REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Coreea de Nord afirmă că nu îi pasă cine va câştiga alegerile în SUA şi că nu va dialoga cu următoarea administraţie

Coreea de Nord afirmă că nu îi pasă cine va câştiga alegerile în SUA şi că nu va dialoga cu următoarea administraţie

Georgiana BOGLEA 24 iulie 2024 | 00:00 155

Autorităţile nord-coreene au indicat marÅ£i, într-un editorial, că nu le interesează cine va câÅŸtiga alegerile prezidenÅ£iale din Statele Unite ÅŸi au dat de înÅ£eles că nu vor negocia sub nicio formă cu Washingtonul. 

Coreea de Nord afirma ca nu ii pasa cine va castiga alegerile in SUA si ca nu va dialoga cu urmatoarea administratie

Textul publicat de agenÅ£ia de presă de stat KCNA precizează că Donald Trump a manifestat "o dorinţă persistentă ca să existe relaÅ£ii între Republica Populară Democrată Coreea (RPDC) ÅŸi Statele Unite", în timpul unui discurs recent, rostit la convenÅ£ia republicană din Milwaukee.

"Indiferent ce administraÅ£ie preia puterea în SUA, climatul politic, care este marcat de luptele dintre cele două partide, nu se va schimba ÅŸi, prin urmare, nu ne interesează (rezultatul)", se arată în editorial.

"Este adevărat că Trump, când era preÅŸedinte, a încercat să scoată în evidenţă relaÅ£iile personale speciale dintre ÅŸefii de stat în cadrul relaÅ£iilor bilaterale, dar nu a realizat nicio schimbare pozitivă substanÅ£ială", se arată în articol, care adaugă că "este necesar să se facă o distincÅ£ie clară între politica externă a unui stat ÅŸi sentimentele personale".

După ce a început negocierile cu Coreea de Nord privind denuclearizarea în timpul primului său mandat la Casa Albă, Donald Trump a decis să suspende un summit la Hanoi, în 2019, apreciind oferta de dezarmare a Phenianului drept insuficientă, un gest despre care mulÅ£i experÅ£i consideră că a afectat foarte mult credibilitatea Washingtonului în ochii regimului nord-coreean. De atunci, regimul de la Phenian a întors spatele noilor oferte de dialog ÅŸi ÅŸi-a consolidat foarte mult relaÅ£ia cu Rusia.

Editorialul, care profită de ocazie pentru a critica desfăşurarea avioanelor de vânătoare americane F-18 în Coreea de Sud pentru manevrele comune care încep marÅ£i, condamnă în general schimbările politicii SUA cauzate de schimbările din administraÅ£ie ÅŸi vorbeÅŸte despre o lipsă de credibilitate când vine vorba de respectarea acordurilor. Ca exemplu în acest sens, textul aduce în discuÅ£ie aÅŸa-numitul "Acord-cadru" din 1994, prin care un consorÅ£iu internaÅ£ional condus de SUA, Coreea de Sud ÅŸi Japonia s-a angajat să construiască reactoare cu apă uÅŸoară în Coreea de Nord pentru ca regimul să îngheÅ£e programul său atomic convenÅ£ional, după care pactul a fost abandonat în timpul administraÅ£iei George W. Bush.

"Privind întregul dialog dintre RPDC ÅŸi SUA, comunitatea internaÅ£ională a ajuns deja la concluzia că Statele Unite sunt o Å£ară perfidă, care nu îÅŸi Å£ine promisiunile", indică editorialul, care concluzionează că,"din cauza gravelor erori strategice ale administraÅ£iilor succesive, a sosit momentul în care SUA ar trebui să îÅŸi facă cu adevărat griji pentru securitatea lor", conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436