REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Continuă campania de screening pentru cancerul colorectal, la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Continuă campania de screening pentru cancerul colorectal, la Spitalul Clinic Județean de Urgență

A.L. 21 iunie 2023 | 12:34 765

În cursul zilei de miercuri, 21 iunie, începând cu ora 12:30, are loc conferința care marchează continuarea campaniei de screening pentru cancerul colorectal. Evenimentul va avea loc la în Sala de curs din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa” , Bulevardul Tomis 145, Constanța.
Continua campania de screening pentru cancerul colorectal, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta
 
 
Spitalul Județean de Urgență ” Sf. Apostol Andrei”, în parteneriat cu Universitatea Ovidus și Asociația Română pentru Promovarea Sănătății implementează proiectul pilot de screening pentru cancerul colorectal în regiunea de Sud-Est. În acest context, Spitalul Județean de Urgență ” Sf. Apostol Andrei”, în parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni și Institutul Național de Sănătate Publică organizează evenimentul ” Screeningul pentru cancerul colorectal, de la proiecte pilot la program național - provocări și oportunități”.
 
Continua campania de screening pentru cancerul colorectal, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta
 
Evenimentul reprezintă  un demers pentru evaluarea progresului programului pilot de screening în regiunea Sud-Est pentru a identifica pașii de urmat pentru  îmbunătățirea prevenției cancerului colorectal  în România și pentru a fundamenta dezvoltarea programului național de screening pentru cancerul colorectal.
"Obiectivul general al proiectului constă în creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin creșterea, cu minimum 50.000, a numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru patologia cancerului colorectal, pentru persoanele din regiunea de dezvoltare Sud-Est.
Coordonarea proiectului la nivelul regiunii de Sud-Est a României este realizată de către Centrul Regional de Prevenție, Depistare Precoce, Diagnostic si Tratament Precoce al Cancerului Colorectal (CRS), din cadrul Spitalulului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța. În cadrul acestuia, vor fi asigurate resurse umane specializate, competente în a raspunde tuturor solicitărilor pacienților și a le asigura suport medical și psihologic. Centrul de prevenție va fi asigurat de un operator, care va centraliza și răspunde tututor solicitărilor.
Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 23.917.546.25 lei, iar lider de proiect este Spitalul Clinic Judetean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța.", au transmis reprezentanții Consiliului Județean. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166