REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Contraofensiva Ucrainei „nu merge cum s-a planificat“, susţine Kremlinul

Contraofensiva Ucrainei „nu merge cum s-a planificat“, susţine Kremlinul

A.F. 1 august 2023 | 00:00 246

Contraofensiva Ucrainei "nu merge cum s-a planificat", susţine Kremlinul, potrivit căruia resursele NATO livrate Kievului au fost "risipite" în cursul operaţiunii, care a dus doar la succese limitate pentru Ucraina în ultimele două luni, relatează luni agenţia Reuters.

Contraofensiva Ucrainei „nu merge cum s-a planificat“, sustine KremlinulDmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat pe de altă parte într-o discuţie cu presa că Rusia va lua măsuri suplimentare pentru a se apăra în faţa atacurilor ucrainene cu drone, după ce duminică un astfel de atac a vizat districtul financiar al Moscovei.

"Resursele de mai multe miliarde de dolari transferate de ţările NATO regimului de la Kiev sunt cheltuite de fapt în mod ineficient şi fără rost", a subliniat Peskov, adăugând că Kievul recurge la "gesturi disperate" cum a fost atacul de duminică.

Întrebat în legătură cu cele relatate sâmbătă de cotidianul The Wall Street Journal, în sensul că Arabia Saudită plănuieşte să găzduiască la începutul lunii august discuţii de pace privind Ucraina între Kiev, ţările occidentale şi puteri mondiale în curs de dezvoltare precum Brazilia şi India, dar fără Rusia, Peskov a asigurat că Rusia "va urmări această reuniune".

"Trebuie să înţelegem care sunt obiectivele stabilite şi ce se va discuta. Orice încercare de a promova o reglementare paşnică merită o evaluare pozitivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citează Agerpres.

Acesta a reiterat totodată poziţia Moscovei că în momentul de faţă nu se justifică tratative de pace cu Kievul.

"Regimul de la Kiev nu doreşte şi nu poate dori pacea, atât timp cât acest lucru este folosit exclusiv ca instrument în războiul colectiv al Occidentului împotriva Rusiei", a spus Peskov.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699