REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Coreea du Sud: Liderul opoziţiei sud-coreene Lee Jae-myung a fost înjunghiat în gât

Coreea du Sud: Liderul opoziţiei sud-coreene Lee Jae-myung a fost înjunghiat în gât

A.F. 3 ianuarie 2024 | 00:00 339

Liderul opoziţiei sud-coreene Lee Jae-myung a fost înjunghiat în gât marţi, în timp ce vorbea cu reporterii în oraşul-port Busan din sud-estul Coreei de Sud, a raportat agenţia de ştiri Yonhap, transmite AFP.

Coreea du Sud: Liderul opozitiei sud-coreene Lee Jae-myung a fost injunghiat in gatLee Jae-myung

Agenţia Yonhap a publicat o fotografie în care politicianul apare la pământ, cu o batistă acoperindu-i rana. Lee era conştient când a fost transportat la spital.

Agresorul a fost arestat, potrivit aceleiaşi surse.

Lider al Partidului Democrat, Lee Jae-myung a pierdut în faţa conservatorului Yoon Suk Yeol la alegerile prezidenţiale din 2022.

Fost muncitor şi guvernator al provinciei Gyeonggi, cea mai populată din ţară şi care înconjoară capitala Seul, el a propus măsuri originale, inclusiv un venit minim universal şi uniforme şcolare gratuite. Candidatura sa la preşedinţie a fost afectată de o serie de scandaluri. Lee a fost criticat în special pentru o tranzacţie imobiliară considerată dubioasă. Au existat, de asemenea, zvonuri că ar fi avut legături cu mafia, iar soţia sa a fost acuzată de folosirea ilegală a banilor publici.

În septembrie 2023, a scăpat să fie arestat după ce o instanţă a respins o cererea din partea Parchetului de plasare în detenţie preventivă, în aşteptarea procesului pentru diverse acuzaţii de corupţie.

Lee Jae-myung este suspectat de corupţie în legătură cu o companie care ar fi transferat ilegal în Coreea de Nord opt milioane de dolari. Este, de asemenea, acuzat că a cauzat pierderea a 15 milioane de dolari unei companii deţinută de oraşul Seongnam (nord-vestul ţării), al cărui primar a fost.

Preşedintele sud-coreean şi-a exprimat "îngrijorarea profundă pentru siguranţa lui Lee Jae-myung după ce a aflat despre atac", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kim Soo-kyung. "Domnul Yoon a subliniat că societatea noastră nu ar trebui să tolereze niciodată acest tip de acte de violenţă, indiferent de circumstanţe", a adăugat ea, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510