REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Crește numărul de cazuri de rujeolă și varicelă. Care este situația la Constanța?!

Crește numărul de cazuri de rujeolă și varicelă. Care este situația la Constanța?!

Virgil STOIAN 16 mai 2023 | 00:00 1520

Zeci de pacienți ajung zilnic în camerele de gardă cu boli eruptive și alergii de sezon. Doctorii infecționiști atrag atenția că primesc în fiecare zi, zeci de copii cu rujeolă și adulți cu varicelă. În această privință, Constanța este un caz fericit. Până acum nu a fost semnalat nici un caz de rujeolă. În privința varicelei, potrivit reprezentanților DSP, până acum au fost semnalate 53 de cazuri, însă în acest moment nu există focare.

Creste numarul de cazuri de rujeola si varicela. Care este situatia la Constanta?!
Situația medicală din țara noastră devine tot mai alarmantă. Zeci de copii sunt aduși zilnic în spitalele din România, prezentând boli eruptive și alergii specifice acestei perioade. Medicii specialiști trag un semnal de alarmă în legătură cu fluxul constant de copii infectați cu rujeolă și adulți afectați de varicelă.

Creste numarul de cazuri de rujeola si varicela. Care este situatia la Constanta?!Claudia Cambrea

La Constanța, nu sunt motive de îngrijorare...deocamdată ”În Constanța, nu avem nici un caz de rujeolă iar în privința varicelei, aici am avut tot timpul cazuri multe în special în partea aceasta a anului. Într-adevăr avem mai multe cazuri de varicelă decât anul trecut, dar nu pot să spun că este epidemie. De la sfârșit de februarie au început să crească cazurile. Este o boală de transmitere erogenă, vaccinarea nu este în programul național de imunizări, există un vaccin dar este contra cost, și atunci este greu de controlat boala. ” a declarat Claudia Cambrea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase

Creste numarul de cazuri de rujeola si varicela. Care este situatia la Constanta?!

Se recomandă vaccinarea

Ce recomandă medicii?! ”Recomandările la bolile cu transmitere erogenă sunt destul de greu de făcut, varicela este o boală deosebit de contagioasă, dar o poți contracta doar trecând pe lângă cineva. Prevenția se poate face doar prin vaccinare dacă își permit părinții. Sunt o serie de complicații care pot să apară, prin suprainfectația bacteriană a leziunilor cutanate. Veziculele acelea au un acoperiș foarte fin și se pot rupe foarte ușor, copiii se scarpină și dacă germenii pătrund la nivelul acela apar tot soiul de infecții, pot să rămână și cicatrici. În plus sunt o mulțime de complicații, pneumonie, encefalită, cerebelită, se poate ajunge și la bronhopneumonii pentru că scade rezistența organismului la apărare față de alte afecțiuni. Sunt forme mai grave dacă faci la vârsta adultului. ” a încheiat directorul Spitalului de Boli Infecțioase.
Nu am avut cazuri de rujeolă, ca spitalizări, la varicelă pe trimestrul 1 au fost 53 de cazuri, focare în acest moment nu avem” au declarat, pentru Replica, reprezentanții DSP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510