REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cristian Radu a dat un nou contract fără licitație fostului consilier Cristian Drăgan

Cristian Radu a dat un nou contract fără licitație fostului consilier Cristian Drăgan

Ana Maria LIPAN 16 octombrie 2023 | 00:00 2645

Direcția Cultură și Sport Mangalia a încheiat recent un contract cu firma Eurotehnic IND SRL, care va încasa 138.000 de lei pentru furnizarea unei platforme de acces pentru persoanele cu dizabilități. Asociat în cadrul companiei este nimeni altul decât Cristian Drăgan, fost consilier local la Mangalia, și cunoscut ca fiind un „împătimit” al contractelor cu administrația locală, motiv pentru care a și fost declarat incompatibil de ANI. 

Cristian Radu a dat un nou contract fara licitatie fostului consilier Cristian Dragan

Recent, Direcția Cultură și Sport Mangalia a încheiat un contract cu firma Eurotehnic IND SRL, care urmează să furnizeze o platformă de acces pentru persoane cu dizabilități care folosesc scaunul cu rotile pentru a se deplasa, contra sumei de 138.000 de lei. Atribuirea acestuia a fost realizată prin cumpărare directă, fără organizarea unei licitații. 

Cristian Radu a dat un nou contract fara licitatie fostului consilier Cristian Dragan

Firmă condusă de un fost consilier local

Societatea este controlată de nimeni altul decât Cristian Drăgan, fost consilier local la Mangalia, cunoscut pentru numeroasele contracte cu administrația locală de care s-a lipit. Printr-o firma sa, Eurotehnic IND, a stors bani grei de la municipalitate. Acesta a fost și motivul pentru care a și fost declarat incompatibil de ANI. 

Și cu Spiga D&R SRL a reușit să bifeze mai multe contracte, dovadă că năravurile vechi mor greu. Doar în luna septembrie a pus mâna pe 9, însumând 155.572 de lei. Menționăm că toate au fost atribuite prin cumpărare directă, de Municipiul Mangalia. Luna aceasta chiar, a semnat un alt contract cu Direcția Cultură și Sport Mangalia, de la care a primit alți 150.080,56 de lei.

Cristian Radu a dat un nou contract fara licitatie fostului consilier Cristian Dragan

Firma Eurotehnic IND a fost înființată în anul 2001 și are sediul în Mangalia, pe strada Rozelelor. Societatea deținută de fostul consilier Drăgan Cristian a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, un profit net de 1,9 milioane de lei, dar și datorii de 2,4 milioane de lei. Drăgan mai este implicat în societățile Spiga D & R SRL și Fabrica de Betoane și Prefabricate CDC SRL.

Spiga D&R a înregistrat în anul fiscal 2022 o cifră de afaceri de  1.769.758 de lei, profit în valoare de 12.034 de lei, dar și datorii ce se ridică la suma de 659.951 de lei. Asociați în cadrul firmei sunt Ionescu Cosmin, cu 35% din acțiuni, Drăgan Cristian, cu 35% și Dinu Marius, cu 30%, cel din urmă este și administrator. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragan este casatorit, dar are amanta, una Ana. Oare sotia ce somnifere foloseste de doarme atat de bine ?!
1
0
De ce nu mergeti voi si-l intebati de ce a facut asta? De ce ne tot spuneti noua asta?
1
0
Repara odata Oituzul de la calea ferata spre iesire din oras,ca ne-ai distrus cu praf,gropi zgomote si mizerie din toate partile.Utilaje,santuri,tevi de una ,de alta si reluari de lucrari gresite .Sunt cativa ani de cand ne pui nervii la incercare:s-a construit Penny,s-a demolat fostul ICIL,s-a zgarmat si s-a facut parcare,inlocuiri de tevi,acum s-a saltat iar praful si s-au montat niste containere de santier pe spatiul fostului ICIL.Si totul cu simple scuze de disconfort.Bun,dar repara ce-ai stricat ca uite e o doamna care te aplauda ca faci parcare si vor fi mutate masinile,ca o incurcau sa-si plimbe nepotul.Acum are liber pe alee si o poftesc sa se plimbe.
1
0
repara ba jigodie ce ai stricat că nu e Mangalia matiii sa meargă copiii pe strada că ai fost tu breaz și ai demolat distrus trotuarele rasa marii de împuțit navetistule pe banii noștri tu și sleata ta
5
0
Dupa mecla, asta e ala de vindea porumb fiert cu "domn director" de la cultura asta vara, pe faleza Mangaliei . A fost singurul chiosc ce "primise aprobare" pt porumb, fara bon de casa.
6
0
inainte de puscarie face prapad in primarie
5
0
am zilele numărate mai dau și eu la unul la altul cu parandaratul cat mai pot ca în iarna plec langa mazăre , am deja dosul pregatit
6
0
Puscaria grea il maninca pe asta de la Mangalia , tine ti minte ce va spun !
8
0
La primăria comunei Costinești, dacă nu-i licitație publică măsluită este contract direct preferențial cu paraindaratul contractelor asigurat.Paraindaratul este luat de către sora sa Alina,cu ajutorul secretarei primarului Anto (care de fapt este angajată ca și asistent social în cadrul primăriei de pe timpul fostului primar ( angajare aranjată de către secretarul general al comunei cu fostul primar, obligație morală),dar fiind favorita primarului prin sora sa ca și prietene și nu degeaba contraserviciului de ai prelungi contractul la apartamentul BTT-ului unde locuiește fără drept legal),și pentru a nu creea probleme edilului in funcție.Contractantii cunosc rețeaua de a ajunge paraindaratul in siguranță la primar ,fără ai creea probleme.
3
1
radule Radule Radule Radule .....la pușcărie la pușcărie la pușcărie și alții după tine ....
9
0
are acum in octombrie cameră preliminară și din surse sigure ....rămâne alina șefa plii de la spital fără limbiiii , că fără pl nu rămâne că are cine,Radu e doar cu limbile
9
0
Ca el au mai fost o gramada si acum infunda puscariile. Hahaha
7
1
Se strange latul. Pe prostul asta cand il salta, nu mai iese niciodata. O sa putrezeasca in inchisoare ca prostul. La cat mai multi ani la puscarie!
6
0
scăpăm in vara de aceasta javra de om și de sleata lui de golani? ne ajunge cat a furat ,cat a distrus și nu a reparat cate manevre face acest imbecil hot notoriu și le face așa pe față sa ne arate că îl doare la basca
8
1
Hai că venim noi la anul suntem mai flamanzi ne conduce liberalul Moroianu dar avem și alți foști USR PSD si asa mai departe doar nu credeati ca scapati. Mai e si Pzy fostul vames care s a trezit revolutionar cand nu mai mergea spaga si Semy care controleaza la Sanepid si altii
2
8
El fura de rupe,iar pensionarii,abia așteaptă să-l voteze din nou,pentru un tort și 300 de lei!
12
0
Tot il dati in ziar dar el fura fara retinere cu partidul lui si cu procurori care se lauda el. Zice ce va multumeste pe toti ca are de unde !
9
1
Il tine gigi, i se rupe
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510