REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Corina Martin: Voucherele de vacanță au ținut în viață operatorii!

Corina Martin: Voucherele de vacanță au ținut în viață operatorii!

Victor ROTARU 9 septembrie 2023 | 00:00 1873

Guvernul vrea ca până la finalul lunii să își asume răspunderea în Parlament pentru actele normative prin care va acoperi gaura la buget de 43 de miliarde de lei. Unele măsuri se vor aplica chiar de la 1 octombrie, iar în instituțiile statului reorganizarea va trebui făcută până în ianuarie 2024. Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, una din variantele de pe masa coaliției ar fi ca angajații din sistemul public să nu mai primească vouchere de vacanță anul viitor, fapt ce i-a stârnit pe agenții economici din HoReCa, care consideră că odată cu eliminarea voucherelor de vacanță turismul din România va fi îngropat.

Corina Martin: Voucherele de vacanta au tinut in viata operatorii!Corina Martin - Președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, angajații de la stat nu vor primi vouchere de vacanță anul viitor, iar din 2025 valoarea acestora va crește la 1.600 de lei. Vor fi acordate însă doar bugetarilor care au venitul net sub 8.000 de lei. Contactată de către reporterii de la Replica, Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța, consideră că tăierea voucherelor de vacanță pentru bugetarii care au venituri nete de peste 8.000 de lei va fi o lovitură gravă dată turismului românesc: „Este o măsură cu care noi, evident, nu putem să fim de acord. De mai multe săptămâni deja federația noastră se opune acestor propuneri, inclusiv cea de a majora TVA-ul în HoReCa, dar nu putem să fim de acord cu această propunere de eliminare a tichetelor pentru bugetarii care au salarii nete de peste 8.000 de lei. Vorbim de un procent de 12% din bugetari. Vom pierde 12% din turiștii pe care îi avem acum, ceea ce nu ne putem permite, pentru că turismul românesc este dependent, total, în proporție de 95% de turiștii români. Nu o să fie doar o pierdere de 12%, pentru că poate că sunt familii de bugetari, în care soțul își pierde acest drept, și soția chiar dacă are un venit mai mic și are vouchere de vacanță, acea familie va elimina vacanța, și nu mai este convingător faptul că trebuie să meargă doar în România. Săptămâna viitoare vom mai avea o rundă de discuții cu reprezentanții Guvernului, tocmai pentru a convinge mai departe să renunțe la această propunere.

Corina Martin: Voucherele de vacanta au tinut in viata operatorii!

Martin: „Tichetele de vacanță, în anumite situații, au ținut în viață multe locații”

În momentul de față, pe masa coaliției de guvernare, se află două variante. Cea legată de tăierea voucherelor de vacanță ale bugetarilor ce depășesc venituri de peste 8 mii de lei net, și cea de-a doua variantă, cea care nu poate fi luată deloc în calculul de către agenții economici din HoReCa, tăierea voucherelor de vacanță pentru anul 2024: „Există două variante. Fie se adoptă prima, acea eliminare pentru cei care au venituri de peste 8 mii de lei net, fie ni se arată „pisica neagră”, scenariul negativ, precum că este posibil să fie eliminate total voucherele de vacanță. Nu credem acest lucru. Este exclus, cel puțin din partea noastră, excludem absolut total o astfel de ipoteză. Noi ne luptam să introducem tichetele de vacanță inclusiv pentru angajații din sectorul privat, noi voiam să câștigăm turiști în plus în România, în condițiile în care România nu face nimic, de atât de mulți ani, să atragă turiști străini. Dacă statul este vinovat că noi nu avem turiști străini, și statul este cel care ne face să depindem doar de turiștii români, este inadmisibil să pierdem din masa de turiști români un procent, oricare ar fi el, sau să pierdem de tot această circulație a tichetelor, care nici nu vrem să o luăm în calcul. Asta ar însemna îngroparea turismului românesc pentru mulți ani de acum înainte. Doar tichetele de vacanță, în anumite situații, au ținut în viață multe din locațiile de cazare sau operatorii din această industrie. Nu în toate destinațiile ponderea a fost atât de mare, dar se vor întoarce la negru multe din afacerile din turism, pe când tichetele de vacanță au scos la alb 50% din economia din această industrie și, din acest punct de vedere, nu poate fi luat în calcul acest scenariu. Vom vedea în ce măsură vom reuși să tăiem această propunere de pe masa Guvernului.”, a încheiat Corina Martin.   
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scarboasa si umflata femeie
0
0
Ce-i cu cuibul ala de berze de pe capul Dv?
4
0
Corina Martin vaca mai vaca ca tine nu am vazut.
6
0
Cum sa directionam bani publici catre prietenii de partid? Ca doar nu toti saracii au hoteluri, simplu, inventam tichete de vacanta.... Cum se ajuta hotii intre ei, pe ala cu mini market, ala de a fost executat de nemtii lidl si kaufland, de ce nu ii ajutati ma? Pai, simplu, ala nu e consilier la primarie, deputat, pile in administratia locala etc... ti ai drek de banditi, pai, luam taxe de la 100 si ii bagam in hogtelieri? ca , acolo ajung banii... mama voastra de hotomani
11
1
Să plătească PULIMEA cu chash din buzunar cum am platit eu lucrând la PRIVAT.
15
2
ce p**i tias da peste tot
6
3
rar imi e dta sa vad ca toti cei care comenteaza sunt pe aceeasi idee. idioata asta nu intelege nimic
13
1
bravo bai oameni buni. nu imi vine sa cred ca sunt si oameni cu cap in tara asta. daca o sa gandim toti asa, trebuie sa se schimbe ceva in tara asta ca sa traim si noi mai bine! jigodiile astea nenorocite trebuie sa inteleaga ca nu suntem p****i si nu mai merge prosteala.
10
0
O să reînvie turismul baleno după ce o să dispăreți voi, toți scenarii, toate nemernicilor ca tine în foame, când o să respectați consumatorul ,când o să rămâneți putini dar de calitate. Tu trebuie să dispari de tot din peisaj, tu trebuie să te duci după bunicul, acolo la 2 metri în garsonieră cu geam la stele. Și Resto sa-ti facă pomană din vouchere baleno nesimțită.
16
1
V-ati imbuibat bine din banii statului.... ati crescut imediat preturile la cazare si prestari servicii ....
16
0
Ce frumoasă e Corina
2
18
Are un caine in cap ascuns in coafura?
19
1
Operatorii in traducere smenarii
14
1
eu spun ca este bine ptr stat, sa-i ia la bani marunti ptr evaziuni, nu sa astepte pomeni de la stat. au gura mare!
11
3
Sa ma f*t in ele de vouchere, ca astia care vin pe vouchere au si cele mai mari figuri, ma refer la cei care vor la apartamente. / studio uri in regim hotelier. Vor sa fie dotat apartamentul cu masina de spalat vase, cada cu hidromasaj, piscina interioara&exterioara si ofera 200 lei pe noapte ( prin vouchere, sau prin saracie d aia de card ). Sunt multi care vin in Mamaia, fara vouchere si sunt mult mai educati, fac si plata cum trebuie, nu au o gramada de figuri ca taranoii astia Hai sa nu le mai dea niciun voucher, sa mearga in Grecia sau in Turcia, ca o sa iasa mult mai scump
20
8
Vai dar ce comentarii rautacioase la adresa peronajului din foto. Ce v-a facut domnule? Chiar asa sa aiba datorii la stat la toate firmele ei?
8
9
Auunge cu mokaneala pentru bugetari. Ce inseamna aceasta discriminare? Cu ce sunt ei mai presus decat un salariat la privat? Hotelieri si asa au marit tarifele pentru aceste vouchere.
22
1
Si pe tine te au tinut in viata I.NFOIATO !pe spinarea lor traiesti , mestecataoreo de caca
16
0
Iar ati dezgropat mumia data cu mult ruj ?Fara mocangeala cu vaucere spelunca asta de Mamaia ar fi fost goala .
24
1
Poate vor scădea încasările din turism, dar va crește calitatea serviciilor și respectul față de turist. Se va plăti exact atât cât face, nu doar se ajusteaza prețurile de cazare funcție de valoarea voucherului. Legea cererii și ofertei.
19
0
Doamne cât de bine o știu pe ingrata asta. Are toate firmele în datorii și aproape faliment dar e mare specialist în turism. De ce nu publicați datele de la ANAF ? O nemernica mincinoasă. Singurul lucru bun la ea e ca face cheltuieli dar din banii proștilor de la Resto. I-a făcut pe ăia la bani cum trebuie. O hotărâre ordinară
29
0
Madam Martin , s a terminat smechereala voastra -- zeci de ani in care v ati batut joc de turistii romani , ca sa nu mai vorbesc de angajati;de ce nu vorbesti , MADAM , despre filozofia dupa ca re v ati ghidat in toti acesti zeci de ani , ----DA-L IN MAMA-SA DE FRAIER ? DACA NU E ASTA VINE ALTU ? CA NU AU BANI DE GRECIA SAU TURCIA SI TOT LA MAMAIA ISI VOR LASA BRUMA DE ANI ADUNATA..in cazul in care ai uitat , romanii ca natie sunt toleranti dar si daca li se pune travers pe ceva nu i mai intorci.N aveti decat sa dati faliment cu toti - lacomoia vostra si amatorismul in turism v a adus aici.SICTIR CU LAMENTARILE VOSTRE PUBLICE .Subscriu la ce este scris de NELU PARAINDARAT.
32
1
Domnul Corina este Martin de la Polaris, sau Stroe de la Consiliul judetean? Ca sa stim si noi cine-i Nenea Corina.
17
2
Banii de la stat,adica ai contribuabililor,au fost alocati unor categorii de bugetari sub forma de vouchere,si au trecut in buzunarele unor privati! Nu degeaba,bineinteles! Daca mai punem la socoteala si programe de genul 50-20,de ce se mai mira unii ca gaura la buget este de vreo 45 de miliarde?
29
2
Gata cu cerseala care dai faliment care rezisti bine. Barbata-tu e in puscarie ciocanitoare
28
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166