REPLICA ONLINE CONSTANTA

32° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
32° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Continuă protestele la Șantierul Naval Damen Mangalia! Video

Continuă protestele la Șantierul Naval Damen Mangalia! Video

Cristina BĂRBUCEANU 8 ianuarie 2023 | 00:00 2509

Protestele continuă la Șantierul Naval Damen Mangalia.  Proteste spontane timp de trei zile au avut loc la șantierul naval Damen din Mangalia, în plin proces de negociere a noului contract colectiv de muncă, anunță Blocul Național Sindical.

Salariații anunță că vor veni zi de zi la proteste și vin deja în număr semnificativ, în fața birourilor conducerii șantierului, să ceară explicații angajatorului de ce nu pot primi o creștere salarială corelată cu rata inflației, precizează sindicatul.

Săptamâna viitoare, la Bruxelles, conducerea companiei olandeze Damen, care administreaza santierul de la Mangalia, se va întalni cu conducerea sindicatelor din cadrul șantierului la Bruxelles.

Sindicaliştii de la Şantierul Naval Mangalia au protestat și luna trecută față de noile restructurări anunţate. Ei au precizat că şantierul mai are 1.500 de salariaţi, mai puţini decît erau la preluarea pachetului de acţiuni de către compania olandeză Damen, și cu toate astea se confruntă cu o stare de incertitudine majoră privind siguranţa locurilor de muncă, iar deciziile reprezentanţii statului român sunt nefavorabile salariaţilor.

Reamintim că Sindicatul Liber Navalistul și FSLR au organizat, la jumătatea lunii decembrie, o amplă acțiune de protest la sediul Ministerului Economiei pentru a stopa intenția companiei olandeze Damen de restructurare a posturilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Asta după ce salariații au aflat că a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor DSM pentru a supune aprobării reorganizarea forței de muncă a Societății, prin restructurarea posturilor.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la sediul Damen din Olanda , pleaca pe capete sefi ,directori , dupa 5-6 ani de munca acolo , pentru ca stiu ei de ce....si voi vreti ca la Damen Mangalia situatia sa devina roz... Sa fim seriosi .
4
0
Uaaa cata transpirație pt șantierul de pirogi din mangalistan. Stați liniștiți la locurile voastre că va rezolva gubiernu peneleupesedeuslobozeu cum a rezolvat tot în țărișoara dacului cu curdefier. Amin
0
5
mafia sindicatului a adunat 200 de trintori care sa faca galagie.faceti baieti ca o sa vina strainii sa va inlocuiasca daca n.aveti chef de treaba.sa vedeti citi bani cistigati in agricultura,la sapa!
1
5
În acest șantier primordial este nepotismul, relațiile de prietenie cu șefii iar cei care muncesc cu adevărat sunt luați în bătaie de joc. Asa a fost și înainte și acum. Pana nu dispar din funcțiile de conducere rapandulele asa va fi!
7
1
Indiferent de cine ar veni sa preia conducerea acelui santier,situatia angajatilor romani ,cu exceptia pupincuristilor traditionali,ramane la fel. Partea romaneasca are comportament indiferent sau uneori chiar ostil fata de angajatii romani. Asa a fost cu Daewoo,asa ramane cu oricine. , romanii care conduc raman antiromani si mai ales asta atrage strainii in exploatarea a ce se poate in Romania. Un manunchi de castigati,niste mii de perdanti si umiliti. Cine spune ca asta este economia de piata capitalista sanatoasa,sa intre la balamuc.
7
0
Toata compania olandeza Damen este in rahat. Si in Romania si in Olanda , peste tot.Asta deoarece , mosneagul Kommer Damen , printre cei mai bogati din Olanda , si cel care a condus compania zeci de ani de zile , s-a retras si a pus in locul lui niste nulitati habarniste de mostenitori . Asa ca nu este nicio cale de imbunatatire a situatiei iar guvernul roman trebuie sa inteleaga asta.
11
1
nu olandezii sunt majoritari acolo ci statul roman, oameni de valoare reprezentativi pentru poporul roman. te vad cand or pleca olandezii si veti ramane cu totul statului roman, o luna mai supravietuiti, cat le trebuie romanilor pentru jaful final.
6
4
Satrapu de mai jos Gigi tb să înțeleagă că nu târtanii tb să aducă contracte ci aia cu 10mii k pe luna din stuff. Șantierul li s a dat golandezilor cu datorii 0. Nu vor renunța never la șantier că așa infrastructura nu are nimeni în Europa și e fabrica de bani pt ei. Și dacă tu satrap ordinar de Gigi crezi că mai merge cu salarii de subzistență in Romania actuala ești chiar p***t
8
1
protestele au fost initiate de sindicatul mafiot culmea,cind S.au dat bani oamenilor.Au fost adunati 200 de tirtani pusi sa injure.desteptilor,aduceti voi contracte,ydioten.si daca n.aveti chef de lucru,ciuciunghezii au!
3
10

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436