REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Contractul pentru iluminat public al comunei Ostrov ar putea intra pe mâna familiei Horga

Contractul pentru iluminat public al comunei Ostrov ar putea intra pe mâna familiei Horga

Ana Maria LIPAN 23 august 2023 | 00:00 1701

Cunoscuta firmă Euro Audit Services, controlată de familia Horga, nu renunță la vechile obiceiuri și, atunci când nu câștigă un contract, blochează licitația. Recent, cererea formulată de societate împotriva documentației de atribuire aferentă achiziției ce are ca obiect executarea lucrărilor din cadrul proiectului de modernizare a sistemului de iluminat public, din comuna Ostrov, Constanța, a fost admisă de CNSC. 

Contractul pentru iluminat public al comunei Ostrov ar putea intra pe mana familiei Horga Gabriela Horga

Euro-Audit Service SRL a pus ochii pe contractul pentru executarea lucrărilor din cadrul proiectului de modernizare a sistemului de iluminat public, din comuna Ostrov, Constanța, pentru care au fost puși la bătaie nu mai puțin de 970.621 de lei. Pentru a-și maximiza șansele de câștig, societatea a luat cu asalt Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, formulând o cere prin care solicită modificarea documentației de atribuire, prin reformularea sau eliminarea cerințelor pe care le numește “restrictive” și „care limitează în mod nelegal concurența”, potrivit documentului înaintat. 

Mai mult decât atât, firma a cerut obligarea Comunei Ostrov la decalarea termenului de depunere a ofertelor și la continuarea procedurii în conformitate cu prevederile legale în vigoare aplicabile în materia achizițiilor publice. De asemenea, compania dorește și anularea procedurii, în cazul în care nu sunt aplicate măsurile stipulate, și obligarea UAT-ului la plata cheltuielilor de judecată. CNSC a admis cererea formulată de Euro Audit Service.

Contractul pentru iluminat public al comunei Ostrov ar putea intra pe mana familiei Horga

Contestații pe bandă rulantă

În 2020, Euro-Audit Service SRL a participat la procedura de achiziție publică în vederea atribuirii contractului de achiziție publică de lucrări, având ca obiect „Lucrări de reparații pentru menținerea, inclusiv întreținerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanța”, însă oferta a fost respinsă. Societatea familiei Horga a contestat procedura la CNSC, după ce a fost scoasă din joc, solicitând anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii156131/13.10.2020, a raportului procedurii nr.156123/13.10.2020, precum și a tuturor actelor interne anterioare și/sau subsecvente și conexe acestora cu privire la modalitatea de evaluare a ofertei Euro-Audit Service SRL, dar și obligarea autorității contractante la continuarea procedurii de atribuire cu consecința stabilirii conformității și admisibilității ofertei depuse de firma din Târgoviște. 

Contractul pentru iluminat public al comunei Ostrov ar putea intra pe mana familiei Horga

Recent, societatea a contestat și documentația de atribuire aferentă contractului pentru iluminat festiv în perioada sărbătorilor de iarnă în municipiul Constanța, în valoare de 3.599.139 de lei fără TVA, adică aproximativ 900.000 de euro. Euro Audit Service SRL și-a retras însă cererea, înainte ca CNSC să emită o decizie. 

Contractul pentru iluminat public al comunei Ostrov ar putea intra pe mana familiei Horga

Date despre firmă

Tatăl deputatei Gabrielei Horga a controlat timp de multă vreme firma Euro Audit Services, administrată în prezent de Alexandru Cârlig, ginerele acestuia și fiul fostului şef al IPJ Constanţa. Societatea este cunoscută pentru contractele cu statul, cu instituțiile publice din marile orașe, inclusiv din Constanța. Printre clienții fideli se află și Portul Constanța. În anul fiscal 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 19.150.536 de lei, profit în valoare de 2.018.742 de lei și datorii ce se ridică la suma de 12.403.779 de lei.     

Contractul pentru iluminat public al comunei Ostrov ar putea intra pe mana familiei Horga Maria Horga și Alexandru Cârlig

Societatea are în palmares 106 achiziții directe, cu instituții precum Primăria Municipiului Târgu Jiu, Comuna Ghiroda, Municipiul Mangalia, Orașul Topoloveni, și nu mai puțin de 78 de contracte publice încheiate cu Comuna Băișoara, Orașul Cugir, Municipiul Deva, Orașul Cernavodă, Municipiul Câmpina și multe altele. 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu cred ca e hotie ca le-ar fi dat lucrarea din prima. Nu ar fi fost nevoie sa o conteste. Din contra cred ca primaria facuse aranjamentul pentru altii. Pe de alta parte cui ii pasa de astia doi de tot apar in ziar? Mie mi se cam rupe de ei.
0
0
Stirea trebuia sa inceapa cu : firma deputatei si fiul fostului sef IPJ Cta. si lumea intelegea totul. Asta e Romania, tara hotilor.
4
0
Mamă, ce suge asta poula.... O știu de mică.... Frate, ce muouie făcea.... Belea!
2
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166