REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Contract de 37 milioane euro pentru modernizarea Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Contract de 37 milioane euro pentru modernizarea Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Mirela PASCAL 13 februarie 2023 | 00:00 2060

Aeroportul Mihail Kogălniceanu caută firmă pentru contractul de 178.562.293,80 de lei, în vederea executării lucrărilor de dezvoltare terminal, turn de control și parcare.

Contract de 37 milioane euro pentru modernizarea Aeroportului Mihail Kogalniceanu

Creșterea atracției turistice din zona Constanta, este condiționată de asigurarea unui aeroport internațional, care să poată fi omologat, in conformitate cu cerințele legislative la nivel național si internațional. Implementarea cu succes a proiectului va conduce la revitalizarea turismului național și internațional din zona municipiului Constanta. Este necesara suplimentarea spatiilor existente prin amenajarea terminalului existent pentru deservirea operării curselor si care va trebui sa asigure toate spatiile, facilitățile si utilitățile necesare alinierii la standardele europene impuse unui aeroport internațional. Obiectivul de investiții are ca scop extinderea aerogării existente în vederea asigurării acomodării tuturor pasagerilor în condițiile operării simultane a 400 de pasageri/flux de plecări/sosiri oră de vârf.

Astfel, prin contractul supus prezentei proceduri se dorește achiziționarea serviciilor de proiectare faza PTh - DE și execuție lucrări în vederea dezvoltarii terminalului Aeroportului Internațional Mihail Kogalniceanu Constanta S.A. care se va constitui într-o extensi de corp de clădire, amplasat în continuarea terminalului existent al aeroportului, inclusiv furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a dotărilor necesare (utilaje și echipamente tehnologice).Cele două terminale constituie două clădiri structural independente.
Obiectul contractului include execuția tuturor tipurilor de lucrări la obiectivul de investiții, respectiv: lucrări de structură/rezistență, lucrări de arhitectură, lucrări de instalații sanitare, electrice, termice, HVAC, gaze, etc., inclusiv prestarea următoarelor servicii de proiectare: Servicii de proiectare la întocmirea PAC, POE și pentru întocmirea documentației de avizare la autoritățile competente (include întocmirea completă a dosarelor de avizare și a documentației aferente acestora, inclusiv verificarea tehnică de calitate realizată de către verificatori tehnici atestați independenți de structura organizatorică a ofertantului, precum și depunerea dosarelor la autoritățile competente); Servicii de proiectare pentru întocmirea PTh și a DE pentru lucrări de construcții, montaj utilaje și echipamente tehnologice, inclusiv verificarea tehnică realizată de către verificatori tehnici atestați independenți; Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului. Durata contractului este de 7 luni.

Surse de finanțare

Investiția de față propusă spre realizare se va finanța de la bugetul de stat, fonduri nerambursabile obținute prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020 (POIM), Axa Prioritara 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient și surse proprii de finanțare.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Babaetz, mai linistiti-va ca bate la ochi. 400 pasageri pe ora o sa fie la Constanta cand o zbura porcul.
2
0
in mai se deschide aeroportul brasov, sa vedeti ce curse vor avea, le va lua juma traficul de la bukale ,fara..microbuze..de transfer. hmm
3
0
@Sursele de finantate Nu este nici un hot aici, mwia poti sa i-o dai lui ma-ta! :)
3
4
sunt o invitatie pentru hoti. Totul e facut pentru a fura masiv. Multa mwie hotilor si celor care le tin palma de sub mine. Cu kkt !!!
5
4
Se abereaza in comentarii, sunt unele servicii de strategie nationala ce trebuiesc mentinute chiar daca sunt pe pierdere si nu genereaza profit. Serviciile aeriene nationale, Posta Romana, Sanatatea, Apararea, SRTV etc. Prea multa ura pe poporul asta incat isi doreste distrugere si concediere peste tot.
6
3
Bani aruncati....pe fereastra de la guvern pentru smecheri.... Numai mustele si pasarile zboara pe acolo. Bucuresti Otopeni prin interpusi nu doreste ca acest aeroport sa se dezvolte... la fel cum intregul judet nu estge lasat sa se dezvolte...
5
3
Mai du-te ba in plm cu figurile tale, pleaca din tara daca nu iti convine situatia.
4
4
mare rusine de aeroport, nu se zboara decat pe 2 tari, la cluj in 40 de tari, asta e spalare de banii, si angajatii au salarii fabuloase ..de ce ? de unde ? rusinee, ptr orasul constantza , primarul cf ? nu vine nici un charter din germania, sudia.belgia etc ..javrelor de la conducere
5
5

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166