REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Costin Răsăuțeanu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei

Costin Răsăuțeanu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei

Ana Maria LIPAN 3 mai 2023 | 12:34 686

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertății Presei de către Adunare Generală a Onu, încă din anul 1993. Decizia a fost luată în cadrul Conferinței Generală UNESCO din 1991, cu prilejul adoptării  rezoluției cu privire la „Promovarea libertății presei în lume” care recunoștea că „o presă liberă, pluralistă și independentă este o componentă esențială a oricărei societăți democratice”.

Costin Rasauteanu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei

Evenimentul celebrează principiile care stau la baza libertății presei, dar promovează și starea libertății presei la nivel global, cu scopul de a reînnoi eforturile pentru apărarea independenței mass-mediei. Cu această ocazie se reflectă cu privire la problemele pe care libertatea presei le întâmpină și se aduc omagii jurnaliștilor care și-au pierdut viața la datorie.

Costin Rasauteanu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei

Consilierul local municipal, Costin Răsăuțeanu, a transmis miercuri, 3 mai a.c., un mesaj cu această ocazie.

"3 mai - „Ziua Mondială a Libertății Presei” Este ziua în care Organizația Națiunilor Unite celebrează principiile fundamentale ale libertății presei. Într-o lume în care ne confruntăm cu multiple crize - conflicte, inegalități socio-economice, provocări pentru sănătatea și calitatea vieții oamenilor- și când adevărul este din ce în ce mai amenințat de dezinformare și de discursul urii, misiunea mass-media este și mai importantă. Este ziua în care onorăm munca și efortul neobosit al jurnaliștilor în a arăta adevărul. Este de asemenea, o oportunitate de a aduce în lumină etica profesională și provocările profesioniștilor media. Este necesar ca autoritățile, reprezentanții instituțiilor publice, organizațiile neguvernamentale și cele private să respecte libertatea presei. Mulțumesc reprezentanților presei constănțene, care, în ciuda provocărilor pe care le întâmpină nu de puține ori, rămân tributari misiunii lor, fără să se abată de la etica profesională. Se știu ei. La multi ani!", a scris acesta pe pagina oficială de Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
El trebuie sa candideze la primaria Constanta.
1
2
Daca nu era Rasauteanu asta sa bage amendamentele noastre eram prăjiți toti astia care ne tragem grijile sa Tinem angajatii
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510