REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
22.1° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Convorbire între Luminița Odobescu și Dr. Badr Abdelatty, ministrul afacerilor externe, emigrației și expatriaților al Republicii Arabe Egipt

Convorbire între Luminița Odobescu și Dr. Badr Abdelatty, ministrul afacerilor externe, emigrației și expatriaților al Republicii Arabe Egipt

Deria ISLEAM 22 iulie 2024 | 00:00 501

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut sâmbătă, 20 iulie 2024, o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe, emigrației și expatriaților al Republicii Arabe Egipt, Dr. Badr Abdelatty. Ministrul Luminița Odobescu l-a felicitat pe omologul său egiptean pentru numirea în funcție.

Convorbire intre Luminita Odobescu si Dr. Badr Abdelatty, ministrul afacerilor externe, emigratiei si expatriatilor al Republicii Arabe Egipt

Cei doi înalți oficiali au discutat de asemenea despre relațiile bilaterale profunde pe care cele două țări le-au clădit de-a lungul timpului, cu peste 115 ani de istorie a interacțiunilor diplomatice oficiale. Dialogul a relevat şi modalitățile concrete de creştere suplimentară a cooperării economice și sectoriale, mai ales în domeniile de interes reciproc prioritar, precum turism, agricultură, comerț și investiții, muncă, energie. Cei doi demnitari au agreat că organizarea Comisiei economice mixte la Bucureşti, în viitorul apropiat, va oferi imboldul necesar realizării acestor obiective.

Cei doi miniștri au avut şi un schimb de opinii asupra evoluțiilor de securitate din vecinătatea imediată a celor două țări. În context, a fost menționat rolul României în asigurarea securității alimentare pe fondul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, în special pe continentul african. De asemenea, au fost trecute în revistă evoluțiile tot mai preocupante din Orientul Mijlociu. Ministrul român al afacerilor externe a exprimat apreciere pentru rolul special al Egiptului în identificarea unor soluții la actuala criză regională.

Cei doi miniștri de externe au convenit să continue consultările periodice pe toate aceste teme, inclusiv prin intermediul unor contacte directe în perioada următoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016