REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.5° Constanța Mie., 9 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6877
18.5° Constanța Miercuri, 9 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6877
 

Coronavirus: OMS avertizează împotriva remediilor tradiţionale netestate împotriva COVID-19

Coronavirus: OMS avertizează împotriva remediilor tradiţionale netestate împotriva COVID-19

Replica API 6 mai 2020 | 00:00 1068

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că plante medicinale precum Artemisia annua, promovate ca un posibil tratament împotriva COVID-19, ar trebui testate pentru eficacitate şi efecte secundare, informează Reuters, citată de Agerpres.

OMS a afirmat că sprijină folosirea remediilor tradiţionale testate ştiinţific, adăugând că medicina complementară şi alternativă are multe beneficii.

Cursa pentru descoperirea unui tratament anti COVID-19 a stârnit un interes reînnoit în plante precum Artemisia annua, cunoscută şi sub denumirea de ''pelin dulce''.

Preşedintele Madagascarului, Andry Rajoelina, promovează un tratament pe baza acestei plante. Deşi acest amestec pe bază de plante nu a fost încă testat ştiinţific, liderii mai multor ţări africane au anunţat că au făcut comenzi sau că au primit loturi din acest remediu.

''Chiar dacă tratamentele provin din practici tradiţionale şi din natură, stabilirea eficacităţii şi siguranţei acestora prin teste clinice riguroase este esenţială'', au precizat reprezentanţii biroului regional OMS pentru Africa Subsahariană, într-un comunicat.

OMS menţionează că lucrează cu institute de cercetare pentru a selecta produse din medicina tradiţională care pot fi investigate pentru eficacitate şi siguranţă clinică ca tratamente pentru COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Organizaţia a mai menţionat că trebuie procedat cu prudenţă împotriva informaţiilor eronate, în special pe reţelele de socializare, despre eficacitatea anumitor remedii în contextul eforturilor depuse în această perioadă pentru descoperirea unui tratament pentru COVID-19.

''Multe plante şi substanţe sunt propuse fără respectarea cerinţelor minime de probare a calităţii, siguranţei şi eficacităţii", a precizat organizaţia.

Biroul regional OMS a adăugat că folosirea unor produse care nu au fost analizate riguros ar putea pune oameni în pericol, oferindu-le un fals sentiment de securitate şi distrăgându-i de la măsurile de prevenţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comunistul etiopian de la conducere ce cauta cu un distrus ca Bill Gates,pedofil,client al insulei Lt.St. James detinuta de Epstein?Etiopianul comunist si cu pedofilul informatician cu parinti parte din elitele globale,incearca ce anume?OMS este MADE IN CHINA
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817