REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Continuă lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța

Continuă lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța

Andreea CONDURACHE 9 noiembrie 2023 | 00:00 1156

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR”- S.A., prin Sucursala Regională CF Constanța – Unitate Operațională a semnat contractul de achiziție pentru proiectul „Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța - PRIORITATEA 3”.

Continua lucrarile de reparatii si intretinere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constantafoto cu rol ilustrativ

Lucrările care fac obiectul achiziției vizează reparația și întreținerea infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța. Acestea presupun înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, având drept rezultat readucerea liniilor și a aparatelor de cale în parametrii instrucționali, în vederea redeschiderii acestora pentru exploatare cu vitezele prevăzute, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările aferente PRIORITATII 3 constau în înlocuirea suprastructurii c.f. pe 7 linii, totalizând 1,450 km. De asemenea, vor fi înlocuite 14 aparate de cale și seturile de traverse speciale din lemn la 4 aparate de cale.

În cadrul lucrărilor, pe cele 7 linii vor fi utilizate exclusiv traverse din beton precomprimat, iar în curbe vor fi prevăzute traverse din beton precomprimat cu supralărgire.

Din cauza colmatării/deteriorării sistemului de drenare a apelor de suprafață de pe platforma CF a grupei B1 – Port Constanța, excesul de apă şi umiditate determină apariția unor probleme de instabilitate la terasamentele de cale ferată ale acestor linii. Influenţa acestora asupra liniei de cale ferată este evidenţiată prin deformaţii ale căii în plan transversal şi longitudinal, pentru aducerea căii în parametrii de siguranţă fiind necesare lucrări repetate de rectificare la nivelul şi direcţia căii. Pentru remedierea situaţiei, este necesară refacerea sistemului de drenare a platformei CF, în condiţiile respectării normelor şi instrucţiunilor CFR în vigoare.

Durata de execuţie: maximum 240 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dintre care 60 de zile calendaristice pentru aprovizionarea cu materiale de cale şi 180 de zile calendaristice pentru lucrările propriu zise.

Valoarea contractului este 31.546.993,03 lei fără TVA, echivalent a 6.402490,83 euro. Executant: SC BAWI CONSTRUCTION SRL

Vă reamintim, începând din anul 2022 în Portul Constanța au fost realizate lucrări de reparații structurate în 2 etape, Prioritatea 1 și Prioritatea 2, care au vizat un total de 99 de linii (43,193 km), 7 treceri la nivel și 126 aparate de cale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In atenția autorităților competente , in Constanta zona Abator -Gara , miros de gaze persistent seara de seara , sa nu aprindă cineva vreun chibrit ca va fi mai rau ca la Colectiv….Au mai fost făcute public dar nimic….
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510