REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
20.7° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

CREDEȚI că un IPHONE 13 se poate VINDE cu doar 15 LEI?!

CREDEȚI că un IPHONE 13 se poate VINDE cu doar 15 LEI?!

Replica API 20 ianuarie 2022 | 00:38 4755

Tendințele în social media sunt într-o continuă evoluție. În ultima perioadă, Instagramul a devenit una dintre principalele platforme de social media, detronând Facebookul și Snapchatul. Din cauza faptului că majoritatea și-au ațintit privirile către Instragram, o nouă țeapă pare să bântuie platforma, de data asta cu Iphone 13 la doar 15 lei, totul fiind îmbrăcat sub forma unui giveaway pe care l-ai câștigat fără ca măcar să participi. Se pare că tot mai mulți utilizatori ai platformei au fost bombardați cu notificări ce îi făcea mari câștigători ai premiului.

Organizarea de giveaway online este o nouă modă printre utilizatorii platformei Instragram. Astfel de concursuri aduc multe beneficii organizatorilor, fiind vorba de o vizibilitate mai mare pe pagină, trafic crescut, loializarea clienților. Astfel, crescând numărul celor care accesează platforma, țeparii s-au mutat și aici. Tot mai mulți constănțeni s-au trezit cu notificări în care erau anunțați că au câștigat un Iphone 13.

Tot ce era de făcut pentru a intra în posesia telefonului era să accesezi o pagină de internet în care erai invitat să completezi un chestionar compus din 3 întrebări, apoi să deschizi mai multe cutii, dacă te aflai printre ,,norocoși”, pasul următor era să-ți lași datele de contact și adresa pentru livrarea premiului. Doar că, trebuie să plătești 15 lei. Dar cu cardul bancar și, automat, trebuie să introduceți toate datele.

Țeparii au lăsat, din păcate sau fericire, câteva indicii care să te facă să te prinzi că este o mega înșelătorie. De la denumirea site-ului pe care erai redirecționat până la faptul că Apple nu are oferi niciodată 70 de telefoane gratis, în cel mai bun și fericit caz, ar și oferit un singur device pe pagina lor oficială.

Oamenii legii avertizează!

Și mai interesant sunt mesajele pe care le redau aceștia, chipurile înfățișând câștigători fericiți. Unul dintre mesaje spune că a primit telefonul prin email și este foarte fericit. Așadar, mare atenție la aceste tehnici de înșelăciune. Așa cum spun și oamenii legii, fiți vigilenți la greșelile gramaticale din mesaje, la linkuri și la faptul că vi se cer bani! Dacă ați câștigat ceva și este real, nu vi se cer bani în prealabil și nici să introduceți datele personale de pe cardurile bancare!

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau sa câștig un iPhone pt că îmi doresc de mult
0
0
Nu am avut în viața mea un iPhone, și aș vrea și eu dacă se poate.
0
0
Vreau să cumpăr cum fac
0
0
Cum să crezi asa ceva e fake
4
0
Vrei un iPhone
0
0
Salut ! Un Iphone uneori se poate castiga si la tombole/concursuri, pentru ca aceasta firma face un profit enorm si uneori mai da sansa oamenilor la cate un cadou. Pentru cine e interesat, trebuie doar sa iti treci numarul de mobil pentru a participa, las link-ul mai jos, mult succes tuturor.
4
2
sau televizor de la altex cu 30 de lei .
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303