REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Corina Martin vrea să candideze la alegerile parlamentare. Video

Corina Martin vrea să candideze la alegerile parlamentare. Video

Ana Maria LIPAN, M.P. 26 iulie 2023 | 00:00 1814

Corina Martin a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, faptul că se gândește serios la o nouă candidatură, în mod special pentru poziția de parlamentar, și că este deschisă discuțiilor cu partidele politice. Acest fapt nu e deloc surprinzător, având în vedere tentativa sa din 2020, soldată cu rezultate impresionante, luând în calcul lipsa sa de experiență în această sferă la momentul respectiv. Posibilitatea de a o vedea pe aceasta pe un nou buletin de vot a fost adusă în discuție încă din primăvara acestui an, când, în cadrul unei conferințe de presă susținută de Organizația Județeană a PSD Constanța, mai marii partidului au menționat că printre cei incluși în sondajele realizate se află și Corina Martin.

Corina Martin vrea sa candideze la alegerile parlamentare. Video

Corina Martin a cochetat în trecut cu lumea politică, reușind să obțină rezultate  surprinzătoare la alegerile din 2022, când aceasta a candidat din partea Partidului Ecologist Român, la Primăria Municipiului Constanța. Posibilitatea unei noi candidaturi a acesteia a fost readusă în discuție încă din primăvara acestui an când, în cadrul unei conferințe de presă susținută de Organizația Județeană a PSD Constanța, mai marii partidului au menționat că printre cei incluși în sondajele realizate se află și Corina Martin. Ca și la momentul respectiv, aceasta a răspuns sincer, dezvăluind că așteaptă propunerile marilor partide, însă nu ar mai face un asemenea pas alături de o formațiune politică aflată la început de drum. Despre candidatura anterioară,  președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța spune că a ajutat-o să înțeleagă ce presupune o astfel de acțiune și că a fost o experiență din care a avut doar de câștigat. 

Corina Martin vrea sa candideze la alegerile parlamentare. Video

“Nu sunt cooptată în PSD. Am lămurit faptul că nu m-a abordat nimeni, dar nu exclud nicio discuție cu partide mari, serioase. Eu am făcut o încercare în 2020, din care am vrut și am reușit să învăț foarte mult. Singurul partid care a venit la mine a fost Partidul Ecologist Român. Mi-aș fi dorit să am și o altă propunere, dar ea nu a venit. Cu toate acestea, orice partid mare, serios și bine organizat, nu poate ignora procentul foarte bun pe care eu l-am avut în doar 2 luni de campanie. Eu nu am avut o carieră politică și am obținut un loc 5 din 17 candidați, dar cu un procent bun, care real a fost și mai mare decât atât. 

L-am obținut prin muncă în fiecare zi, pe stradă. Am făcut fără nicio excepție, fiecare zi de campanie pe stradă, între oameni, în cartiere, întorcându-mă de două-trei ori în anumite cartiere unde am văzut că sunt probleme iar concentrația de locuitori era mai mare și am învățat foarte mult. Am învățat ce înseamnă să fii membru într-un partid, ce înseamnă o campanie electorală. Ca și simplu cetățean, din afară lucrurile se văd diferit față de cum sunt ele în interior. Acum știu foarte bine ce trebuie să fac, dar nu resping nicio discuție, niciun dialog cu un partid care să vină către mine cu o propunere. Dacă vom avea acea discuție, vom vedea care e decizia. Nu iau neapărat în calcul o candidatură ca independent”, a declarat aceasta. 

Mai tentată de Parlament decât de Primărie?

Aceasta a menționat și faptul că ambițiile sale nu vizează exclusiv funcția de Primar al Municipiului, experiența sa în domeniul turismului făcând-o să aspire către un rol în Parlament. Martin consideră că o astfel de reușită va aduce un impact pozitiv puternic asupra turismului și nu numai.

„Eu mai degrabă mi-aș dori să ajung în Parlamentul României. Este una dintre direcțiile la care mă gândesc tot mai mult. Am mai spus de-a lungul timpului, întotdeauna ajungem acolo unde se fac legile, unde se iau deciziile. Guvernul doar le pune în aplicare. Legea se face în Parlament. Cred că acolo aș putea să fac foarte bine munca de lobby, care mi se potrivește foarte bine. Am constant că foarte mulți dintre miniștri chiar nu știu foarte multe lucruri. Mă tentează foarte mult un drum politic în Parlament. Știam că e practic imposibil să ajungi acolo ca și candidat independent. Am făcut acest lucru pentru a convinge constănțenii că problemele pe care mi le-au spus 2 luni în campanie ca și candidat la Primăria Constanța sunt în atenția mea și că voi încerca să contribui la rezolvarea lor, dacă ajung în Parlament. Nu exclud nicio candidatură. Nici pentru Primăria Constanța. Sunt un om muncitor. Aștept și sunt deschisă fiecărui dialog. Nu aș mai miza pe un partid mic pentru că mi-am încercat și capacitățile și informațiile și cunoștințele. Mă interesează discuțiile cu un partid mare, cu care să rezonez. Să știți că urmăresc, dar mă exprim mai puțin în problemele orașului, pentru că sunt în continuare atentă să văd spre ce direcție merg lucrurile, nu doar în turism.”, a mai menționat Corina Martin. 

Cât despre direcția politică pe care aceasta ar urma-o, Martin declară că, deși timp de multă vreme a fost asociată cu social-democrații care s-au aflat timp de 20 de ani la conducerea municipiului, a colaborat de-a lungul timpului cu diverse formațiuni politice, ca și ca președinte a Federației de Promovare Turistică. Despre administrația liberală actuală în schimb, Martin consideră că încă nu au reușit să identifice adevăratele nevoi ale Constanței. 

Corina Martin vrea sa candideze la alegerile parlamentare. Video

„Îmi este greu să spun acum că înclin spre PSD, deși Constanța a avut administrație PSD timp de foarte mulți ani. Multă lume m-a identificat cu acest partid, ignorând faptul că în toate celelalte județe în car eu, ca președinte a Federației de Promovare Turistică, timp de 10 ani, am dezvoltat organizații cum a fost Asociația Litoral Delta Dunării, nu era conducere PSD. Am avut și UDMR și liberali. Am rezonat și am lucrat la fel de bine cu toți, dacă ei au vrut să dezvolte turismul. Dacă la Constanța am avut timp de 20 de ani administrație PSD, oameni cu care am lucrat foarte bine, oameni, care reușiseră să înțeleagă ceea ce facem și respectau ceea ce spune Corina Martin, nu pot să spun același lucru acum dim păcate, pentru că în doar 2 ani de administrație liberă încă nu s-au înțeles nevoile și direcția normal spre care ar trebui să meargă lucrurile. Nu sunt foarte mult convinsă de capacitatea liberă de a conduce acest oraș sau acest județ”, a precizat Corina Martin în încheiere. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510