani peste 100 de contracte din bani publici în județul său natal, în valoare totală de peste 220 de milioane de lei. Clienții sunt Consiliul Județean Tulcea, dar și primăriile din Tulcea, Jurilovca, Sarichioi, Niculițel, Murighiol, Slava Cercheza, Valea Nucarilor etc.

Constructorul minune, un necunoscut al Constantei, contract de 3 mil. euro la APDMimobilul în care își are sediul firma Ramali Construct

Mai multe firme cer falimentul firmei patronate de Haralambi

Cu toate acestea, Ramali Construct nu pare un partener de afaceri foarte bun, din moment ce zeci de firme au dat-o în judecată pentru a-și recupera banii.

În iulie 2019, debitoarea Ramali Construct SRL era dată în judecată de creditoarea Descot SRL, pe baza unei ordonanțe de plată, iar Tribunalul Constanța a obligat atunci Ramali Construct SRL să-și plătească datoria de 159.436,88 lei, reprezentând contravaloare marfă; în decembrie 2019, era chemată în judecată și de creditoarea Blue Tyc Line SRL, în timp ce Icetrans Util SRL cerea în februarie 2020 falimentul Ramali Construct SRL, tot pentru datorii neachitate, iar Thermoinox Service SRL o dădea în judecată la Judecătoria Constanța, în aceeași lună, pentru neplata unor debite.

În octombrie 2020, Terra Construct SRLa solicitat tribunalului, de asemenea, falimentul debitoarei Ramali Construct SRL, iar în ianuarie 2021 creditoarea Isopan Est SRL chema în judecată debitoarea Ramali Construct pentru neplata unor datorii, la Tribunalul București, instanță care obliga ulterior firma din Constanța să-și plătească datoria de 216.986,58 lei.

În noiembrie 2021, același constructor-minune al Constanței era dat în judecată de Constructim SA pentru că nu și-a plătit datoriile, iar în decembrie 2021 reclamantul Biolact SRL i-a cerut într-un proces la judecătoria să-și achite datoria de 41.850 lei. În aprilie 2022, Ramali Construct și patronul Paul Haralambi erau dați în judecată și la Judecătoria Ploiești pentru neplata unei datorii către debitoarea Henma Servicii Construcții SA În fine, în mai 2022, cerea falimentul Ramali Construct SRL firma creditoare Galmal Conmold SRL din Iași, specializată în comerțul cu materiale de construcții, iar în aceeași lună era dată în judecată și de creditoarea Vateco Global SRL, de fiecare dată pentru plăți neonorate de către firma Ramali Construct.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Haralambii astia cu firma nu erau cu lizeta si mazare?
0
0
sunt bani de praduit nu conteaza ce face, conteaza unde se duc si la cine ,restul e vax!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510