REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Continuă greva în Educație: Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și a părinților pentru ceea ce urmează

Continuă greva în Educație: Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și a părinților pentru ceea ce urmează

Mirela PASCAL 25 mai 2023 | 12:01 2807

Sindicaliştii din Educaţie s-au adunat joi în Piaţa Victoriei din Capitală, în cadrul mitingului de protest față de salariile profesorilor. Guvernul înaintase sindicatelor o ofertă, miercuri seară, iar sindicaliștii nu cedează. ”Nu acceptăm obediența și umilința”, spun profesorii. În concluzie, după oferta prezentată de Guvern, profesorii anunță că greva continuă.

Continua greva in Educatie: Guvernul trebuie sa raspunda in fata elevilor si a parintilor pentru ceea ce urmeaza

După ce profesorii au început mitingul din fața Palatului Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat într-o conferință de presă că oferta pentru ca greva profesorilor să se încheie este: Până la data de 15 iulie va fi gata noua lege a salarizarii in care se vor regasi creșterile salariale cerute de profesori, Personalul didactic și auxiliar vor primi un card pentru cariera profesională, pe care vor fi acordate prime în valoare de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie, Personalul nedidactic va primi pe card prime în valoare de 500 lei în iunie şi 500 de lei în octombrie, Veniturile personalului nedidactic vor fi majorate până la maximul posibil în grila de salarizare

Continua greva in Educatie: Guvernul trebuie sa raspunda in fata elevilor si a parintilor pentru ceea ce urmeaza

Anterior, secretarul general al Guvernului a precizat că în acest moment nu poate fi vorba despre creşteri salariale şi nici despre acordare de sporuri.

Profesorii nu cedează

”Nu acceptăm aceste bonusuri. Oamenii vor venituri care să contribuie la pensie. Legat de examene, Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și a părinților pentru ceea ce urmează”, a spus preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

”Guvernul nu a aînțeles nimic. Au nevoie de salarizare decentă. Nu și-au luat niciun angajament legat de această salarizare. Nu acceptăm obediența și umilința celor care ne condus. Acțiunea de protest va continua. Nu vom renunța la această formă de protest. În acest moment, greva continuă”, a spus un alt sindicalist.

Profesorii, susținuți de elevi în Piața Victoriei

Continua greva in Educatie: Guvernul trebuie sa raspunda in fata elevilor si a parintilor pentru ceea ce urmeaza

Elevii sunt solidari cu profesorii și au ieșit și ei în stradă, în Piața Victoriei. Sunt inclusiv elevi din Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru cateva ore de stat la scoala primesc mii de lei salariul.Nu muncesc 8 ore pe zi.Controlati scolile ca nu ii vedeti pe unii cu zilele la munca.Nu muncesc in grupa de munca grea,au de sporuri,au zile libere .Ce dracu mai vor? Nu muncesc sambata duminica ca la privat,nu muncesc de sarbatori.Au cele mai multe vacante de vara, de toamna,de iarna.Sunt rupti de oboseala...Daca nu aveau bani nu mergeau in concediu azi la Bucuresti si nu stateau cazati in hoteluri.Din banii cui stau profesorii cazati in hoteluri in concediu la Bucuresti? Asta nu este greva este un santaj ordinar.Daca le pasa atat de mult de educatie,elevi,parinti nu procedau atat de meschin fata de elevi.Nu sunt de acord cu greva lor.Mai ales cu modul lor de a santaja elevii si a se folosi de minori in aceste demonstratii.Demisiile toti. Dati afara din invatamant toti impostorii,toti cei nepragatiti.Puteau face greve dupa examene.A.. nu isi sacrifica ei vacantele... ca merg afara in concedii .. au salarii bune.
3
0
Hai gata ca faceți o grămada de bani din meditații neimpozitate v ați găsit acum in fata bacului sa fiți periculosi ! Oricum învățați copiii numai aberații ma care chiar nu le folosesc in viața !
3
0
Se pregatesc alegeri ANTICIPATE , nu v ati dat seama !!!!! liderii profesorilor sunt corupti ,Hadar ,are 4 case si un apartament si bani multiii in conturi
3
0
Asta duce la ceva.Pariu?Se pare că nu numai bugetarii din educație s nemulțumiți,se pare ca și alți bugetari sunt nemulțumiți, va sa zică, susținătorii mizeriei naționale s nemulțumiți.S au supărat oare pe cei blestemati de catre nebugetarii cotizanți ?Greu de crezut,dar se zice că orice are un început.De om trăi, om vedea.
1
1
Daca nu va convine salariul de ce nu plecati la privat , este valabil pentru toti bugetarii.Daca intra in greva sectorul privatul o sa ajungeti la cersit.
8
5
Vor salarii mărite, dar în pandemie isi prindeau urechile cu predarea online. An văzut profesori care nu știau sa pornească microfonul, nu le căutați scuze.
7
5
Susțin cumva cerintele profesorilor, dar nu aprob modelul acesta de greva. Sa te folosești de copii , sa ameninți cu înghețarea anului, sa alegi acest moment de final de an școlar pentru a pune presiune pe guvern, trebuie aspru sancționat.nu guvernul trebuie sa răspundă în fata părinților și copiilor, ci profesorii.
11
6
In timpul asa zisei pandemii au frecat menta. Au predat online ? Cand? Bani au luat si nu au muncit.Majoritatea au stat acasa prin rotatii 1-2 la scoala.In scoli azi nu se p***a.Cu ifose..ca muncesc mult.. spor de c.r... la cativa elevi in clasa..1/2 clasa. Medii mari la elev daca dai spaga.Ce e ma-ta? Ce e tac-tu? Profesori tineri care nu stiu sa citeasca .. dar este profesor de Limba Romana. Meditatii din clasele primare ca la nebuni.Ahtiati dupa bani toti cretinoizii.La scoala nu mai predau sunt dezinteresati.Meditatii in privat cu sute de lei sedinta cu zeci de elevi la usa acasa in fata blocului pe zi.Bani la fisc nedeclarati. Mama dracului ei au fost solidari de exemplu cu pensionarii? Au iesit alte categorii in strada sa ii sustina? Ei cum traiesc cu 1000 de lei pe lunar? Legea salarizarii discriminarea celor din privat,fata de bugetari,a grupelor de munca, studii superioare fata de cei cu studii gimnaziale,medii.De asta pleca romanii p****i fara studii afara.
12
9
Profesorii "umani" vor ajunge in urmatorii ani la fel de inutili precum casele de marcat. Cand AI-ul va fi in stare sa creeze planuri de educare complet personalizate pt fiecare in parte, sistemul de educatie clasic, vechi de secole o sa devina inexistent. Specia umana evolueaza, nimic nu este de neinlocuit. Doar oamenii blocati si limitati in viziune, se agata de ideea precum totul trebuie sa ramana asa cum este.
10
6
Bravo profesorilor, sustin greva lor intemeiata, bine ca aveti bani de tot felul de asistati cu carduri si tot felul de pamatii ucrainiene.Mwuie partide securiste indiferent cum va cheama.Va asteapta zile grele,mai grele decat pe impuscatul ala ilegal pentru tadare nationala,subminarea economiei nationale etc...Se misca romanii mai greu ca ii prostiti voi repede cu o pomana dar aveti grija la mamaliga explodata...
18
8
Pentru cei care comentează: Mai mergeți la munca putorilor, nu va plăcut scoala dar stați sa comentați din spatele la monitor, dații drumu la lopata si la roaba unde va este locul !
12
14
Susținerea examenului de admitere la liceu,treapta a doua și admiterea la facultate fara dosare...Cine învață să se facă om panaramele la circ.
14
1
Va rog stați liniștiți la locurile voastre. Când ajung eu premier va triplez salariul la toți, va dau zile libere fără număr, pensii speciale. Vom fura cu toții, nu doar PSD ul. Că Daea e egalitate și fraternitate. Sa ne votați tot pe noi in 2024.
6
7
Au bagat copii si situatia scolara a copiilor la inaintare; niste jigodii ramasi fara argumente ptr ca comportamentul lor de infractori de decenii nu are nici un argument
9
8
Școala azi o loterie așa se vrea sa fie Dupa ce un tânăr termina facultatea fără șpagă la STAT nu intră Alt dezavantaj se mărește vârsta de pensionare tinerii au șanse mai reduse fiindcă se tine la muncă un tata mare care ia pastile cate cinci șase are boli cate trei patru randament scăzut la locul unde lucrează Dar statul îl ține fiindcă pensia ii dă câțiva ani sau nu e in stare să-l țină până la șaptezeci de ani Tinerii șanse spre zero în r*mânia După șaizeci de ani nici o persoană din nici un domeniu numai avea voie să lucreze iar din spate să fie făcut loc la tineri Pensia să fie calculată fiecare cat a lucrat Altfel statul iese in câștig pensii mai puține oameni cu un trai redus tineri cu locuri de munca in vest fără șanse în tară
9
3
Concediati definitiv toti profesorii. Anularea obligativitatii scolii. Scoala online gratuit. Se va face economie de bani.
8
18
Și eu vreau sa contribuie profii la buget din banii încasați in fiecare zi din meditatii
12
8
Susținem introducerea obligatorie a UNIFORMEI SCOLARE DE LA CLASA I PANA LA CLASA A XXII CU MATRICOLA SI SAPCA PENTRU BAIETI.DE ASEMENEA SUSTINEM TUNSOAREA BAIETILOR LA MAXIM 2 CM.CEI CARE AU 40 DE ABSENTE EXMATRICULAREA.
20
5
Relu are dreptate Eficientizarea invatamantului si cresterea calitatii presupune examen de titularizare la 3-5 ani In felul acesta pleaca toti incompetentii
12
12
Și profesorii sa răspundă! Merg 3-4 ore la scoala și vor salarii mărite! Întâi să solicite normă de 8 ore pe zi! Până în prezent, și spun asta cu indulgență, au predat jumăt**e din materie! Și asta, predată pe fugă și superficial!
17
15
Actualii protestatari cu revendicări salariale sunt cei mai vinovați pentru faptul că timp de peste 20 de ani au acordat diplome false de bacalaureat, i-au trecut clasa pe șpăgi, au protejat și au girat plagiate de doctorate pentru cei care astăzi ne conduc! Un PM plagiator, un min. de interne plagiator, un min. al MApN plagiator, un fost min. al învățământului plagiator Câmpeanu), un alt PM (Ponta) plagiator, un Preș. PSD care și-a luat bacalaureatul la 28 de ani și care a avut primul serviciu la 37, un președinte care are 6 case din meditații (”ghinion”) și mulți, mulți alții...! Ați tăcut și ați închis ochii la astfel de ticăloșii, ați participat activ la promovarea acestor impostori!
19
6
Calitatea s***a a multor profesori si angajarea profesorilor necalificati tine de managementul educatiei de care este raspunzator numai ministerul nu oamenii ajunsi acolo mai mult sau mai putin intamplator; scoala scoate oameni slab pregatiti in orice domeniu de decenii si nu este vina oamenilor ci a celor care conduc; meditatii dau foarte putini la foarte putine materii, majoritatea covarsitoare nu au aceasta posibilitate ptr ca materia lor nu este cautata; sa le reprosezi profesorilor care fac meditatii ca fac evaziune in tara campioana la evaziune la orice mi se pare chiar o mare magarie
10
6
Ai scăpat de la Palazu băiatule.daca te vand imi iau un covrig.
4
6
Nedreptatile in salarizare din tara asta si din legislatie sunt revoltatoare; actuala lege a salarizarii unitare asa gresita cum este nu s-a aplicat nici pana acum si se pregateste alta lege a salarizarii despre care guvernul promite azi ca se va vota rapid in iunie si se va aplica la sfarsitul anului si cere incetarea grevei; niste escroci si niste mincinosi ordinari; pacat nu au iesit in strada si nu fac greva si celelalte categorii nedreptatite; solidaritatea este unul din punctele noastre slabe
9
3
Treceti la clase ma putorilor! Multi dintre voi ati copiat la examene si sunteti titulari Termina tinerii chiar si cu 10 facultatile si nu au loc de pleosnite ca voi. Nu se scot posturi pentru titularizare ca le impartiti voi intre voi Huooooo Daca va dubleaza salariile voi veti fi mai eficienti? Veti fi aceiasi incompetenti ca si pana acum! Mars la catedra!
17
16
Sustin solicitarea profesorilor din prisma faptului ca orice om are dreptul la o viata decenta, la un nivel de trai decent. O civilizatie avansata se cladeste pe educatie. Invatamantul este temelia. Politicienii, toti fara discriminare, au distrus tot, educatie, sanatate, etc urmarindu-si doar propriile interese. Statul te vrea p***t. Oile pot fi conduse mai usor. p*****l, jignitor, frustrant!!! Cand politicienii prospera si ceilalti saracesc, ne invedereaza ideea de acceptare a situatiei, de acceptare a unui trai la limita subzistentei.
16
5
daca iei politicienii la puricat, 90% sunt semianalfabeti, desi sunt licentiati toti, unii chiar doctoranzi...exemplu graitor, magazionerul Budai, ajuns ministru din omu care spala cestile de cafea la partid! asta intelege psd, partidul hotilor din educatie! in magistratura salarii , pensii de 30-40000 lei lunar in educatie 2500-3000 ! o grefiera, recta dactilografa 7-8000 lei, o asistenta 6-7000 lei plus spaga neimpozabila deci lejer 10000 lei... un director de scoala 4-5000 lei! Romania educata. Cine a facut legea actuala a salarizarii? Votati psd in continuare, pr...lor.
11
4
Multa mwe cu kkt pnlpsdudmr si tuturor sustinatorilor
8
5
Rezultate mai mult din buric (nu numai de la degete-tastare), dar când se scot materii de baza și se introduc "d-educatii" sexuale, religii falsificate si statul acasa pe banii prostilor luați în dublu exemplar (ora de clasa și ore "de acasă (meditatii)") nu ies în strada!!!! Prostirea nației prin "pro-st-fesori" se vede!!!
8
13
isi iau banii pt postare de la pesedei si penelei. Iar jighimelele de politicieni vor sa dea pomeni in loc sa mareasca salariile. Dau mai bine pomana la fraierii analfabeti. Numai ca astia nu sunt !!! Mwie guvernului de hoti cu mult kkt !!!
10
5
Apropo,de bonusuri,nu credeti ca profesorii care dau meditatii ar trebui sa plateasca si...impozite??
24
9
Multi isi pun intrebarea de ce acum,si de ce in aceasta perioada de sfarsit de an cand sunt examene?Am si am avut respect fata de dascali dar nu si fata de smecheri,ma refer la sindicalisti!!Guvernul ar trebui sa va invite si sa va ofere cate un volum din "Romania educata" in acest timp de 9 ani!!Da,aveti dreptate referitor la salarii,functie de performante ,lucru valabil si politicienilor!!Eu as fi procedat altfel,faceam greva inainte cu 2 saptamani de inceperea anului scolar!
15
8
Cred ca deja ati sarit calul ,profiati de situatia politica pt.a obtine niste drepturi,pe care nu stiu daca chiar le meritati toti!In pandemie ati tacut chitic,v-a placut situatia ca ati luat salariul fara sa faceti mai nimic,iar acum v-ati trezit ca vreti salarii marite!Cred ca ar trebui sa mai si munciti si apoi sa aveti pretentii!
16
17

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510