REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Coșmarul familiei Furdui, rămasă fără șapte copii în Germania, a luat sfârșit

Coșmarul familiei Furdui, rămasă fără șapte copii în Germania, a luat sfârșit

Ana Maria LIPAN 11 februarie 2023 | 13:17 1852

Coșmarul familiei Furdui, rămasă fără șapte copii în Germania, a luat sfârșit. Toți copiii urmează să se întoarcă lângă părinți. Ministerul Afacerilor Externe, care a urmărit îndeaproape cazul acestora încă de la început, a transmis un comunicat prin care oferă noi informații despre situație.

Cosmarul familiei Furdui, ramasa fara sapte copii in Germania, a luat sfarsit

Referitor la cazul acestor copii, pentru care autoritățile germane din districtul Heide, Saxonia Inferioară, Republica Federală Germania, au dispus, în luna aprilie 2021, măsura plasării în custodie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, la data de 10 februarie 2023, judecătoria Walsrode, landul Saxonia, a dispus revocarea măsurii de protecție și în cazul ultimului dintre cei șapte minori pentru care autoritățile germane au dispus o măsură de protecție, acesta urmând să revină în familie cel târziu în data de 11 februarie 2023. Informația referitoare la decizia instanței a fost comunicată de către mama minorilor în cadrul unei convorbiri telefonice cu reprezentanții Ambasadei României la Berlin.

MAE amintește, în context, că, la acest moment, cinci din cei șapte minori au revenit în familie, fratele cel mare se află în România în familia extinsă, iar fiica cea mică urmează să fie preluată de părinți cel târziu în data de 11 februarie 2023.

Totodată, MAE reamintește că Ambasada României la Berlin are în atenție acest caz încă din data de 29 aprilie 2021, când misiunea diplomatică s-a autosesizat, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la situația minorilor români.

Astfel, încă de la data semnalării situației, Ambasada României la Berlin a întreprins, în regim de urgență, demersuri oficiale pe lângă autoritățile germane competente și a contactat familia cetățenilor români minori, în vederea obținerii unor informații suplimentare și oferirii de sprijin consular, conform competențelor legale. De asemenea, Ambasada României la Berlin a eliberat minorilor acte de stare civilă și documente de călătorie românești.

Totodată, MAE precizează că, pentru a veni în sprijinul familiei, s-au efectuat multiple demersuri, pe mai multe paliere, atât la nivel guvernamental, în strânsă cooperare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Adopție, cât și la nivel parlamentar. Reprezentanți ai Parlamentului României au efectuat demersuri în sprijinul familiei, la nivelul Ambasadei Republicii Federale Germania la București, prin vizite și intâlniri cu autorități relevante din Republica Federală Germania.

MAE precizează că reprezentanții Ambasadei României la Berlin au menținut un dialog constant cu privire la acest caz atât cu autoritățile federale (inclusiv Ministerul Federal de Externe german), cât și cu autoritățile competente locale, precum și cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalitații de Șanse, prin ANPDCA, în vederea sprijinirii familiei și a monitorizat permanent evoluția cazului. De asemenea, MAE a solicitat autorităților germane întreprinderea măsurilor corespunzătoare, conform competențelor legale, și a pus la dispoziția autorităților locale anchetele sociale efectuate în scopul sprijinirii repatrierii minorilor și reintegrării acestora în familia extinsă din România.

Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada României la Berlin au acordat o prioritate deosebită acestui caz, fiind în dialog continuu cu familia minorilor, cu autoritățile germane competente și Ministerul Familiei și a sprijinit în mod repetat demersurile familiei minorilor, inclusiv prin mijloacele de intervenție posibile în baza legislației germane și a dreptului internațional în materie, având în vedere interesul superior al copiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-i pupe-n cwr pe sectantii infecti
2
0
iubeste atat de mult familia de penticostali sa-i mute in romania si sa le dea alocatia de copii lunar ca la nemti.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510