REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
29.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Crește numărul copiilor infectați cu streptococul care poate declanșa scarlatină

Crește numărul copiilor infectați cu streptococul care poate declanșa scarlatină

Andreea VREJOIU 15 mai 2023 | 13:36 1028

Numărul copiilor infectați cu streptococul de tip A, care poate declanșa scarlatină, este în creștere. Boala este extrem de contagioasă, îi afectează în special pe cei mici, dar se poate transmite și la părinți.

Creste numarul copiilor infectati cu streptococul care poate declansa scarlatina

Sandra Alexiu, medic de familie: "Se înregistrează o creștere a cazurilor de streptococ, în toată lumea, probabil din cauza perioadelor lungi de izolare și apoi de infecție puternică și numeroase cazuri cu infecțiile virale. A avea streptococ nu înseamnă că faci scarlatină.

Streptococul determină mai multe tipuri de boli. Cea mai cunoscută e amigdalita, acea amigdalită care are depozite de puroi și febră mare. E drept că streptococul determină și scarlatina, dar tot la fel de adevărat e ca sunt mulți care sunt purtători sănătoși de streptococ.

Vom trata cu antibiotic doar acele persoane care au ca simptome febra, gât dureros, tuse, depozite de puroi, ganglioni măriți. Exudatul ne dă rezultatul în câteva zile.
Dacă se depisteazăa un caz nu se declară epidemie, de la trei cazuri în sus într-o unitate se testează toate persoanele, se anunță DSP și se face ancheta epidemiologica. Dacă nu sunt mai mult de trei cazuri nu se recomandă testarea.

Suntem în pericolul de a descoperi mai mulți copii purtatori și vom năvăli cu antibiotic pe copii și nu vrem asta, nu vrem să tratăm cu antiobiotic o persoană care nu e bolnavă, pentru că îi putem face mai rău.", conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O căutare deschisă a partenerilor sexuali în orașul tău și în funcție de interese, totul este anonim și gratuit deocamdată. Lucru foarte tare, folosește ----> mub.me/kisky
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768