REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
16.3° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Coronavirus: Mike Pompeo, în carantină după un contact cu o persoană pozitivă la COVID-19

Coronavirus: Mike Pompeo, în carantină după un contact cu o persoană pozitivă la COVID-19

Replica API 17 decembrie 2020 | 00:00 1022

Şeful diplomaţiei primei puteri mondiale, Mike Pompeo, a intrat în carantină după un contact cu o persoană pozitivă la COVID-19, a anunţat miercuri Departamentul de Stat american, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mike Pompeo

"Secretarul de stat a fost testat şi este negativ", a precizat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane într-o declaraţie transmisă media.

Dar "el a fost identificat ca având un contact cu o persoană testată pozitiv la COVID", a cărei identitate nu a fost dezvăluită, din dorinţa de a-i respecta viaţa privată, a spus acest purtător de cuvânt.

Conform recomandărilor autorităţilor sanitare, Mike Pompeo "va fi în carantină" şi "supravegheat îndeaproape de echipa medicală a Departamentului de Stat", a adăugat el.

Secretarul de stat este ministrul cel mai important al guvernului american şi al patrulea în ordinea succesiunii la preşedinţia SUA în caz de demisie, destituire sau deces.

Executivul american a fost deja afectat de numeroase cazuri de coronavirus, în special Casa Albă, unde preşedintele Donald Trump însuşi a fost testat pozitiv şi a trebuit să fie spitalizat trei zile la începutul lui octombrie în plină campanie electorală pentru scrutinul din 3 noiembrie, în cele din urmă pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Mai mulţi membri ai familiei sale sau consilieri au fost diagnosticaţi pozitiv, într-o asemenea măsură încât preşedinţia a fost identificată la acel moment ca un veritabil focar de contaminare, notează France Presse.

Donald Trump a minimalizat în mai multe rânduri gravitatea pandemiei şi nu a purtat masca decât cu reticenţă.

Mike Pompeo apărea cel mai adesea cu mască în timpul deplasărilor sale în străinătate, notează AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515