REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Contestatarii licitației privind reabilitarea bd-ului 1 Mai s-au mutat la Nicolae Bălcescu

Contestatarii licitației privind reabilitarea bd-ului 1 Mai s-au mutat la Nicolae Bălcescu

Andreea CONDURACHE 12 septembrie 2023 | 00:00 1018

După reușita de la Topraisar, compania EM Prime Construct, deținută de afaceristul Emil Rădulescu, a reușit să câștige un nou contract în județul Constanța. Este vorba despre un contract ce vizează modernizarea tramei stradale, în Nicolae Bălcescu, valoarea contractului depășind suma de 10 milioane de lei.

Contestatarii licitatiei privind reabilitarea bd-ului 1 Mai s-au mutat la Nicolae Balcescu

Primăria comunei Nicolae Bălcescu a atribuit în cursul zilei de 4 septembrie a.c. contractul ce vizează „Proiectare și executare: Modernizare tramă stradală, sat Nicolae Bălcescu, LOT 1”, în urma unei proceduri de licitație simplificate inițiate pe 19 ianuarie 2023. Câștigătoare a fost desemnată societatea EM Prime Construct SRL din București, deținută de milionarul Rădulescu Emil. Valoarea contractului este de 10.571.031,24 de lei, fără TVA.

Contestatarii licitatiei privind reabilitarea bd-ului 1 Mai s-au mutat la Nicolae BalcescuEmil Rădulescu

EM Prime Construct este una dintre firmele care a reușit să obțină, de-a lungul anilor, contracte de la instituțiile publice din România. Doar în prima jumătate a anului 2023, firma a reușit să își adjudece cel puțin 10 contracte a căror valoare depășește ordinului milioanelor de lei. Un contract de peste 4,7 milioane de lei a reușit să îl obțină de la Primăria comunei Topraisar, în cursul lunii iulie a.c.. EM Prime Construct SRL este deținută de Emil Rădulescu, firma fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre regii mari ai asfaltului românesc. În 2022, compania a reușit să înregistreze o cifră de afaceri în valoare de 150 de milioane de lei, un profit net în valoare de peste 13 milioane de lei, dar și 287 de angajați.

Contestatarii licitatiei privind reabilitarea bd-ului 1 Mai s-au mutat la Nicolae Balcescu

EM Prime Construct a dorit să se ocupe de reabilitarea bd. 1 Mai

Compania deținută de afaceristul Emil Rădulescu a dorit să se ocupe și de reabilitarea bulevardului 1 Mai din Constanța. Întrucât nu a reușit să câștige licitația, firma a a contestat la CNSC rezultatul procedurii și a raportului procedurii, emise de către Primăria Constanța, organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul proiectului Îmbunătățirea Mobilității în municipiul Constanța zona bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei.

Societatea a cerut anularea adresei nr. 95003/24.05.2021, a raportului procedurii, a proceselor verbale anexă ale raportului procedurii precum și a oricărui act emis subsecvent; anularea actelor autorității contractante prin care s-a decis acceptarea ofertei depusă de Electrogrup SA, a raportului procedurii, a proceselor verbale anexă ale procedurii, precum și a oricărui act subsecvent și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor cu luarea în considerare a ofertei EM Prime Construct SRL ca fiind admisibilă.

Nu a avut noroc, așa că a mers în instanță. Și aici a avut aceeași soartă, fiindu-i respinsă acțiunea în septembrie, nereușind astfel, să pună mâna pe contract, dar reușind, totodată, să întârzie semnarea contractului cu firma câștigătoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016