REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Costul ridicat, frica și jena le împiedică pe femei să facă investigații regulate la sân

Costul ridicat, frica și jena le împiedică pe femei să facă investigații regulate la sân

A.F. 5 iulie 2024 | 00:00 92

Asociația Credu, dedicată promovării sănătății prin educație și conștientizare, lansează rezultatele studiului privind percepțiile și comportamentele legate de sănătatea sânilor în rândul populației din România.

Costul ridicat, frica si jena le impiedica pe femei sa faca investigatii regulate la san

Rezultatele studiului „Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?” oferă o perspectivă asupra modului în care femeile din diverse grupuri demografice își gestionează sănătatea sânilor.

În urma cercetării, s-a constatat că există persoane atente la sănătatea lor care sunt dispuse să devină promotori ai sănătății în familiile și comunitățile lor (prieteni, vecini, colegi etc.), diseminând informații despre necesitatea consultării medicului și efectuării investigațiilor la sân.

Aceasta subliniază importanța educației continue și a sprijinului comunitar în promovarea sănătății sânilor.

7 motive pentru care femeile nu fac investigații regulate la sân

Studiul Asociației Credu a identificat mai multe obstacole care pot împiedica femeile să efectueze investigații regulate la sân:

  • Costul: 65.8% dintre respondenți au menționat costul ca fiind un obstacol în accesarea serviciilor de sănătate pentru sănătatea sânilor.
  • Frica: 25.2% dintre participanți au declarat că frica este un factor care îi descurajează să efectueze investigații la sân.
  • Lipsa de timp: 23.3% dintre femei au indicat lipsa de timp ca pe un obstacol în programarea pentru investigații.
  • Lipsa de informații: 21.8% dintre respondenți au menționat că nu au suficiente informații despre procedurile necesare.
  • Jenă: 12.8% dintre participanți au menționat jena ca fiind o barieră în discutarea problemelor de sănătate sânului.
  • Probleme de trai mai importante: 10.9% dintre respondenți au indicat că alte probleme de sănătate sau probleme financiare mai urgente sunt prioritare.
  • Lipsa de educație: 10% dintre participanți au menționat că lipsa de educație în privința sănătății sânilor îi împiedică să acorde atenția necesară.

Dr. Daciana Toma, medic de familie: Eu nu emit mai mult de 10 bilete de trimitere pe an

Aceste obstacole subliniază necesitatea continuării eforturilor de educare și sensibilizare prin intermediul campaniei „Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?”, pentru a depăși barierele și pentru a încuraja femeile să prioritizeze sănătatea sânilor lor.

„E important sa alocăm timp pentru sănătatea noastră! Dacă faci investigațiile la timp, asta înseamnă că ai câștigat nu câteva zile, nu câteva luni, ci câțiva ani. De altfel, foarte puține dintre pacientele care se prezintă la cabinetul meu fac investigațiile la sân, deși declară că știu că este important.

Dar concret, eu nu emit mai mult de 10 bilete de trimitere pe an, pentru că nu vor să le efectueze. E o mare diferență între ce știm și ceea ce facem”, a menționat Dr. Daciana Toma, medic de familie,  în cadrul conferinței de lansare.

Pentru mai multe informații și pentru a participa activ la campania „Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?”, vă invităm să vizitați investigatii-san.ro.

Asociația Credu este o organizație non-profit fondată pentru a promova sănătatea populației prin educație și conștientizare. De la înființarea sa, Asociația Credu a dezvoltat inițiative menite să îmbunătățească accesul oamenilor la informații esențiale și servicii de sănătate în România, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510