REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cristi Danileț va intra în echipa Ancăi Dragu la Banca Națională a Republicii Moldova

Cristi Danileț va intra în echipa Ancăi Dragu la Banca Națională a Republicii Moldova

A.F. 17 ianuarie 2024 | 00:00 2700

Recent pensionat din magistratură, fostul judecător Cristi Danileț va merge la Banca Națională a Republicii Moldova, alături de Anca Dragu, noul guvernator al instituției din țara vecină, au arătat, pentru profit.ro, surse bancare.

Cristi Danilet va intra in echipa Ancai Dragu la Banca Nationala a Republicii Moldova Cristi Danileț

Danileț deține de peste un an cetățenia moldovenească, în urma unui decret semnat de președintele Maia Sandu în noiembrie 2022. Presa a speculat că Danileț va fi numit procuror general al Republicii Moldova, însă acestea nu s-au confirmat la finele anului trecut, când s-a încheiat etapa depunerii dosarelor. Cristian Danileț se va alătura, în schimb, echipei Ancăi Dragu de la banca centrală din Chișinău, conform surselor citate.

Danileț își explica obținerea noii cetățenii, într-o declarație pentru G4Media, prin faptul că a lucrat împreună cu autoritățile de la Chișinău în ultimii zece ani în calitate de consultant al Consiliului Europei și al UE pentru Republica Moldova. De asemenea, din 2010 a participat la proiecte precum validarea strategiei de reformă a sistemului de justiție, modificări la legile justiției, analiza modului de funcționare a Inspecției Judiciare, în 2021 fiind implicat în ultimul proiect, în materie de răspundere disciplinară a magistraților, derulat de Consiliul Europei.

La Chișinău își va continua însă cariera în aparatul băncii centrale, unde Anca Dragu a preluat funcția de guvernator devenită vacantă după ce Parlamentul moldovean l-a demis pe Octavian Armașu, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cum arata , vor avorta multe gravide moldovence.Luati-i cetatenia romana si lui si unduitoarei gratioase de Maia Sandu .Terminati cu dublele cetatenii.Iar ajutoarele materiale pt. Modova sa fie sistate. Sa le dam doar" inteligenti" de rangul astuia. Ei cred ca moldovenii ii lasa sa-si faca de cap ca la noi .
2
0
ne pleaca userishtii in moldova... sa stai acolo pana va chemam noi
6
0
lui soros, si si-a ales saracu doar re bu turi.
6
3
sunt un cetatean de rand..un amarat al zilelor noastre...stau si ma intreb???daca eu ajungeam in fata acestui...MAGISTRAT.. nici nu credeam ca este un OM AL LEGII... ce sperietoare...ce tinuta mizerabila de om...acestia sa ne judece pe noi???CE RUSINE NATIONALA...
10
3
În c*rând moldovenii vor ieși în stradă să gonească scroafa și milogul Vor începe cu reforme r*mânești furatul țării Scăderea nivelului de trai
11
2
m**e psd romano rus
3
3
Ce față de perie de spălat wc-uri are!
7
1
Descreieratul asta i-a baut pipi lui bivolaru cand era in secta lui. Asta si descreierata de monicaca macavei
8
3
Dobitoc
8
3
Pai cum, altfel? Rezistii la putere unde se poate...împreună si definitiv. Luati-o și pe Monica lu'macovei , și pe a lu'caramitru si faceți voi acolo politica lui soros , ca aici la tugulime s-a prins lumea ca nu e a bună.
14
3
Bai moldovenilor. astia doi o sa va termine
16
5
Moildova e aranjata. Parca zici ca nu are oameni
16
5
Pensionar care se angajeaza in secunda doi! Mda,se plangea ca in Romania a muncit prea mult,dar in ultimii zece ani era si consultant pentru autoritatile de la Chisinau!? Deci avea timp sau consultant era dupa ora 23 cand pleca de la tribunal,dupa cum declara?
20
5
Danilet si Dragu, doi incompetenti care vor face mai mult rau Moldovei si cetatenilor ei decat toata Armata Rosie la un loc!
23
11
In ce calitate la banca , nu este economist, posturi caldute , ia ditamai pensia si salariul va fi pe masura, asta e democratia pt uni
23
8

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510