REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 12 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6880
19.4° Constanța Sâmbătă, 12 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6880
 

Criminalul care și-a ucis sora cu sânge rece, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare

Criminalul care și-a ucis sora cu sânge rece, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare

Virgil STOIAN 12 octombrie 2024 | 00:00 273

George Curtov, din Negru Vodă, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Bărbatul este acuzat că și-a ucis sora, după ce i-a aplicat acesteia mai multe lovituri de cuțit, după care s-a înjunghiat și el, în zona abdominală. Curtov ar fi comis crima pentru că sora lui nu l-a lăsat să se sinucidă. Condamnat la 15 ani de închisoare, prin sentința Tribunalului Constanța, Curtov nu a fost mulțumit de sentință, așa că a depus apel. Din nefericire pentru el, acesta o rămână în închisoare, magistrații din cadrul Curții de Apel respingând apelul acestuia ca nefondat, pe 10 octombrie 2024. Sentința este definitivă.

Criminalul care si-a ucis sora cu sange rece, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare


În dimineața zilei de 15 noiembrie 2023, în jurul orelor 6:00, George Curtov i-a aplicat surorii sale mai multe lovituri cu un cuțit în zona abdominală, în urma cărora aceasta a căzut la sol, suferind leziuni grave în zona capului, după care s-a autoînjunghiat și el în zona abdominală. Atât victima cât şi George Curtov au fost internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Aceștia locuiau la aceeași adresă din orașul Negru Vodă, dar în corpuri de casă separate. La data de 20 noiembrie 2023, sora lui George Curtov a decedat în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța și, potrivit concluziilor provizorii medico-legale în urma efectuării necropsiei, a rezultat că moartea acesteia a fost violentă și s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale masive ca urmare a secționării arterei vertebrale drepte, consecutivă plăgii înjunghiate cervicale posterioare paramediane drepte.

Criminalul care si-a ucis sora cu sange rece, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare

Curtov prezintă pericol social ridicat

Fiind examinat medico-legal psihiatric, medicii legiști au constatat că George Curtov prezintă tulburare mixtă de personalitate, este orientat temporo-spațial, are discernământul păstrat atât în prezent cât și la data săvârșirii faptei și, în raport cu aceasta, prezintă pericol social ridicat, atât pentru sine cât și pentru alții.

Fiind interogat de organele de cercetare penală la data comiterii faptei, George Curtov a recunoscut comiterea acesteia. Acesta a precizat că în dimineața zilei de 15 noiembrie 2023, a încercat să se sinucidă, lovindu-se cu o bucată de lemn în zona capului, după care s-a înjunghiat în zona hemitorace stâng, producându-și mai multe plăgi cu trei cuțite. Acesta a mai declarat că, după producerea plăgilor, ieșind în curtea locuinței, a văzut-o pe sora sa sunând pe cineva, și dându-și seama că vrea să-l interneze în Secția de psihiatrie de la Palazu Mare, s-a înfuriat și a lovit-o cu un cuțit, inițial în zona spatelui și în momentul în care s-a îndepărtat de el i-a mai aplicat o lovitură în zona cefei, aceasta căzând la sol fără a se mai ridica.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe George Curtov la 15 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Bărbatul nu a suportat traiul în pușcărie așa că a depus apel la sentință,  însă Curtea de Apel Constanța i-a respins acestuia apelul, pe 10 octombrie. Sentința este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358