REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.8° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Corina Maxim, contestată puternic de medicii din Spitalul de Boli Infecțioase

Corina Maxim, contestată puternic de medicii din Spitalul de Boli Infecțioase

Replica API 26 martie 2022 | 00:09 4509

Medicii din Spitalul de Boli Infecțioase Constanta se dezic de acțiunile și declarațiile doctoriței Corina Maxim. Aceștia au transmis o scrisoare deschisa prin intermediul căreia o acuza pe Maxim de mai multe lucruri, printre care faptul ca a adoptat o atitudine de bullying față de medicii care nu i-au susținut acțiunile și aparițiile în presă.

„Parte din declaraţiile şi acţiunile întreprinse de doamna dr Corina Maria Maxim-Mitroi pe parcursul celor 5 luni de la închiderea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa au fost făcute ca urmare a deciziilor personale.

Deşi dorinţa întregului colectiv este redeschiderea acestui spital într-un interval de timp cât mai scurt posibil, nu am agreat modalitatea prin care doamna doctor a decis să acţioneze.

Încă de la început am dorit să păstrăm spiritul de echipă şi să participăm împreună la reluarea activităţii în această instituţie, prin organizarea unor grupuri de lucru din care inclusiv dumneaei a făcut parte. Chiar de la prima şedinţă organizată de conducerea interimară cu întregul colectiv de medici, când nu se putea aprecia în mod obiectiv perioada de timp necesară pentru redeschiderea spitalului şi nici nu se putea evalua performanţa noii conduceri abia numite, atitudinea doamnei doctor a fost una agresivă, cu injurii şi denigrări la adresa colegilor medici.

Am fi dorit ca medicul Rugină să fi putut tempera abordarea ofensatoare a colegei noastre

În aceeași şedinţă d-na doctor Maxim-Mitroi a afirmat în repetate rânduri că are soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se găseşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa dar a refuzat sa ni le împărtăşească, părăsind sala de şedinţă. Nu am înţeles atitudinea doamnei doctor de la acel moment şi nici în perioada ulterioară. În mod constant postările dumneaei pe grupurile profesionale interne au fost atacuri la persoană la adresa colegilor si a conducerii interimare a Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanţa.

Nerăspunzându-i-se la aceste provocări şi atacuri, doamna dr Maxim Mitroi a ales să iasă din aceste grupuri, al căror scop era de altfel doar unul medical. Din declaraţiile făcute în presa locală şi în mediul online pare să fi transformat totul într-o luptă personală cu colegii medici care nu i-au acordat votul pentru ocuparea funcţiei de manager interimar.

Mai mult decât atât, dumneaei a adoptat o atitudine de „bullying’’ faţă de medicii care nu i-au susţinut modalitatea de acţiune si de apariţie în presă, prin trimiterea de mesaje personale jignitoare, urmate de blocarea pe aplicaţiile de mesagerie sau pe reţelele de socializare.

Deşi în apariţiile sale, colega noastră a afirmat că actuala conducere este lipsită de transparenţă şi îi îngrădeşte libertatea de gândire şi de exprimare, fiecare mesaj, chiar şi imparţial, postat de medicii care nu au agreat modul în care dumneaei a apărut în presă, nu a rămas nesancţionat de domnia sa în media.

Doctorul Maxim a prezentat trunchiat realitatea

Ţinem să menţionăm că decenţa impusă de meseria de medic ne-a determinat să adoptăm o atitudine rezervată legată de postările si declaraţiile făcute de doamna doctor. Nu suntem indiferenţi faţă de situaţia actuală a spitalului, însă am ales o cale raţională de dialog şi soluţionare a problemelor.

Imediat după ridicarea autorizaţiei de funcţionare a spitalului am fost implicaţi în identificarea unor soluţii pentru relocarea personalului medical, care risca să rămână fără loc de muncă. Al doilea scop a fost reluarea activităţii medicale în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. De aceea, am participat la acţiuni de atragere a sponsorilor pentru strângerea unei părţi din fondurile necesare expertizelor şi proiectelor pentru reabilitarea si pentru dotarea spitalului.

Dr. Sorin Rugină

Am fi dorit ca domnul Prof. Univ. Dr. Sorin Rugină, care a făcut parte din echipa care a înfiinţat spitalul şi care pentru o vreme a fost managerul instituţiei, în calitate de mentor al mai multor generaţii de medici, să fi putut tempera abordarea ofensatoare a colegei noastre. Am asteptat din partea domniei sale o intervenţie de încurajare a spiritului de echipă.

Din păcate, aparitiile doamnei doctor în spaţiul public în care a prezentat trunchiat realitatea au dus la tensiuni şi suspiciuni nefondate în rândul personalului medical.

Pledăm pentru redeschiderea întregului spital în vederea gestionării pacienţilor cu patologie infecţioasă care la acest moment au un acces limitat la serviciile de specialitate. Ne dorim ca după deschiderea Secţiei de spitalizare continuă din cartierul Medeea, să urmeze redeschiderea în cel mai scurt timp posibil a celorlalte secţii.“

Semnează un grup de medici din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanţa: Dr. Iancu Ana-Maria - medic primar boli infecţioase, Dr. Petcu Andra-Elena - medic primar boli infecţioase, Dr. Cernat Roxana Carmen – medic primar boli infecţioase, Dr. Gherghina Aura - medic primar boli infecţioase, Dr. Ilie-Şerban Carmen - medic primar boli infecţioase Dr. Muja Eugenia – medic primar boli infecţioase, Dr. Marcaş Consuela – medic primar boli infecţioase, Dr. Mitan Iuliana Romelia – medic specialist anestezie terapie intensiva, Dr. Mihai Raluca Vasilica – medic specialist boli infecţioase.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
maimuta de corina,medicul spagar,face foamea cu salariul imens dat de pesedea ptr nimic?
0
0
Cora - directoare, Rugina - primar, Irina Dtru - city manager ! Ar fi misto, nu-i asa ?!?
0
0
Ocupati-va sa deschideti Spitalul de Boli Infectioase din Constanta. Dupa ce se deschide va puteti parui in privat: la birou la munca... Ca sa pricepeti ce este important: redeschiderea Spitalului de Boli Infectioase din Constanta.
1
0
Maximas este in lumea ei.Sa mearga linistita unde doreste vin vremuri grele pentru spital
1
1
Cine il critica pe marele conducator al orasului devine dusmanul poporului. Restul sunt povesti !!!
0
0
Rugina vrea sa ajunga iar la conducerea spitalului, nu i-a ajuns cata spaga a luat de la Ovidius domnul profesor si fost rector. Imi vine sa vomit!
1
0
Ca sa fie clar. Nu sunt postac. Ma surprinde atitudinea domnului profesor. Il deranjaza pozele. Trebuiau unele cu niste figuri suparate? Face si el ca Putin? ca sa folosesc un personaj de azi care isi ascunde opozantii? Domnule profesor doctor ...... sa va fie rusine de postarea pe care ati facut-o. Mai bine vedeti ce scrie in acea scrisoare si rezolvati problema dar nu in modul pe care l-ati inceput.
0
0
As dori sa precizez ca sunt chiar eu,cel acuzat, nu este un pseudonim,si faptul ca eu sunt cel care fac primul comentariu,arata ca "postacii"au ramas si ei fara replica la o astfel de atitudine jurnalistica! Am privit fotografiile asa ziselor semnatare ale petitiei,si privirile lor candide contrasteaza clar cu atitudinea incredibila din articol.De aceea ,inaintea unui drept la replica,as solicita lista cu semnaturile persoanelor invocate si recunoasterea lor ca si-au dat acordul pentru utilizarea fotografiilor. Pana atunci,le solicit semnatarelor sa se dezica public de aceasta
0
0
Hai postacilor...ce faceti? Aveti de data asta nume si prenume ale colegilor indignati!!! Tot linsaj este asta??? V a mancat pisica limba? Ipocritilor!!!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768