REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
26.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Crimă la Mircea Vodă! Un bărbat și-a omorât soția, din gelozie!

Crimă la Mircea Vodă! Un bărbat și-a omorât soția, din gelozie!

Replica API 4 aprilie 2022 | 18:17 8186

Crimă abominabilă petrecută în localitatea Mircea Vodă! Un bărbat și-a omorât soția din gelozie, înjunghiind-o în zona inimii, cu un briceag. Bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârșirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului. Potrivit informațiilor noastre, este vorba de Vasile Pașcă.

Prin ordonanţa din data de 02 aprilie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul P.V., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul zilei precedente.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 01 aprilie 2022, în jurul orei 20:00, în locuinţa comună din extravilanul comunei Mircea Vodă, judeţul Constanța, pe fondul geloziei şi stării de ebrietate, în cursul unui conflict spontan, inculpatul a ucis-o cu intenţie pe concubina sa, M.C., pe care a înjunghiat-o cu lama unui briceag şi i-a provocat o plagă penetrantă în zona hemitoracelui stâng, cu interesarea cordului, ce a dus la moarte prin hemoragie internă.

Pe parcursul anchetei penale iniţial inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de urmărire penală, însă ulterior a recunoscut comiterea faptei.

Dragoste cu năbădăi

Potrivit informațiilor noastre, în locuința în care s-a produs crima, stăteau patru persoane. Vasile Pașca și fratele său, amândoi ciobani, împreună cu concubinele lor, care erau de asemenea surori. Cei doi frați și-au schimbat după o perioadă partenerele, acesta fiind practic și mobilul crimei. Astfel, Vasile Pașca, beat fiind și gelos pe concubină, crezând că aceasta încă mai tânjește după fratele său, a luat un briceag și a înjunghiat-o pe aceasta din lateral stânga, atingându-i inima și provocându-i decesul. Inițial, inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de anchetă, sunând la 112 și susținând că și-a găsit concubina moartă, afirmație susținută de o altă persoană. Arma crimei a fost a fost găsită de anchetatori într-o poșetă, Vasile Pașca recunoscându-și într-un final fapta. Menționăm că acesta nu are antecedente penale.

În cursul zilei de 03 aprilie 2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ciobanul facea armata se disciplina si nu mai gandea si se comporta ca ultimul om de neaderthal in viata si nici asa nu-l poti numi
0
0
frati cu surori,Doamne Doamne nu iarta !
0
1
Nici in Las Fierbinti n-ai sa vezi asa ceva.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768