REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Continuă scandalul. George Secărea nu a reușit încă să își rezolve problema cu vecinii din Faleză Nord. Video

Continuă scandalul. George Secărea nu a reușit încă să își rezolve problema cu vecinii din Faleză Nord. Video

Ana Maria LIPAN 22 iunie 2023 | 00:00 4169

Continuă scandalul legat de imobilul pe care George Secărea vrea să-l construiască în Faleză Nord. După ce vecinii terenului de pe strada Belvedere au câștigat în instanță, obținând anularea hotărârii ce vizează aprobarea PUZ-ului care-i permite afaceristului să construiască în zonă, Consiliul Local al Municipiului Constanța a făcut recurs. Noul dosar a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, pe 20 iunie a.c. 

Continua scandalul. George Secarea nu a reusit inca sa isi rezolve problema cu vecinii din Faleza Nord. Video
Consiliul Local al Municipiului Constanța continuă să se judece cu vecinii terenului unde George Secărea vrea să construiască. Scandalul a izbucnit în anul 2020, când Asociația de Proprietari a cerut anularea Hotărârii de Consiliu Local, prin care a fost aprobat PUZ-ul elaborat de afacerist. Aceștia au invocat ilegalitatea documentului, care i-ar permite dezvoltatorului imobiliar să ridice două blocuri în zonă. 

Continua scandalul. George Secarea nu a reusit inca sa isi rezolve problema cu vecinii din Faleza Nord. Video

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța le-au dat dreptate, admițându-le cererea de chemare în judecată formulată de aceștia, prin hotărârea de pe 12 mai a.c., și dispunând anularea HCLM. Nr. 89, din 28 februarie 2020. Consiliul Local a făcut recurs, noul dosar fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, pe data de 20 iunie a.c. 

O altă victorie obținută de vecini în instanță

Reamintim că Secărea a încercat anuleze în instanță o hotărâre a Adunării Generale a Asociației de Proprietari 529, aceeași asociație care îi pune bețe în roate proiectului pe care Secărea vrea să-l dezvolte pe strada Belvedere. Hotărârea la care facem referire vizează mandatarea asociației de a demara procedurile în instanță în vederea blocării proiectului imobiliar. Secărea consideră că e ilegală, pe motiv că este o asociație non profit și că nu a avut cvorum, la momentul ședinței ce a avut loc în martie 2016. Inițial, pe fond, Secărea a avut câștig de cauză însă Tribunalul, la apel, a admis cererea formulată de asociație. De data aceasta, Secărea a formulat recurs, la Curtea de Apel Constanța, iar magistrații au schimbat sentința de fond și au respins cererea lui Secărea, ca nefondată. Decizia din 20 februarie a.c. este definitivă.

De ce este nelegal PUZ-ul

Constănțenii care locuiesc pe strada Belvedere se luptă de câțiva ani pentru a-l împiedica pe Secărea să ridice două blocuri, în baza unui PUZ ilegal, spun ei. Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor.

Continua scandalul. George Secarea nu a reusit inca sa isi rezolve problema cu vecinii din Faleza Nord. Video

Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate. Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică la patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ.

Continua scandalul. George Secarea nu a reusit inca sa isi rezolve problema cu vecinii din Faleza Nord. Video

Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri. De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7 și BM 8. Precizăm că însuși Decebal Făgădău l-a făcut fericit pe Secărea cu autorizațiile de construire... una pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, pe strada Belvedere numărul 8, și cealaltă pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, strada Belvedere numărul 10, lot 2. Autorizațiile au fost semnate cu câteva zile înainte să plece, definitiv, din primărie.

Magistrații le-au dat dreptate vecinilor, care au obținut astfel o altă victorie. Rămâne de văzut dacă vor ieși învingători în acest război care durează de ani buni și care pare că nu are sfârșit!

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uitati-va la ce articole au inchis comentariile ca sa stiti cine ii plateste pe acesti mari jurnalisti de la RPL. Nici la dusmani nu le-as dori asa job.
4
2
multe salutari si la mai multi ani de parnaye ptr lupu mihai, cat mai repede, de ce blocati comentarile la articolul acela? ziaru...intro xi pleca si el la baile reci si vila din portu tpmis confiscata,m*******n de 2 lei
6
2
Trebuie sa fim corecți : in oraș au construit și turcii, și arabii, și machedonii, și jidanii. Așa ca, mucles națiune!!!
4
1
Sa explice mazare si gasca de drogati cum a fost cu retrocedarile.
6
0
Mai pe scurt, niste vecini care au vedere la mare vor sa opreasca dezvoltarea zonei de teama ca le vor scadea preturile la apartamentele lor din anii 70.
5
23
Pe scurt: cetatenii isi castiga dreptatea in justitie si Consiliul Local al Municipiului Secareanu ca nu putem spune ca e al Constantei ataca hotararea judecatoreasca in instanta. Cum zicea Caragiale: "Bravos Natiune"
17
1
Vorbe in vant! O sa faca tot ce vrea in final. La fel ca toti machedonii care au distrus orasul cu asa zisele investitii. Toate spatiile verzi din oras au fost ocupate de costructii . Mai interesant ar de vazut cum au intrat in posesia terenului
24
3
Blocul este construit!!! Disciplina in constructii ce face???
25
1
De tractorist are secarea asta, parca e scapat de la CAP
22
1
Un neica nimeni care nu intelege ca vremea faradelegilor incepe sa apuna! Are si o fata de cioban get buget....
29
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510