REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Cristian Popescu Piedone, filat și ridicat de DNA de pe aeroport

Cristian Popescu Piedone, filat și ridicat de DNA de pe aeroport

Replica API 29 aprilie 2022 | 16:51 6019

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri de procurorii DNA, spun surse judiciare. Edilul a fost condus la sediul central DNA pentru audieri în calitate de suspect într-un dosar nou, un dosar de corupție.

Nu este exclus ca Piedone să fie și reținut, precizează sursele citate.

Piedone voia să plece din țară, împreună cu soția, aflându-se în avionul de pe Aeroportul Otopeni. Anchetatorii l-au dat jos și l-au luat la audier, la sediul DNA.

Potrivit unor surse, primarul are calitatea de suspect într-un dosar deschis după mai multe plângeri formulate de terți. El ar fi acuzat că, la începutul mandatului, ar fi favorizat o societate pentru a obține un contract.

Precizăm că,în momentul în care avionul lui Piedone se pregătea să decoleze, a fost anunțată o alertă cu bombă, alarmă care s-a dovedit, în final, falsă.

Update:

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a venit la DNA în dosarul lui Piedone, în calitate de martor.

Update: Piedone a ieșit de la audieri

Piedone: fostul primar este denunțătorul

La ieșirea dins ediul DNA, Piedone a declarat: „Luasem bilet, s a anunțat o alarmă cu bombă în avion. Ccei de la Poliția de frontieră m-au intrebat dacă am uitat ceva la poartă, am zis că nu. Am urcat, am stat 10, 15 minute, după care s a anunțat alerta cu bombă. Am făcut încă un control, am trecut și am așteptat să urc în autobuz. Înainte să urc, a venit un polițist precizând să-l urmez pentru clarificări. Am ajuns la biroul Poliției de Frontieră, mi s-a adus la cunoștință că am mandat de aduce, într-un dosar in care am calitatea de suspect. M-am urcat în mașină și am venit la DNA, unde mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. Sunt acuzat că, la preluarea mandatului, la nici trei luni, n-am pus în aplicare o hotărâre de CL care viza un contract cu o firmă, încheiat în mandatul fostului primar. N-am dat nicio declarație, după ce voi studia dosarul, voi da declarații”, a spus Piedone.

Acesta a mai precizat că denunțătorul în dosar este fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. ”Fostul primar Daniel Florea este denunțătorul. Probabil l-a deranjat că am scos la iveală nereguli din Sectoprul 5. N-am nicio restricție, nu sunt fugar, aștept cu demnitate sentința instanței”, a încheiat Pideone.

DNA, oficial despre dosarul lui Piedone

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

După preluarea atribuțiilor aferente funcției de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu știință ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului. În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25 % față de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
N-au reusit sa il retina si au sunat aa spuna ca e alerta cu bomba.pasagerii debarcati intorsi pe aeroport si piedone saltat. Simplu. Pentru ca piedone sa fie saltat trebuia semnat un ordin pe care ei nu l aveau.si pt a face rost de ordin a trebuit intarziat zborul.
0
0
N-are cum ! Omu e pre cinstit ! Sigur e o greseala.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768