REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cornel Panait e resemnat după ce a pierdut președinția Senatului UMC

Cornel Panait e resemnat după ce a pierdut președinția Senatului UMC

Andreea VLAICU, Mirela PASCAL 20 februarie 2024 | 00:00 5865

Luni, 19 februarie, la Universitatea Maritimă din Constanța s-au desfășurat alegeri pentru funcția de președinte al Senatului. În urma procesului electoral, Remus Zăgan a fost ales noul președinte al Senatului UMC. A candidat și Cornel Panait însă, din păcate, a pierdut. Contactat pentru un punct de vedere, fostul președinte al Senatului spune că nu este trist... dacă așa a fost votul colegilor. Va rămâne, în continuare, în UMC, pe funcția de profesor.

Cornel Panait e resemnat dupa ce a pierdut presedintia Senatului UMCCornel Panait

Remus Zăgan, profesor la Facultatea de Electromecanică Navală, este noul președinte al Senatului UMC.  Precizăm că și-au depus candidatura Cornel Panait, Remus Zagan și Ghiorghe Bătrânca. Cornel Panait a declarat, pentru Replica de Constanța, că a primit destul de bine rezultatul. ,,Eu nu am pierdut. Un alt coleg a câștigat” a spus acesta în glumă. ,,Votul a însemnat voința majorității oamenilor din Senat. Oamenii au crezut mai mult în colegul meu. Asta este. Votul democratic asta spune. La momentul în care vine cineva mai bun decât tine și câștigă, trebuie să faci loc celui care a câștigat”. Cornel Panait a precizat că rămâne în funcția din prezent, mai exact profesor de electrotehnică. „Eu sunt cadru didactic în UMC și continui. Mă simt foarte bine. E un an destul de dificil. Faptul că am în spate voturile împotriva majorității celor care sunt în Senat nu fac altceva decât să mă dau la o parte și să zic «Bravo!»

 

Cornel Panait e resemnat dupa ce a pierdut presedintia Senatului UMCRemus Zăgan

Revenind la Remus Zăgan, precizăm că acesta are un CV destul de stufos. Este profesor Inginerie Industrială, în cadrul UMC, a fost director Departament Ştiinţe Generale Inginereşti (ianuarie 2017 – decembrie 2018), a fost decan al Facultății de Inginerie Mecanică. Anterior, a fost profesor la Universitatea Ovidius Constanța

Cornel Panait e resemnat dupa ce a pierdut presedintia Senatului UMCCV-ul lui Remus Zăgan

A fost vicepreşedinte al Senatului UMC, începând cu iunie 2020, membru în Senatul UMC, în 2016, membru în Consiliul Facultăţii de Electromecanică Navală și preşedintele comisiei de etică a UMC (ian. 2016-ian.2017)

Cornel Panait e resemnat dupa ce a pierdut presedintia Senatului UMC

 

Zagon va face echipă la conducerea UMC cu Gabriel Raicu. Reamintim că, pe 7 februarie 2024, la Universitatea Maritimă din Constanța, au avut loc și alegerile pentru viitorul rector, fiind desemnat noul rector dr. ing. Gabriel Raicu, de la Facultatea de Navigație și Transport Naval.

Cornel Panait e resemnat dupa ce a pierdut presedintia Senatului UMC

Voturile exprimate pentru noul rector au fost astfel: Gabriel Raicu 65 - voturi, Costel Stancă - 28 voturi, Ioan Omocea - 11 voturi.

Cornel Panait e resemnat dupa ce a pierdut presedintia Senatului UMCCostel Stancă, Gabriel Raicu și Ioan Omocea

Urmează ca urmând ca în prima ședință a Senatului Universității să fie semnat contractul de management între noul rector și Senat. Tot în prima ședință a Senatului vor fi numiți și noii prorectori, cu avizul/consultarea Senatului Universității. Între 11 și 13 martie se vor depune candidaturile pentru funcția de decan, pe 18 martie urmând să aibă loc și concursul. Între 20 martie și 22 martie vor fi desemnați prodecanii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436