REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Contractul pierdut de familia șefului de la ARR Constanța, rescos la licitație

Contractul pierdut de familia șefului de la ARR Constanța, rescos la licitație

Andreea VLAICU 27 iulie 2024 | 00:00 1050

Primăria Negru Vodă a lansat o nouă procedură de licitație privind contractul de servicii tip catering în vederea acordării unui suport alimentar de tip sandvici, inclusiv fruct pentru preșcolarii și elevii din cadrul Liceului Teoretic Negru Vodă, județul Constanța, în cadrul Programului național „Masa sănătoasă“. Inițial, licitația fusese câștigată de Hermes SRL, firma deținută de familia lui Marian Butnaru, fost consilier din Medgidia și șeful Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța. Totuși, atribuirea a fost contestată de EP City Division SRL, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat procedura. Iată că UAT Negru Vodă a fost nevoită să pună la bătaie din nou contractul, de data aceasta dublând valoarea serviciilor.

Contractul pierdut de familia sefului de la ARR Constanta, rescos la licitatie

În luna aprilie a anului acesta, Hermes SRL, deținută de familia lui Marian Butnaru, fost consilier din Medgidia și șeful Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța, a câștigat contractul pentru serviciile de catering pentru preșcolarii și elevii din cadrul Liceului teoretic Negru Vodă, județul Constanța, în cadrul Programului național „Masa Sănătoasă”. Mai pe scurt, contractul consta în acordarea unui suport alimentar de tip sandvici, inclusiv fruct.

Totuși, atribuirea contractului nu a fost făcută în conformitate cu prevederile legale, aspect constatat de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în urma unei contestații formulată de firma EP City Division SRL, care a obținut eliminarea unor clauze restrictive din anunțul de participare și din caietul de sarcini al licitației. 

Contractul pierdut de familia sefului de la ARR Constanta, rescos la licitatie

S-a dublat valoarea contractului

Licitația inițială, atribuită în aprilie firmei Hermes SRL, avea o valoare estimată la 402.617,60 lei, fără TVA. Acum, după ce CNSC a anulat procedura, noul contract pus la bătaie de către UAT Negru Vodă are o valoare de 818.720 lei, de două ori prețul primului contract. Oare ce a făcut administrația locală să dubleze valoarea achiziției? Noua licitație va avea loc în data de 1 august a.c.

Contractul pierdut de familia sefului de la ARR Constanta, rescos la licitatie

Familia lui Butnaru deține Autogara Sud

Autogara este deținută de firma Herli Sof, ce are ca acționari: Marcon Star SRL, cu 50% din acțiuni, și Anagnoste Diana Florentina, Motoc Sofia Maria, Motoc Marius Cosmin, fiecare cu câte 17% din acțiuni. Diana Anagnoste este și administrator.  La rândul ei, Marcon Star SRL e controlată de Hermes SRL, cu 95%  și Marigen Prod SRL cu 5%. Firma Hermes SRL e deținută, în proporție de 100% de Marigen Prod SRL, unde acționar majoritar, cu 91% din acțiuni, e soția lui Butnaru Marian, șeful ARR. Copiii acestora, Butnaru Bianca Elena și Butnaru Dragoș Marian, dețin fiecare câte 5% din acțiuni. În anul 2021, firma Herli Sof a raportat o cifră de afaceri în valoare de 707.671 lei. 

Contractul pierdut de familia sefului de la ARR Constanta, rescos la licitatie

Hermes SRL a înregistrat în anul fiscal 2023 o cifră de afaceri de 11.399.165 lei, profituri în valoare de5.253.776 lei, datorii ce se ridică la suma de 2.250.284 lei și 45 de angajați.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436