REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Crin Antonescu vorbește despre viitorul României: 'O violenţă surdă care nu prevesteşte nimic bun'

Crin Antonescu vorbește despre viitorul României: 'O violenţă surdă care nu prevesteşte nimic bun'

Replica API 13 septembrie 2018 | 23:22 538

Autorităţile de la Bucureşti nu au avut o reacţie imediat după protestele din 10 august, a declarat marţi fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu. El a afirmat că, în contextul în care "se dau unii pe alţii pe mâna organelor", pierde din nou imaginea României, care a apărut din nou, într-o măsură disproporţionată, "o ţară a violenţei, a instabilităţii", conform stiripesurse.ro.

El a arătat că nu ştie dacă protestele din 10 august au fost finanţate din exterior, dar consideră că "acea zi prezintă totuşi nişte ciudăţenii".

"Eu, deja, într-un peisaj politic în care toate părţile cer în fiecare zi anchetarea a ceva, a cuiva, cred că deja există un zgomot de fond care ne facem să pierdem lucrurile esenţiale şi lucrurile esenţiale sunt funcţionarea instituţiilor, sunt regulile de cooperare democratică ale tuturor participanţilor la viaţa publică, de la cei care guvernează până la cetăţeanul de pe stradă. (...)

Oricum ar fi, pentru mine, cel mai izbitor lucru a fost acela că în ziua respectivă, în seara respectivă, a doua zi (...) o autoritate publică, un prim-ministru, ministru de Interne, cineva, nu a ieşit să comunice foarte clar ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat.

Pentru că, din toată această poveste din care se dau unii pe alţii pe mâna organelor, pierde din nou imaginea României, care cred, într-o măsură disproporţionată, a apărut din nou ca o ţară a violenţei, ca o ţară a instabilităţii, ca o ţară în care regulile democratice se respectă rar şi puţin, ceea ce, una peste alta, probabil că nici nu e chiar atât de adevărat", a spus Antonescu.

Fostul lider liberal spune că temele majore din politică sunt evitate, când nu sunt ascunse. "Se duce un război destul de jos, mijloacele, termenii până şi limbajul, care niciodată n-a fost foarte preţios în politica românească - suntem mai slobozi la gură - dar astăzi limbajul a coborât din toate punctele de vedere şi toate formele de limbaj către o violenţă surdă care nu prevesteşte nimic bun ", a spus Antonescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Cacarau,tu ai lasat acest haos in urma si tot tu vii sa mananci cacat despre asta?Daca nu tradai,psd-ul si mafia rosie era de domeniul trecutului acum.Taci,in mortii ma-tii si sa te ia dracul cat mai repede !
0
0
PSD-eii lu dracnea si ai lui ALDE tariceanu, n-au in cap decat cum sa dea mai repede OU pe legea amnistiei si gratierii sa-si scape toti hotii de puscarie si sa ramana si cu banul furat. Hotia lor s-o plateasca prostimea ca datorie publica!
1
0
Crin Antonescu avea cam aceleasi apucaturi ca Iohannis,adica de avid de pupatori in cur. Bine ca s-a carat.Nu ar fi fost mai bun ca Iohannis,ci doar ceva mai imbarligat in discurs si sigur mai putin cunoscator al limbilor straine la nivel optim,nu doar de carciuma ca Base. Practic Crin e bine ca s-a dus,e bine sa nu revina.
0
1
Dispari,basina in iarba
2
4
baga capul la cutie ca-ti arata basescu dosarele iar!
4
2
Pe langa Dragnea acest Crin Antonescu e sfant!
9
6
Rahatul in care ne aflam ti se datoreaza si tie in mare masura,Crine!Iti aduci aminte de USL?Iti aduci aminte cum ati taiat din prerogativele presedintelui lasandu-l pe Iohannis cu un rol mai mult decorativ?Si-au batut joc de tine pesedistii,amagindu-te ca te lasa sa candidezi la presedintie!Esti prost ca noaptea si iti mai dai si importanta!Ar trebui sa-ti crape obrazul de rusine pt.ceea ce ai facut,iar dupa ce ti-ai vazut ,,opera" te-ai retras!Ramai acolo si tine-i langa tine pe Blaga si Alina Gorghiu!
8
5
Cacarau, te-ai trezit din somn sa bolboresesti cateva cuvinte? Hai ca esti batranel culca-te la loc.
5
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510