REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Consumul apei în timpul mesei, mit sau realitate

Consumul apei în timpul mesei, mit sau realitate

A.F. 15 iunie 2024 | 00:00 119

Apa este vitală pentru buna funcționare a corpului uman, deoarece este implicată în numeroase procese precum reglarea temperaturii corpului, transportul substanțelor nutritive și a oxigenului către celule, eliminarea deșeurilor metabolice și menținerea hidratării pielii.

Consumul apei in timpul mesei, mit sau realitate

Este recomandat să consumăm aproximativ 2 litri de apă pe zi, însă cele mai bune momente pentru a o face este ceva care poate provoca îndoieli.

Hidratarea corespunzătoare duce in mod necesar la bunăstarea organismului

Contribuția consumului de apă la sănătate este fără îndoială. Nu degeaba corpul uman este în proporţie de aproximativ 75% apa, așa ca hidratarea corespunzătoare duce in mod necesar la bunăstarea organismului, pe lângă beneficiile specifice în ceea ce privește reglarea temperaturii corpului, nutrienţii, formarea salivei și oxigenarea. Când vine vorba de digerarea corectă a alimentelor, este, de asemenea, cheie. Totuși, aproape toată lumea de acasă a auzit că nu este bine să bei apă în timpul mesei și că această acțiune ar trebui făcută de preferință înainte de masă, sau mult timp după masă.

Modul în care apa afectează slăbirea sucurilor gastrice pare să fie preocuparea tuturor acelor voci împotriva consumului ei cu alimente. De asemenea, capacitatea sa de a crește senzația de gol sau umflare a abdomenului cu alimente bogate în carbohidrați, în cazul unui fel de mâncare la fel de pirinean precum migas al pastor. Cu toate acestea, există studii solide care spun exact contrariul.

Gastroenterolog și profesor universitar Michael Picco, cu sediul în Florida (Statele Unite), se află la prestigioasa Clinică Mayo din 1999, spune că se poate consuma apă în timpul meselor: moderat, desigur. „Nu există dovezi că apa diluează sau slăbește sucurile gastrice și nici că interferează cu digestia. De fapt, consumul de apă în timpul sau după mâncare ajută procesul digestiv”, subliniază el.

Apa este vitală pentru sănătate

„Apa este vitală pentru o sănătate bună: vă ajută corpul să absoarbă nutrienţii. În plus, face scaunele mai moi, ceea ce ajută la prevenirea constipației . Este mai bine să-l alegi, în loc să mănânci cu băuturi dulci”, explică acest medic, care subliniază că deshidratarea este cu adevărat periculoasă pentru ca organele care depind de elementul lichid să funcționeze corect, inclusiv cele legate de procesul gastric. Picco s-a remarcat și în cercetările asupra afecțiunilor legate de intestin, precum colita ulceroasă sau temuta Boală Crohn.

Ce spune Ministerul Sănătății

Ministerului Sănătății recomandă între un litru și jumătate și doi litri de apă pe parcursul zilei, putând să o beți în timpul meselor sau în afara acestora, indiferent.

Setea care apare în timpul meselor trebuie potolită

De asemenea, se precizează că setea care apare în timpul meselor trebuie potolită, atât pentru hidratarea noastră corespunzătoare, cât și pentru a ne ajuta să percepem mai bine aromele alimentelor pe care le consumăm. În plus, el explică că apa nu are calorii, deși „este considerată sățioasă pentru că oferă o senzație de plenitudine”, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510