REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

CONTRABANDIST de țigări la 74 de ani, ACUZĂ că i s-a ÎNSCENAT totul

CONTRABANDIST de țigări la 74 de ani, ACUZĂ că i s-a ÎNSCENAT totul

Replica API 15 martie 2021 | 20:35 2442

Victor Neagu, în vârstă de 74 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii asimilate de contrabandă, după ce a fost prins deținând și transportând cu autoturismul cantitatea de 500 de pachete de țigarete marca ASHIMA, fără timbru fiscal, pentru care nu deținea documente de proveniență. Acesta a susținut în fața instanței că nu ar fi semnat niciunul din actele întocmite în dosarul de urmărire penală și că la data când se reține a fi fost săvârșită fapta, se afla la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la pansat, iar fapta i-ar fi fost înscenată de lucrătorul de cercetare penală.

foto: ziuadevest.ro

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit poliției de frontieră, aceștia au oprit în trafic, pe DJ 391A, la ieșire din loc. Văleni, jud. Constanța, pe inculpatul Victor Neagu, care se deplasa dinspre Șipotele spre Văleni, cu autovehiculul marca Peugeot. Potrivit procesului-verbal, în urma efectuării controlului în portbagajul autovehiculului au fost descoperite 500 pachete (10.000 țigarete) marca Ashima de proveniență Duty Free, pentru care inculpatul nu deținea documente de proveniență. Cu ocazia depistării, inculpatul le-a declarat lucrătorilor de poliție că a cumpărat țigările din municipiul Constanța, zona Tomis 3, în schimbul sumei de 450 lei, și erau destinate muncitorilor care lucrează la ferma sa de animale din Văleni.

Ce a declarat inculpatul

Victor Neagu a declarat că a mers în Constanța, în zona Tomis 3, de unde a cumpărat de la o persoană de etnie turcă o cantitate de 500 de pachete de țigări marca ASHIMA pentru prețul de 3,8 lei/pachet, fără a primi documente de proveniență. Inculpatul a declarat că a cumpărat țigaretele pentru muncitorii săi de la ferma de animale pe care ar deține-o în Văleni. Acesta a mai arătat că, la întoarcere, la intrarea în Văleni, a fost oprit de un echipaj al poliției de frontieră care a descoperit cantitatea respectivă de țigarete în portbagajul autoturismului său conducându-l la sediul postului de poliție. În cursul cercetării judecătorești inculpatul a arătat că nu recunoaște săvârșirea faptei reținute în sarcina sa și că apreciază că dosarul i-a fost “fabricat” de lucrătorul de cercetare penală, cu privire la care formulase anterior o sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Inculpatul a mai susținut în fața instanței că nu ar fi semnat niciunul din actele întocmite în dosarul de urmărire penală și că la data de 03.06.2018, când se reține a fi fost săvârșită fapta, se afla la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la pansat.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că aspectul cunoașterii de către inculpat a provenienței din contrabandă a țigaretelor identificate în autoturismul său rezultă din prețul derizoriu de achiziție al țigaretelor în raport cu prețul legal practicat pe piață cu privire la astfel de bunuri, cantitatea mare de țigarete descoperite, disproporția între cantitatea identificată și posibilitatea efectivă de consum propriu, lipsa marcajelor fiscale obligatorii. Toate aceste aspecte duc la concluzia că inculpatul a cunoscut ori putea și trebuiau să cunoască faptul că țigaretele provin din contrabandă. Totodată, instanța a avut în vedere datele personale ale inculpatului, care este în vârstă de 74 de ani, este căsătorit, a satisfăcut stagiul militar, este pensionar și nu este cunoscut cu antecedente penale. Inculpatul a avut însă o atitudine nesinceră și necooperantă pe durata procesului penal. Instanța a decis condamnarea lui Victor Neagu la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
500 pachete la 450 lei , Deci 90 de bani pachetul , Vreau si eu.
1
0
Sa plateasca, altii muncesc, iar unii nu fac altceva decat sa faca combinatii! Mosule du'te-n plm cu ferma ta si cu vrajeala ta de 2 lei! Da-ne Doamne un canal nou de construit si toti combunatorii astia la tarnacop, pana le ies combinatiile din cap!
3
2
de la ce dutyfree a cumparat asta tigarile, exista dutyfree-uri ambulante?
1
1
Un jeg de om
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016